Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  20:21:58

Η θερινή κερδοσκοπία και φέτος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το καλοκαίρι καταγράφεται η μεγάλη αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων.

Κάτι που συμβαίνει πανευρωπαϊκά λόγω της αυξημένης ζήτησης των καυσίμων κίνησης για τις θερινές διακοπές των καταναλωτών.

Ωστόσο στην Ελλάδα και στα νησιά της οι τιμές διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα έναντι της μέσης πανελλαδικής τιμής. Όπως προκύπτει και από το γράφημα του ΟΤ, σε αρκετές νησιωτικές περιοχές στις 28 Ιουλίου ξεπερνούν και τα 2,30 ευρώ. Η υψηλότερη που καταγράφεται είναι στη Μήλο με την αμόλυβδη να φτάνει ακόμη και στα 2,36 ευρώ ανά λίτρο. Πλησιάζει δηλαδή την περιοχή των 2,40 ευρώ ανά λίτρο.

Η διαφορά ανάμεσα στην υψηλότερη (1,236 ευρώ ανά λίτρο) με τη μέση τιμή στις 28 Ιουλίου (1,926 ευρώ ανά λίτρο) χτυπά τα 0,434 ευρώ ανά λίτρο. Η ψαλίδα αυτή έχει επικρατήσει να λέγεται και «καπέλο».
Οι καυτές τιμές στα νησιά οφείλονται στο υψηλό κόστος των μεταφορικών των καυσίμων καθώς και στο γεγονός πως στις συγκεκριμένες περιοχές το κύκλωμα των πρατηριούχων και εμπόρων περιμένει να κερδίσει κατά τη θερινή σεζόν οπότε και οι μετακινήσεις και άρα και η ζήτηση κινούνται ανοδικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline