Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  22:57:17

Απειλές στην Ευελπίδων και κατά Αστυνομικών, προσκλητήρια για «εκδίκηση» σε οπαδούς του ΠΑΟ και κηρύγματα τραμπουκισμών από «πονεμένους ΑΕΚτζήδες». Ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλους. Κύριο

Θλιβερή, απαράδεκτη νοοτροπία και κορώνες-διαθέσεις ρεβανσισμού, αυτοδικίας και αρρωστημένης «τυφλής εκδίκησης».

1. Νέα Φιλαδέλφεια: Ένταση στην Ευελπίδων με αστυνομικούς και οπαδούς της ΑΕΚ

Τεταμένο το κλίμα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μεταξύ συγκεντρωμένων οπαδών της ΑΕΚ και αστυνομικών δυνάμεων ενόσω προχωρά η διαδικασία ανακρίσεων των πρώτων τριάντα κατηγορουμένων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας οπαδών της ΑΕΚ στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την πρώτη ημέρα απολογιών των κατηγορουμένων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, συνοδεύτηκε από εστίες έντασης με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όπως μετέδωσε το Mega, ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους εκτόξευσαν μπουκάλια με νερό προς τους αστυνομικούς που είχαν φράξει την είσοδο με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή. Γρήγορα πάντως επανήλθε η τάξη, αφού τα ΜΑΤ τους απώθησαν προς το πάρκο που βρίσκεται απέναντι στην κεντρική πύλη.
Οι δεκάδες οπαδοί της Ένωσης, πάνω από εκατό, επιτέθηκαν φραστικά και κατά δημοσιογράφων αποδοκιμάζοντάς τους.

Στην Ευελπίδων οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι

Νωρίτερα το πρωί άρχισε η κατά ομάδες απολογία των κατηγορουμένων ενώπιον των τριών ανακριτών. Η μεταγωγή τους έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κλούβες της Αστυνομίας, τη στιγμή που δύο διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν εντός των δικαστηρίων για να περιφρουρούν τον χώρο.

Επικεφαλής της ανάκρισης έχει αναλάβει η 25η τακτική ανακρίτρια ενώ μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου του κ. Χριστόφορου Λινού, το οποίο εγκρίθηκε από την προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γκανέ, ορίστηκαν δύο επίκουροι ανακριτές.
Παράλληλα, έχει ληφθεί μέριμνα από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό προκειμένου να υπάρχουν τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα αγγλικά.

2.«Μη ανεκτή η στοχοποίηση συναδέλφων» λέει η ΕΣΗΕΑ προς την ΑΕΚ F.C. για τον Λ. Χαραλαμπόπουλο

Το άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, η ανακοίνωση της ΑΕΚ και το απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε ο δημοσιογράφος.

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, παίρνει θέση απέναντι σε όσους επιχειρούν να στοχοποιήσουν δημοσιογράφους.

Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο in.gr στο οποίο υπογράμμιζε τις ευθύνες που έχει η Ελληνική Αστυνομία και οι κυβερνητικοί προϊστάμενοί της στην αιματηρή συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας. Επισήμανε επίσης τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν με τη χωροθέτηση του γηπέδου της ΑΕΚ, υπενθυμίζοντας ότι αυτά ήταν θέματα που είχαν αναδειχτεί ήδη πριν την έναρξη της κατασκευής του γηπέδου.
Πριν από μερικές μέρες πρόσωπο που δήλωσε ότι είναι ο «Δημήτρης Μελισσανίδης» πήρε τηλέφωνο τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, τον εξύβρισε τον απείλησε ευθέως.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Συγκλονισμένη η δημοσιογραφική οικογένεια από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το αποτρόπαιο έγκλημα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα οι συνάδελφοι να τηρούν την δημοσιογραφική δεοντολογία, να προσεγγίζουν με σεβασμό και υπευθυνότητα την υπόθεση.
Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι δεν είναι ανεκτές ανακοινώσεις που στοχοποιούν δημοσιογράφους, όπως αυτή της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ακόμα το Δ.Σ. εκφράζει την αντίθεση του σε απόπειρες εκφοβισμού δημοσιογράφων με «ανώνυμα» τηλεφωνήματα.
Στις πολύ δύσκολες στιγμές που ζούμε χρειάζεται απ' όλες τις πλευρές νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Ούτε μια μέρα δεν περίμενε, για να κάνει επίδειξη της αναλγησίας και του μένους που τον διακρίνει κατά της ΑΕΚ, το γνωστό «πιστόλι» του πρώην Δ.Ο.Λ, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.

Ανήθικος ως το μεδούλι, επιστήμονας του ψεύδους και της χυδαιότητας και πάνω απ' όλα «τηλεκατευθυνόμενος» και «κερματοδέκτης», ο άνθρωπος αυτός που χρόνια τώρα λερώνει τον όρο «δημοσιογράφος» χρησιμοποιώντας τον για τον εαυτό του, δεν σεβάστηκε το αίμα του δολοφονημένου Μιχάλη που είχε χυθεί μόλις λίγες ώρες πριν.
Και βγήκε με ένα κατάπτυστο κείμενο σε περιθωριακή ιστοσελίδα που «διευθύνει» (εδώ θα γελάγαμε αν δεν βιώναμε όσα βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα) για να κάνει επίθεση στην ΑΕΚ για το γήπεδο της. Επαναλαμβάνοντας τα ψεύδη με τα οποία πρωταγωνίστησε χρόνια, στην προσπάθεια να μην κατασκευαστεί ποτέ αυτό το γήπεδο.
Οι ΑΕΚτζήδες γνωρίζουν πολύ καλά και δεν ξεχνάνε ποτέ και ποιος είναι ο Χαραλαμπόπουλος και ποιούς αντιπροσωπεύει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline