Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  22:58:45

Από τις φυλακές Δομοκού θα κάνει, λέει, τον προεκλογικό του αγώνα ο θρασύς Κασιδιάρης. Θα ζητήσει, λέει, νόμιμες διευκολύνσεις. Κώστας Μπακογιάννης: «Οι εκλογές δεν είναι πλυντήριο για τους νεοναζί». Οι θέσεις Μαρινάκη. Κύριο

Ο φυρερίσκος μιλάει συμμετοχή σε δεύτερο γύρο αλλά φέρεται να είναι ικανοποιημένος με ένα 8-10% των ψήφων.

-Κύριος στρατηγικός του στόχος είναι μεν να εμφανίσει μια προσωπική δύναμη επιρροής και αφετέρου και να εμποδίσει την εκλογή Μπακογιάννη από τον πρώτο γύρο. Διαβεβαιώνει ότι ακόμα και εάν εμποδισθεί-ακυρωθεί η δική του παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αυτό δεν μπορεί να γίνει για όσους συμβούλους-εκπροσώπους εκλέξει..

1.Αμετανόητος και προκλητικός κάνει σχέδια για ένα ρόλο επιρροής στην πολιτική σκηνή της χώρας. Με νέο φιλόδοξο στόχο τις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2024. Η αναγκαία συσπείρωση στελεχών και οπαδών θα αρχίσει από τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου..Από τις φυλακές Δομοκού θα κάνει, λέει, αυτό τον προεκλογικό του αγώνα ο θρασύς Κασιδιάρης. Θα ζητήσει , λέει, νόμιμες διευκολύνσεις, όπως κάποιες επαφές με ΜΜΕ, δυνατότητα ανακοινώσεων και δηλώσεων μέσω συνηγόρου, αριθμού τηλεφωνικών επικοινωνιών κλπ.

Ο φυρερίσκος, ενισχυμένος από την απήχηση και ομάδα των «Σπαρτιατών» μιλάει συμμετοχή σε δεύτερο γύρο αλλά φέρεται να είναι ικανοποιημένος με ένα 8-10% των ψήφων.

-Κύριος στρατηγικός του στόχος είναι μεν να εμφανίσει μια προσωπική δύναμη επιρροής και αφετέρου και να εμποδίσει την εκλογή Μπακογιάννη από τον πρώτο γύρο. Διαβεβαιώνει ότι ακόμα και εάν εμποδισθεί-ακυρωθεί η δική του παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αυτό δεν μπορεί να γίνει για όσους συμβούλους-εκπροσώπους εκλέξει..

2.Ο Κώστας Μπακογιάννης φιλοξενήθηκε στους «Αταίριαστους» και μίλησε στον Χρήστο Κούτρα και στον Γιάννη Ντσούνο για την πρόθεση του Ηλία Κασιδιάρη να διεκδικήσει το δήμο Αθηναίων κι έτσι θα είναι αντίπαλός του στις επερχόμενες εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε στον ΣΚΑΪ: «Ας μην του κάνουμε και καμία διαφήμιση. Μην του κάνουμε και τη χάρη να μιλάμε και πάρα πολύ γι' αυτόν. Τον Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές, και αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι πλυντήριο για τους νεοναζί, ούτε πάμε να ξεπλύνουμε τους φασίστες. Κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και εκεί επενδύουμε. Από την πρώτη ημέρα, και εκεί είναι σας διαβεβαιώνω που δεν θα βρει χώρο».

«Τις μαύρες τρύπες που άφηνε τα αβγά του το φίδι του φασισμού τις έχουμε κλείσει και τις έχουμε σοβαντίσει. Έχει αλλάξει η Αθήνα. Η Αθήνα του σήμερα δεν είναι η Αθήνα της προηγούμενης δεκαετίας» πρόσθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνοντας πως δεν θα αφήσει τον Ηλία Κασιδιάρη να... αλωνίζει στην πρωτεύουσα.

Παύλος Μαρινάκης: «Θα τεθεί σε αργία εάν εκλεγεί o Κασιδιάρης» – δεν τίθεται ζήτημα ρύθμισης για να μην κατέβει

«Δεν μπορεί να είναι κάποιος σε οποιαδήποτε αυτοδιοικητική θέση αν έχει καταδικαστεί» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, παραδεχόμενος όμως εμμέσως ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη συμμετοχή στις εκλογές, ούτε θα υπάρξει πρωτοβουλία για νέα ρύθμιση
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου και στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί αυτό το διάστημα, ενώ σχολίασε και τις πολιτικές εξελίξεις και το ζήτημα που έχει προκύψει από την υποψηφιότητα του νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Σχετικά με τον Ηλία Κασιδιάρη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην απόφαση του Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον δήμο της Αθήνας. «Να διαχωρίσουμε δύο διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες, των βουλευτικών εκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις βουλευτικές εκλογές υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο εμείς με τροπολογίες αλλάξαμε και με αυτήν την αλλαγή χρησιμοποιεί ο Άρειος Πάγος για να ανακηρύξει κόμματα, συνδυασμούς.

»Δε θα μπορούσε ο νομοθέτης να προβλέψει εκ των υστέρων ότι θα βρεθεί ένα κόμμα το οποίο αφού μπήκε στη Βουλή ευχαρίστησε κάποιον για την στήριξή του. Δεν είναι μάντες οι νομοθέτες. Αυτό που ψηφίστηκε στη Βουλή εφαρμόστηκε από τον Άρειο Πάγο και δεν επετράπη σε μαχαιροβγάλτες και σε μια εγκληματική οργάνωση να δημιουργήσει κόμμα. Το γεγονός ότι εκ των υστέρων ένα άλλο κόμμα ευχαρίστησε κάποιον για την στήριξη αυτό δε σημαίνει ότι αποδείχτηκε ότι ήταν ή δεν ήταν ο αρχηγός ή μπορεί και να ήταν εκ των υστέρων.
»Ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπάρχει νόμος που λέει ότι αν κάποιος είτε έχει εκλεγεί είτε εκλεγεί και έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για οποιοδήποτε κακούργημα, κηρύσσεται έκπτωτος από τον επόπτη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

»Υπάρχει η νομική συζήτηση που έχει να κάνει με τις εγκληματικές πράξεις κάποιου και υπάρχει και η συζήτηση περί ιδεών. Στη συζήτηση περί ιδεών, όσο απεχθείς και να είναι οι ιδέες αυτές, αντιμετωπίζονται πολιτικά και ΝΔ έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της. »Δεν μπορεί να είναι κάποιος σε οποιαδήποτε αυτοδιοικητική θέση αν έχει καταδικαστεί. Θα κριθεί έκπτωτος.

Από τις δηλώσεις αυτές συνάγεται ότι η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται σε νέα νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό εκ των προτέρων της υποψηφιότητας Κασιδιάρη, θεωρώντας ότι αρκεί η βεβαιότητα ότι θα τεθεί αυτομάτως σε αργία σε περίπτωση οπυ εκλεγεί.

Ποια είναι η διάταξη για την αργία

Άρθρο 236α ΝΟΜΟΣ 3852/2010 – ∆ιοικητικά μέτρα – Αργία

Όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 63 ΝΟΜΟΣ 4795/2021 με ισχύ την 17/04/2021 1. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της περ. γ' της παρ. 1 του άρθρου 236 ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Επόπτης Ο.Τ.Α. οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας. Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εφόσον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση.

Μεταγενέστερη άρση των περιοριστικών όρων ή της προσωρινής κράτησης, κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας, αίρει αυτοδικαίως την αργία του αιρετού που παραπέμφθηκε για κακούργημα. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, αίρεται αυτοδικαίως η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. Στην περίπτωση αυτήν καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από τον χρόνο έκδοσης της διαπιστωτικής σε βάρος του πράξης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline