Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  02:35:19

Κάηκαν 16, ίσως και 26 συνάνθρωποι στον Εβρο. Εγκλωβισμένοι 250 μετανάστες σε νησίδες. «Οι φωτιές πλησιάζουν πολύ κοντά μας τώρα». Ο νηφάλιος και ανθρώπινος λόγος του Δημήτρη Καιρίδη και η δημαγωγία των επικριτών του. Κύριο

Εκτός από τους 18 μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική κοντά σε παράπηγμα στην περιοχή του Άβαντα, εντοπίστηκαν και άλλοι 8 στην Λευκίμμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενδέχεται ο αριθμός τους να αυξηθε ωρίτερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής είχε δηλώσει: «Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν οι σοροί 18 ατόμων πλησίον παραπήγματος.

1.Μήνυμα εκτάκτου ανάγκης εξέδωσε η οργάνωση παροχής στήριξης σε πρόσφυγες Alarm Phone.
Σύμφωνα με την ανάρτηση της οργάνωσης, οι μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί σε δύο νησίδες στον Έβρο εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται.

Τραγωδία με μετανάστες στον Εβρο: Τουλάχιστον 26 απανθρακωμένες σοροί στο δάσος της Δαδιάς
Όπως αναφέρει η ομάδα αλληλεγγύης, πρόκειται για δύο ομάδες προσφύγων οι οποίες αριθμούν αθροιστικά περίπου 250 άτομα και έχουν εγκλωβιστεί σε δύο νησίδες του ποταμού, τονίζοντας ότι το πύρινο μέτωπο τους πλησιάζει επικίνδυνα και με γοργούς ρυθμούς.

«Οι φωτιές πλησιάζουν πολύ κοντά μας τώρα. Χρειαζόμαστε βοήθεια το συντομότερο δυνατό» είναι το μήνυμα των προσφύγων.
Απανθρακωμένες σοροί προσφύγων
Τραγικό θάνατο βρήκαν 26 πρόσφυγες στο δάσος της Δασιάς στον Έβρο.

Εκτός από τους 18 μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική κοντά σε παράπηγμα στην περιοχή του Άβαντα, εντοπίστηκαν και άλλοι 8 στην Λευκίμμη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενδέχεται ο αριθμός τους να αυξηθε ωρίτερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής είχε δηλώσει: «Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν οι σοροί 18 ατόμων πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται».

Καιρίδης για νεκρούς μετανάστες στον Έβρο: Η τραγωδία επιβεβαιώνει τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης

2.Τραγωδία με μετανάστες στον Εβρο: Τουλάχιστον 26 απανθρακωμένες σοροί στο δάσος της Δαδιάς
Στους 26 έχει αυξηθεί ο τραγικός απολογισμός των απανθρακωμένων μεταναστών που βρέθηκαν στο δάσος της Δαδιάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Ανείπωτη τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς στον Εβρο, που καίγεται από χθες, καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον 26 απανθρακωμένες σοροί.
Ο αρχικός αριθμός έκανε λόγο για 18 νεκρούς μετανάστες, ωστόσο λίγο αργότερα κυκλοφόρησε η πληροφορία για ακόμα 8 νεκρούς.

Φωτιές: 18 απανθρακωμένοι μετανάστες στη Δαδιά - Καίγονται σπίτια στη Φυλή - Έκλεισε η Αττική Οδός - Αναζωπυρώσεις σε Αλεξανδρούπολη, Βοιωτία και Κομοτηνή
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, δεδομένου ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για αγνοούμενους, εκτιμάται ότι πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα στη χώρα.
Οι νεκροί εντοπίστηκαν σε ομάδες, ενώ οι οι Αρχές συνεχίζουν τις ερευνες.
Η είδηση μεταδίδεται και ως έκτακτη από μεγάλα διεθνή μέσα όπως Associated Press και BBC.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

«Σε επιτόπιο έλεγχο πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν 18 άτομα πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο πως δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης από χθες, ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράνομα στη χώρα.
»Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής.
»Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών.
»Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται».

Ο απανθρακωμένος στην περιοχή της Λευκίμμης

Η φωτιά εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχείρησαν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.
Από χτες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα της περιοχής.
Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται πως χτες, Δευτέρα, εντοπίστηκε ένας άνδρας εντοπίστηκε απανθρακωμένος κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο ίδιο σημείο, ο οποίος πιθανότατα να ήταν μαζί με τους απανθρακωμένους ανθρώπους που εντοπίστηκαν σήμερα.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, για τους, τουλάχιστον, 18 νεκρούς μετανάστες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι, στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα, κοντά στο δάσος της Δαδιάς όπου βρίσκεται σε εξέλιξη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η φωτιά που έχει κάψει τα πάντα στο πέρασμά της.
«Με μεγάλη θλίψη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο 18, τουλάχιστον, μεταναστών από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς» αναφέρει συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο παράλληλα για τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης, τους οποίους επιβεβαίωσε η τραγωδία αυτή.

«Παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής, η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε, εκ νέου, τη δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών (και όσους τους διευκολύνουν) και το εμπόριο των παράτυπων ροών, το οποίο είναι αυτό που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline