Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  01:49:18

Η Εφη Αχτσιόγλου στο πατρικό σπίτι στο Πήλιο για διακοπές, μόνο με τον γιο της . Φήμες για πλήρη διάσταση με τον Δημ. Τζανακόπουλο, πατέρα του παιδιού τους. Κύριο

Λίγες ημέρες ανάπαυλας για την υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία από διμήνου αποφεύγει, πλήρως, κάθε κοινή εμφάνιση με τον άλλοτε σύζυγο-σύντροφο της, που έχει προκαλέσει έντονα προβλήματα, στο εσωτερικό του κόμματος ως «μεγάλο μαχαίρι του Τσίπρα» με την αυταρχική του προϊστορία και συμπεριφορά.

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τις εσωκομματικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου θέλησε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις υποχρέωσεις της.

Η κ. Αχτσιόγλου βρέθηκε μαζί με τον γιο της στο Πήλιο (όποθυ το πατρικό τηες σπίτι)για λίγες ημέρες ξεκούρασης. Μάλιστα, μοιράστηκε φωτογραφίες στο προσωπικό της instagram όπου φαίνεται να είναι στην παραλία μαζί με παιχνίδια του δίχρονου γιου της, Άρη.

2.Ενα νέο ισχυρό δεδομένο από το Πήλιο, για την προσωπική της ζωή , που ήταν επί χρόνια ταυτισμένη με την κομματική. Με συγκλίσεις και παράλληλες πορείες με τον Δημ. Τζαννακόπουλο πολύ στενές, ενώ τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε απόλυτη απόκλιση, αποστασιοποίηση, όπως γίνεται φανερό στη συνέχεια.

2.Η κοινή πορεία και η διάσταση
Το 2019, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η κ,.Ακσιόγλου έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε σχέση με τον επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο,] με τον οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν ένα αγόρι.[17]

--Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ] και εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων.

Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2023, ως υποψήφια στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρώτη -με 28.491- σε σταυρούς. Επανεξελέγη βουλευτής στην ίδια εκλογική περιφέρεια στις εκλογές του Ιουνίου. Στις 12 Ιουλίου 2023 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ωδείο Αθηνών εντάσσοντας την στην πορεία μετάβασης που σύμφωνα με την ίδια πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από μια «δημιουργική αντιπολίτευση» σε μια «αποτελεσματική κυβέρνηση των πολλών».

-3.Από το 2015 έως το 2016 διατέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου. Στις 5 Νοεμβρίου 2016 διορίστηκε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.[3] Στις 14 Ιουνίου 2019 παραιτήθηκε από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ενόψει των επικείμενων εκλογών,[4] ενώ στη θέση του υπουργού Επικρατείας παρέμεινε έως τις 9 Ιουλίου 2019.
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής στην Α' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις 16 Ιουλίου 2019 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος[5] και στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 εκλέχθηκε νέος Γραμματέας του κόμματος.[6]

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 ανανέωσε τη βουλευτική του θητεία, ωστόσο παραιτήθηκε από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ[7] στις 29 Ιουνίου του 2023, ημέρα κατά την οποία παραιτήθηκε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ[8], Αλέξης Τσίπρας, από την ηγεσία του κόμματος.

29.06.2023 -ΣΥΡΙΖΑ: Άγριος καυγάς μεταξύ Τζανακόπουλου – Ρήγα

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ των εκλογών στην Κουμουνδούρου
Τεταμένο το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις πρόσφατες εκλογικές εξελίξεις, καθώς φαίνεται ότι το βράδυ της Κυριακής (25/06) προκλήθηκε ένταση μεταξύ των μελών του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Απογευματινής», καυγάς ξέσπασε μεταξύ τυ Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παναγιώτη Ρήγα, ενώ λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο διαπληκτισμός αφορούσε τα αίτια της εκλογικής τους ήττας, ενώ παρόντες ήταν και άλλα μέλη του κόμματος, όπως ο Ν. Σκορίνης, που έσπευσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άρχισε να πετάει ειρωνικές σπόντες για την "επιτυχία της διεύρυνσης" του κόμματος προς την Κεντροαριστερά, κάτι που είχε στηρίξει η ομάδα ΡΕΝΕ (Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα), του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανήκουν ο κ. Ρήγας, ο κ. Σκορίνης, ο κ. Τσιόκας, ο κ. Τεμπονέρας, ο κ. Κοτσακάς και άλλοι.

«Η διεύρυνση δεν ήταν πετυχημένη γιατί έπρεπε να έχετε φέρει τον Χρήστο Παπουτσή και τον Δημήτρη Ρέππαφέρεται να είπε σε ειρωνικό ύφος ο Τζανακόπουλος. Ο κ. Ρήγας αντέδρασε απαντώντας πως «Σιγά ρε που σου φταίει η διεύρυνση, άντε φύγε από εδώ». Πάνω στη φασαρία ακούστηκε και η φράση «Η διεύρυνση σας φταίει ή η γραμμή που αποφασίζατε μαζί με τον Καλογήρου στον πρωινό καφέ κάθε μέρα;».
Και στο σημείο αυτό, οι δύο άνδρες παραλίγο να πιαστούν στα χέρια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline