Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  23:20:45

Ο Κασιδιάρης μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων (και θα είναι..), μπορεί να εκλεγεί (έτσι ...ελπίζει) αλλά δεν μπορεί αναλάβει καθήκοντα ούτε απλού συμβούλου. Κύριο

Η Κυβέρνηση δεν επιλέγει, όπως στις βουλευτικές εκλογές, τη νομοθετική απαγόρευση, αλλά την πολιτική καταγγελία-αναμέτρηση.

1.Δεν σκέφτεται προς στιγμήν να φέρει ρύθμιση για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη.

Κι αυτό διότι υπάρχει ήδη πρόβλεψη στην περίπτωση που κάποιος που έχει καταδικαστεί! Ειδικότερα, πρόκειται για τον ν. 3852/2010 και συγκεκριμένα το άρθρο 236 α΄, το οποίο λέει ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος, είτε αντιδήμαρχος, είτε δημοτικός σύμβουλος, είτε στον Β' βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα.

«Θωρακισμένο το θεσμικό πλαίσιο»

«Υπάρχει αυτός ο νόμος, ισχύει δηλαδή και στη συγκεκριμένη περίπτωση, προφανώς, θα εφαρμοστεί. Εμείς αυτό που επαναλαμβάνουμε είναι - και είναι και συνεπές σε σχέση μ' αυτό το οποίο κάναμε και για τις βουλευτικές εκλογές – ότι όσο και απεχθείς και να είναι οι ιδέες κάποιων, όσο απέναντι και αν είμαστε στην πράξη σ' αυτές και όσο και να τις αντιμετωπίζουμε πολιτικά, εδώ πέρα όλες αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες έγιναν και αυτή που σας ανέφερα και ισχύει, που ο σκοπός είναι να αποκλείονται αυτοί οι οποίοι έχουν διαπράξει βαρύτατα και σοβαρότατα αδικήματα.

Και, προφανώς, αυτό ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και όπως λέγαμε και στην περίπτωση των νομοθετικών παρεμβάσεων για τις βουλευτικές εκλογές, τότε αν θυμάστε είχαμε πει ότι δεν αποκλειόταν κάποιος για να κατέβει ο ίδιος μεμονωμένα υποψήφιος, αλλά θέλαμε να θωρακίσουμε το θεσμικό πλαίσιο και νομίζω ότι επετεύχθη αυτό, με βάση και τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε να μην μπορεί, όπως είπα στην αρχή της τοποθέτησής μου, ένα κόμμα να ταυτίζεται ουσιαστικά με μια εγκληματική οργάνωση. Να μην μπορούν, δηλαδή, μαχαιροβγάλτες, εν προκειμένω, να μπαίνουν στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Σαφής ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο καθόδου του κ. Κασιδιάρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές λέγοντας πως «στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, ο νόμος 3852 του 2010 και συγκεκριμένα το άρθρο 236Α το οποίο λέει ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος είτε δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα».

Επικαλέστηκε δε ότι καθώς ήταν διαφορετικό το νομικό πλαίσιο για τις βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση είχε καταθέσει σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων με στόχο να μη μπορεί να είναι τύποις ή εν τοις πράγμασι αρχηγός κόμματος καταδικασθείς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

«Όσο απεχθείς και να είναι ιδέες κάποιων, όσο απέναντι και να είμαστε στην πράξη και να τις αντιμετωπίζουμε πολιτικά, οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν σκοπό να αποκλείονται όσοι έχουν διαπράξει βαρύτατα αδικήματα», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Όπως λέγαμε και στις βουλευτικές εκλογές, δεν αποκλειόταν να κατέβει κάποιος υποψήφιος, το θέμα ήταν να θωρακίσουμε το νομικό πλαίσιο - και επετεύχθη αυτό – ώστε ένα κόμμα να μην ταυτίζεται με εγκληματική οργάνωση, να μη μπορούν μαχαιροβγάλτες να μπουν στη Βουλή».

2.Την πρόθεση του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, να είναι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε η δικηγόρος του.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ».

Στόχος του Ηλία Κασιδιάρη, κατά την ίδια ανακοίνωση, είναι «να περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει την διοίκηση του δήμου».

Η ανακοίνωση της δικηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και θα διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ. Στόχος του να περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει την διοίκηση του δήμου. Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την Ελληνική της ταυτότητα και τον ιστορικό της χαρακτήρα, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της.

Η εγκληματικότητα και τα άβατα του ιστορικού κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν. Δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, πολιτική προστασία, κοινωφελή έργα, φιλοζωικές και οικολογικές δράσεις, ενεργειακή αυτάρκεια των νοικοκυριών, θα διαμορφωθούν εξαρχής στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η Χριστιανική πίστη και παράδοση των Αθηνών θα διαφυλαχτούν ακέραιες. Προτεραιότητά μας η ευημερία, η ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη του Αθηναίου πολίτη. Ενωμένοι μπορούμε να ξανακάνουμε την Αθήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων».

Ηλίας Κασιδιάρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline