Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  21:05:37

Τεράστια (και χρυσοφόρα) έξοδος αδειούχων Ελλήνων και τουριστών, με πληρότητες έως 100% σε δεκάδες πλοία για τα νησιά. Δυστυχώς, καύσωνας και πυρκαγιές... σταμάτησαν τη μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων στα πλοία. Αδράνεια από τα αρμόδια υπουργεία Κύριο

Μειώθηκαν μέχρι 20% περίπου οι τιμές σε ναύλα και εισιτήρια στο Αιγαίο και καθόλου (ακόμα...) σε Ιόνιο και πορθμεία. Ασυνέπεια και κερδοσκοπία, που συνεχίζονται.

1.Ημέρες του Αυγούστου, των ετήσιων διακοπών και των μηνιαίων μετακινήσεων του.Σε πλήρη εξέλιξη η έξοδος των αδειούχων, πληρότητες που αγγίζουν το 100% στα πλοία αλλά και σε πολλές αεροπορικές διαδρομές, αδικαιολόγητα πανάκριβες και αυτές..

Η μεγάλη φυγή του πρώτου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο , θα συνεχισθεί και σήμερα και αύριο, με την κίνηση να είναι αυξημένη στα λιμάνια, στους σταθμούς των λεωφορείων και στις εθνικές οδούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η φετινή θα είναι η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων πέντε ετών.
Μαζική απόβαση καταγράφεται στο λιμάνι του Πειραιά από όπου σήμερα αναχωρούν 23 δρομολόγια και θα μετακινηθούν 21.699 ταξιδιώτες.

Γεμάτα αποπλέουν από το πρωί της Κυριακής τα πλοία και από την πύλη του Αργοσαρωνικού με τους ταξιδιώτες να επιλέγουν τους κοντινούς προορισμούς για μια ανάσα δροσιάς.
Από τη Ραφήνα θα αποπλεύσουν 12 και μαζί τους θα ταξιδέψουν για τα νησιά 7.150 εκδρομείς, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί 9 δρομολόγια και θα μετακινηθούν 1.593 τουρίστες
Πολλοί είναι οι Έλληνες που ταξιδεύουν αλλά κυρίως νέα παιδιά που αναζητούν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς μετά τις πανελλήνιες και την ανακοίνωση των βάσεων.

Τα υπεραστικά λεωφορεία αναχωρούν από τον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό όπου βρισκόμαστε με πληρότητα που αγγίζει το 100% και κυρίως προς προορισμούς των Νομών Αχαϊας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

Χθες αναχώρησαν 23 δρομολόγια με σχεδόν 22.000 επιβάτες

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των αδειούχων με την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά να είναι αυξημένη, και τα πλοία να αναχωρούν με πληρότητες που αγγίζουν το 100%.
Σήμερα Κυριακή αναμένεται να αναχωρήσουν 23 δρομολόγια με σχεδόν 22.000 επιβάτες, (21.700) ενώ χθες ταξίδεψαν για Κυκλάδες, Ανατολικό Αιγαίο και Κρήτη, άλλα 24 πλοία με 29.000 επιβάτες.

Αυξημένη είναι και η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξόδους των εθνικών οδών, χωρίς ωστόσο να καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Καύσωνας και πυρκαγιές .... σταμάτησαν τη μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων στα πλοία. Μειώθηκαν στο Αιγαίο και καθόλου (ακόμα...) σε Ιόνιο και πορθμεία. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 23:41

Οι 7 πιο μεγάλες ακτοπλοϊκές (από τις συνολικά 34) μείωσαν τα ναύλα 15%-20% από δεκαημέρου στο Αιγαίο, όχι όμως και στις υπόλοιπες γραμμές, ούτε και -πλην μιας εταιρείας- στις συνδέσεις μεταξύ νησιών.

Το θέμα των ακριβών εισιτηρίων της ακτοπλοΐας, το οποίο ανέδειξε το «ΘΕΜΑ», συνεχίζει να απασχολεί το κοινό όσο πλησιάζει ο Αύγουστος, που είναι ο παραδοσιακός μήνας της μεγάλης καλοκαιρινής φυγής. Στο κάλεσμα της κυβέρνησης προς τους ακτοπλόους να προσφέρουν εκπτωτικά πακέτα έχουν ανταποκριθεί μόνο 6+1 εταιρείες έως τώρα. Από τα 22 μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) προσφορές έχουν ανακοινώσει οι Blue Star και Hellenic Seaways του ομίλου Attica, η Minoan, η Golden Star Ferries και η Fast Ferries.
Επίσης, εκπτωτικά πακέτα δίνει η Seajets, η οποία όμως έχει αποχωρήσει από τον ΣΕΕΝ. Η... συν μία εταιρεία είναι η ΑΝΕΚ, που δραστηριοποιείται σε κοινοπραξία με τον όμιλο Attica σε Ηράκλειο και Χανιά, οπότε ακολουθεί την τιμολογιακή πολιτική του ομίλου.

Πάντως, οι συγκεκριμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες κατέχουν το μεγαλύτερο μεταφορικό έργο στις θαλάσσιες γραμμές που συνδέουν λιμάνια της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο με τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Βόρειες Σποράδες. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% των ετήσιων εισιτηρίων της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Ωστόσο, παραμένει το γεγονός ότι ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της κυβέρνησης μόλις επτά εταιρείες σε σύνολο 34, ποσοστό 20%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας οικονομικών συμβούλων XRTC. Στις 34 εταιρείες συμπεριλαμβάνεται ο όμιλος Attica, στον οποίο υπάγονται η Blue Star Ferries και η Hellenic Seaways, οπότε συνολικά οι εταιρείες είναι 35.

Οι νέες εκπτώσεις, σε ποσοστό από 12,5% έως και 50% κατά περίπτωση και κατά κοινωνική ομάδα, ισχύουν από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας αφού περάστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων της κάθε εταιρείας. Ισχύουν για τα εισιτήρια που εκδίδονται μετά την ανακοίνωση των προσφορών και δεν αφορούν εκείνα για τα οποία έχουν ήδη γίνει κρατήσεις. Δεν έχουν δηλαδή αναδρομική ισχύ.

Στο κάδρο των προσφορών μπήκαν τόσο το σύστημα μητρώου του Market Pass όσο και η έκπτωση στα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους προορισμούς σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline