Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  00:20:37

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαιτούν παραίτηση Οικονόμου, αλλά ο ίδιος εξηγεί γιατί δεν παραιτείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πολυμέτωπος, κατά του «εξαφανισμένου Πρωθυπουργού» με πρώτη την Ε. Αχτσιόγλου. Κύριο

Γ. Οικονόμου αρμόδιος υπουργός μόλις 10 ημερών: «Δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ – Tραγική αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ.».

1.«Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ αν και είμαι μόλις 10 μέρες στην θέση μου. Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ αν το ζήτημα είχε να κάνει με έναν πολιτικό σχεδιασμό» είπε στον Alpha ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου για την δολοφονία του 29χρονου από οπαδούς της Ντιναμό στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Και συνέχισε: «Ο κάθε υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι αστυνομικός. Δεν είναι επιχειρησιακός για να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν. Ή για να προβάλλει τα αυτονόητα ότι δεν μπορεί να διανύουν την μισή Ελλάδα και να μην μπορεί να σταματήσουν κάπου. Θα ήταν ο εύκολος δρόμος ο δρόμος της παραίτησης. Να αποφύγεις την πολιτική, την κομματική κριτική. Εγώ αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου, για όσο καιρό ο πρωθυπουργός με εμπιστεύεται σε αυτή τη θέση, να δουλέψουμε σκληρά με τους αστυνομικούς να βελτιώσουμε ό,τι βελτιώνεται και να αλλάξουμε ότι πρέπει να αλλάξει».

Παράλληλα έκανε λόγο για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα. «Στον τομέα της πρόληψης, της αποτροπής είχαμε μία τραγική αποτυχία. Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Δεν είμαστε κυβέρνηση που μασάμε τα λόγια μας. Υπήρξε μία τραγική αποτυχία. Τελείως ξένη με τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα που μας έχει συνηθίσει η ελληνική αστυνομία. Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν. Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιολογήθηκαν σωστά», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Υπήρχαν άνθρωποι που ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ πέρασαν τον Μαυροβούνιο, πέρασαν την Αλβανία, πέρασαν την Ήπειρο, πέρασαν την Δυτική Ελλάδα, πέρασαν την Πελοπόννησο, πέρασαν την Αθηνών Κορίνθου και βρέθηκαν εκεί που έγιναν τα επεισόδια χωρίς να τους σταματήσει κανείς. Αυτό είναι απαράδεκτο, είναι ανεπίτρεπτο. Ήδη αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

2.Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει για τον ίδιο την «ασφάλεια» της σιωπής, την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία βυθίζεται στην ανασφάλεια τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Επιθετική δήλωση και από την Ε. Ακσιόγλου.
Κατώτερος των περιστάσεων αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο οποίος στηλιτεύει την αφωνία του πρωθυπουργού εδώ και δύο ημέρες σχετικά με την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία βυθίζεται στην ανασφάλεια, «επιλέγει για τον ίδιο την "ασφάλεια" της σιωπής, που του εισηγούνται οι επικοινωνιολόγοι» του.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τονίζοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης «ενώ υποδύεται τον αμείλικτο για ζήτημα πολιτικής ευθύνης, ανέχεται και στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, που φέρει τεράστιες αντικειμενικές και ουσιαστικές ευθύνες».

Δεν έχει πει κουβέντα «για το γεγονός ότι 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον πρωθυπουργό και προσθέτει:
«Δεν βρήκε μία λέξη να πει για τις αποκαλύψεις ότι οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για τον κίνδυνο και δεν έκαναν τίποτα» ούτε «για το πρωτοφανές φιάσκο που διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline