Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  20:44:10

Η τρίτη γκάφα Μηταράκη ήταν η μεγαλύτερη συν την υπουργική παχυδερμία. Αρμόδιος για την Πυροσβεστική και την Αστυνομία την κοπάνησε για ...οικογενειακές διακοπές, στην Πάτμο. Κύριο

«Κiller στους παραβάτες υπουργούς ο Πρωθυπουργός» τα θετικά σχόλια μετά τη καρατόμηση Μηταράκη, επηρμένου και υπερσίγουρου τελευταία.

1.Όταν αποκαλύφθηκε ότι εν μέσω πυρκαγιών ήταν σε διακοπές στην Πάτμο - «Συνυπολογίστηκαν» οι δηλώσεις του για την έφιππη και την πανεπιστημιακή Αστυνομία - Το απόγευμα ορκίζεται ο νέος υπουργός - Νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Γιάννης Βρούτσης

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, όπως ακριβώς του ζητήθηκε για να μην ανακοινωθεί το ακριβές, δηλαδή η απόλυσή του μετά ένα μόλις μήνα θητείας στο ΠΡΟ-ΠΟ και μετά την επιτυχημένη θητεία του στο Μετανάστευσης, όπου είχε επιτυχημένη θητεία σε ένα δύσκολο πόστο, όπως το αναγνώρισε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή..

Το παρασκήνιο της αποχώρησης του πρώην πλέον υπουργού είναι πλούσιο. Χθες το πρωί ήρθε στο φως το γεγονός ότι ο Νότης Μηταράκης, εν μέσω μάχης με τα πύρινα μέτωπα, απουσιάζει τις τελευταίες μέρες από την Αθήνα, όντας σε οικογενειακές διακοπές στην Πάτμο. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού επισημαίνεται ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει, πλην όμως κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι δεν νοείται κεντρικά κυβερνητικά στελέχη να απουσιάζουν από τις θέσεις τους την ώρα που εξελίσσεται μία τόσο δύσκολη μάχη.

Η δημοσιοποίηση του γεγονότος προκαλεί έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να επικοινωνεί με τον κ. Μηταράκη και να του ανακοινώνει την απόφαση του, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να υποβάλει εν συνεχεία την παραίτηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Κυβερνητικές πηγές που ρωτήθηκαν αν ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού έπαιξαν και οι προηγούμενες αστοχίες του κ. Μηταράκη με κορωνίδα την υπόθεση της έφιππης αστυνομίας, απαντούσαν καταφατικά, λέγοντας πως «προφανώς όλα μετράνε».

Ως χρονικό ενός «προαναγγελθέντος θανάτου» περιγράφουν στελέχη της Κατεχάκη την απομάκρυνση του Νότη Μηταράκη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κι αυτό γιατί, όπως λένε «φαινόταν να είναι μονίμως εκτός τόπου και χρόνου».

Πέρα από τα δύο αυτογκόλ που έβαλε ως γνωστός παρορμητικός και επισπεύδων, όταν συναντήθηκε με τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες στις 12 Ιουλίου, κάνοντας λόγο για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και για δημιουργία έφιππου τμήματος της ΕΛ.ΑΣ., οι ίδιες πηγές λένε ότι ήταν τελευταία επιρρεπής σε προτρέχοντα λάθη.

Ένα από αυτά, όπως του καταλογίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αποτελεί η ευρεία σύσκεψη που έγινε στις 17 Ιουλίου για τα μέτρα ασφαλείας στον τελικό του Super Cup την ώρα που καιγόταν η χώρα!
Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας και όλοι οι συναρμόδιοι επικεφαλής των εμπλεκομένων διευθύνσεων. Αυτό που μεταφέρουν στο ethnos.gr πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή είναι ότι «οι αξιωματικοί κοιτάζονταν με απορία μεταξύ τους».

2.Ορκίστηκαν Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης μετά την παραίτηση του Νότη Μηταράκη

Ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης, μετά τη «μεταγραφή» τους σε άλλα υπουργεία, ως αποτέλεσμα της παραίτησης του Νότη Μηταράκη.

Συγκεκριμένα, στη θέση του Νότη Μηταράκη ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ορκίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου, που ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Όπως ανέφερε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Οι κ.κ. Οικονόμου και Βρούτσης ορκίστηκαν στις 7 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Με δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά, οι δύο υπουργοί ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline