Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  02:15:47

Προφυλακίσθηκαν όλοι οι 150 κατηγορούμενοι, το πλείστον Κροάτες τραμπούκοι και ύποπτοι. Αναζητούνται, 30 Έλληνες, ως «οπαδοί του ΠΑΟ» και ως συμμέτοχοι στα επεισόδια μετά Κροατών κατά οπαδών της ΑΕΚ. Κύριο

Αυλαία του πρώτο ανακριτικού κύκλου της πιο πολυπρόσωπης υπόθεσης σκληρής οπαδικής βίας. Αναζήτηση του μαχαιροβγάλτη δολοφόνου.

Ηελληνική δικαιοσύνη μίλησε, αυστηρή και ανεπηρέαστη.. Στη φυλακή οδηγούνται και 105 κατηγορούμενοι οι οποίοι βρέθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών και απολογήθηκαν επί τρεις ημέρες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Η αυλαία του πρώτου ανακριτικού κύκλου της πιο πολυπρόσωπης υπόθεσης σκληρής οπαδικής βίας έπεσε με 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και έναν κατηγορούμενο Αλβανικής καταγωγής να οδηγούνται στη φυλακή ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και ένας Κροάτης, το όνομα του οποίου δεν περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας καθώς συνελήφθη αργότερα και είναι αδελφός ήδη κατηγορούμενου στην υπόθεση. Κι αυτός έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Για ένα ακόμα πρόσωπο που περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό, Έλληνα, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του ενώ οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν κάποιοι Κροάτες που έχουν διαφύγει από τη χώρα. Και κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ποινική ανάμειξή τους στη υπόθεση.

Τι είπαν χθες στις απολογίες τους οι Κροάτες, στην ίδια γενική γραμμή άρνησης

Ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από την Βιέννη όπου διαμένει για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της. Ο κατηγορούμενος ο οποίος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια αλλά αρνήθηκε ότι είναι ο αρχηγός των «Bad Blue Boys».

Κάθε σχέση με τη δολοφονική επίθεση αρνήθηκαν και δύο Κροάτες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα. Όπως υποστήριξαν, ήρθαν στην Ελλάδα οδικώς για ολιγοήμερες διακοπές, ταξίδεψαν στην Αθήνα, πήγαν στο Σύνταγμα για καφέ και συνέχεια αναχώρησαν για άλλο προορισμό. Όπως ανέφεραν, ενώ βρίσκονταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και εκεί πάνω στην ταραχή τους ξέχασαν και το σακίδιο που είχαν μαζί τους.

2.Οι αθρόες προσωρινές κρατήσεις των κατηγορουμένων που προκάλεσαν αντίδραση και από τον Πρόεδρο της Κροατίας, κρίνονται από τις δικαστικές αρχές επιβεβλημένες με βάση την ποινική νομοθεσία, κυρίως λόγω του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης.
Από την άλλη, συνεχίζονται οι άοκνες προσπάθειες των ανακριτικών και αστυνομικών αρχών, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, με αξιολόγηση όλων των δεδομένων, γενετικό υλικό, βίντεο από κάμερες, μαρτυρίες και ευρήματα από επικοινωνίες μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Πάντως, η ανακριτική διαδικασία για το σύνολο της υπόθεσης, αναμένεται μακρά καθώς ο αριθμός των κατηγορουμένων είναι εξαιρετικά μεγάλος, οι κατηγορίες πολλές και βαριές και επιπλέον προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Κατσουρή.
Η συγκρατημένη αισιοδοξία των αρμόδιων αρχών, για τον εντοπισμό του δράστη, σχετίζεται με την εκτίμηση πως από τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους θα καταστεί δυνατόν να βρεθεί εκείνος που μαχαίρωσε τον άτυχο 29χρονο.

Όλοι οι προφυλακισθέντες χούλιγκαν αρνήθηκαν κατηγορηματικά τη συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια αλλά και στον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή.

Ως επί το πλείστον, κατά απολογίες τους, υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή ή ότι απλά διερχόντουσαν από το επίμαχο σημείο. Όμως, η επιχειρηματολογία που προέβαλαν δεν έπεισε του ανακριτές, καθώς έχουν μεγάλα κενά και είναι σε αντίθεση με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, όπως και τα βίντεο που έχουν περιέλθει στα χέρια των ανακριτών.

Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία λήψης βιολογικού υλικού (DNA) από τους κατηγορούμενους, κάτι που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποκάλυψη του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline