Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  02:24:14

Πέθανε ο Κλοντ Πικάσο, γιος του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, λάτρης της Ελλάδος και του Αιγαίου. Οι επιχειρηματικές του εμπλοκές με την Παλόμα με στο σύμπλεγμα των Πεταλιών. Κύριο

Ο Κλοντ Ρουίθ Πικάσο ήταν από το 1989 έως το 2023 διαχειριστής της κληρονομιάς του Πικάσο και αρμόδιος για θέματα που αφορούσαν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων του εμβληματικού καλλιτέχνη.

1.Έφυγε από τη ζωή ο Κλοντ Πικάσο, γιος του Ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος του Ζαν-Ζακ Νουέρ. «Πέθανε στην Ελβετία, σε ηλικία 76 ετών», ανέφερε σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια θανάτου.

Ο Κλοντ Ρουίθ Πικάσο ήταν από το 1989 έως το 2023 διαχειριστής της κληρονομιάς του Πικάσο και αρμόδιος για θέματα που αφορούσαν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων του εμβληματικού καλλιτέχνη. Τον περασμένο Ιούλιο είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποσυρθεί, αφήνοντας τη θέση του στην αδερφή του, Παλόμα.

Ο Πάμπλο Πικάσο απέκτησε τέσσερα παιδιά, τα τρία εκτός γάμου. Ο μεγαλύτερος γιος του, ο Πάουλο, τον οποίο έφερε στον κόσμο η πρώτη του σύζυγος Όλγα Χοχλόβα, πέθανε το 1975. Η Μάγια, κόρη της Μαρί-Τερέζ Βαλτέρ, έφυγε από τη ζωή το 2022. Ο Κλοντ και η Παλόμα ήταν καρποί της σχέσης του με τη γαλλίδα ζωγράφο Φρανσουάζ Ζιλό.
Ο Κλοντ Πικάσο ήταν παντρεμένος με τη Σιλβί Βοτιέ, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Ζασμέν και τον Σολάλ.

2.=Vintage Story: Όταν η κόρη του Πικάσο, Παλόμα, σχεδίασε για τον Ζολώτα & ο γιος του Κλωντ αγόρασε Ελληνικό νησί
Η κόρη του Πάμπλο Πικάσο και της Φρανσουάζ Ζιλό, Παλόμα, διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων είχε υπογράψει κολεξιόν του οίκου Zolotas που διαφήμισε το super model & καλλονή της εποχής Ζέτα Βοµβογιάννη - μετέπειτα Graff (Στα 80's) αλλά και η ίδια η σχεδιάστρια.

Συχνά επισκέπτεται ινκόγκνιτο τα καλοκαίρια το αγαπημένο της Πόρτο Χέλι.

Η Παλόμα Πικάσο, η οποία έγινε γνωστή παγκοσμίως με τις σειρές κοσμημάτων της για τον οίκο Tiffany, μοιράζεται την αγάπη για την Ελλάδα και τη συγκεκριμένη περιοχή στην Πελοπόννησο με τον αδελφό της.

Ο Κλοντ Πικάσο είχε αγοράσει πριν από πολλά χρόνια το ενα νησί στην Εύβοια απο το σύμπλεγμα Πεταλιοί...
Ο γιός του διάσημου ζωγράφου Κλωντ Πικασό προτίμησε άλλο κόσμημα: Το νησιωτικο σύμπλεγμα Πεταλιοί

Οσοι έχουν περάσει εν πλω από κοντά αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα. Διαθέτει ένα μοναδικής αισθητικής πέτρινο σπίτι -όπου ήταν παλιά οι στάβλοι του βασιλιά Γεωργίου του Α' και της συζύγου του Ολγας- και μερικά καταλύματα που λειτουργούν ως ξενώνες. Εχει δρόμους και επομένως έστω και μια στοιχειώδη ρυμοτομία.

Ήταν ένα νησί στο οποίο η Παλόμα Πικάσο και ο αδελφός της Κλοντ διέμεναν τα καλοκαίρια, φιλοξενώντας μερικούς από τους διεθνούς φήμης φίλους τους. Ακόμη κι αν δεν τους... παίρναμε χαμπάρι (καθώς προτιμούν να διατηρούν χαμηλό προφίλ στην προσωπική τους ζωή), δεν ήταν λίγοι οι καλοκαιρινές μήνες που τους έβρισκαν να χαίρονται τον ήλιο και την πεντακάθαρη θάλασσα στο ιδιωτικό τους αυτό καταφύγιο.
Η Παλόμα, μάλιστα, είχε αναπαλαιώσει τους χώρους ώστε να μην είναι προσβάσιμοι στα αδιάκριτα βλέμματα και τον φωτογραφικό φακό των επίμονων παπαράτσι. Η οικογένεια Πικάσο κουβαλά ένα σημαντικό όνομα, δεν της αρέσει όμως να γίνεται θύμα αυτών που θέλουν άνευ λόγου και αιτίας να το πωλούν.

Μια γειτονιά με την οικογένεια Καρνέζη και Εμπειρίκου
Οι Πεταλιοί είναι λιγότερο γνωστοί απο τον Σκορπιό ή την Μαδουρή, ίσως γιατί είχαν πάντα διάσημους ιδιοκτήτες. Κάποια νησάκια αγοράστηκαν πριν από πολλές δεκαετίες από την εφοπλιστική οικογένεια Εμπειρίκου, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, αγόρασαν εκεί και μέλη της οικογένειας Καρνέζη. Ηταν η στιγμή γιά την καλλιτεχνική παρέα :ο Κλοντ αλλά και η διάσημη αδελφή του Παλόμα Πικάσο έγιναν ιδιοκτήτες των Πεταλιών .

Επρόκειτο σαφώς για κάποια δυνατά ονόματα, από αυτά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στα επιχειρηματικά δρώμενα, διατηρώντας το προφίλ των δύσκολα "προσβάσιμων" ανθρώπων. Ο γειτονικός αυτός κοινωνικός κύκλος δεν εμπόδισε την Παλόμα και τον Κλοντ να έρθουν σε επαφή με μεγάλα μεσιτικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ζητώντας μια πρώτη εκτίμηση. Η τιμή για το συγκεκριμένο νησί κυμαίνεται στα 20 εκατ. ευρώ (σαφώς μειωμένη λόγω της διεθνούς οικονομικής ύφεσης). Σκέψη τους είναι να μην πέσουν ούτε ένα ευρώ στις απαιτήσεις τους, μια και δεν έχουν λόγο να βιάζονται. Απλώς θέλουν να εκμεταλλευτούν μέσω της πώλησης ένα περιουσιακό τους στοιχείο που τόσο εκείνη όσο και ο αδελφός της σπάνια πλέον χαίρονται.
Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

3.Μόνιμα εξοχικά σπίτια, διάσημοι επισκέπτες

sdg4Η Κλόντια Σίφερ, ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο γνωστός γκαλερίστας Saatchi, ο Χάρισον Φορντ ακόμη κι ο άλλοτε σταρ της F1 Νίκι Λάουντα είναι μερικοί μόνο από τους διεθνούς φήμης σελέμπριτι οι οποίοι έχουν επισκεφθεί τους Πεταλιούς τα τελευταία χρόνια. Εκείνοι που τους σύστησαν τα νησιά είναι τα παιδιά του Πάμπλο Πικάσο και της συγγραφέως Φρανσουά Γκιλό, Κλοντ και Παλόμα. Εχοντας μέχρι πριν από μερικά χρόνια μια έκταση περίπου 300 στεμμάτων στο «Μεγάλο Πετάλι» μετέτρεψαν τους παλιούς στάβλους του Γεωργίου του Α' σε έναν φιλόξενο καλοκαιρινό παράδεισο. Τα αδέλφια Πικάσο -τα οποία είχαν εγκαταστήσει στο συγκεκριμένο μέρος στρατιά ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονταν γι' αυτούς από κηπουρούς και φύλακες μέχρι μάγειρες και επιστάτες- ανακαίνισαν τα παλιά κτίσματα, δημιούργησαν εργοστάσιο αφαλάτωσης, έχτισαν μια εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία και φρόντισαν τον ελαιώνα διαμορφώνοντας την περιοχή. Τα αδέλφια Πικάσο λάτρεψαν τους Πεταλιούς καθώς είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενούν φίλους τους και να εμπνέονται.

«Όταν ο Κλοντ χώρισε και τα γαλλικά δικαστήρια επέτρεψαν στην πρώην σύζυγό του να κάνει χρήση του συγκεκριμένου νησιού, οι Πικάσο αποφάσισαν να το πουλήσουν» αναφέρει κάτοικος του Μαρμαρίου και γνώστης της υπόθεσης. «Τότε ήρθε σε επαφή με μεγάλα μεσιτικά γραφεία προκειμένου να γνωστοποιήσει την απόφασή του προς πώληση. Η τιμή ορίστηκε στα 7 εκατομμύρια ευρώ και εμφανίστηκαν διάφοροι επίδοξοι αγοραστές, από τον πρώην Δήμαρχο της Μόσχας, έως μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας».

1 / 2 2 / 2
Την έκταση της οικογένειας Πικάσσο αγόρασε πριν από αρκετά χρόνια η Αλεξία Δαυίδ, κόρη του Ανδρέα Δαυίδ και αδελφή του εκκεντρικού Αλκη. Η Αλεξία ανήκει στην κυπριακή επιχειρηματική οικογένεια Λεβέντη η οποία διαθέτει εταιρείες εμφιάλωσης προϊόντων Coca-Cola σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Μετά από εργασίες πολλών μηνών μετέτρεψε τους Πεταλιούς στον επίγειο της παράδεισό της με κεντρικό κτίριο και πολλούς ξενώνες. Μαζί με τον σύζυγό της Ντάνι και τα δύο της παιδιά χαίρονται από την άνοιξη τα απροσπέλαστα στους πολλούς νησάκια. Λέγεται μάλιστα ότι έχει στο μυαλό της τη δημιουργία χώρου για Vips hospitality.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline