Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  02:39:46

Σιγά τους ελέγχους και τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια στα καύσιμα. Πανηγύρισαν χθες για... 9 παραβάτες στα 6000 πρατήρια (7 σε Κεφαλονιά,1 Θεσσαλονίκη, 1 Αττική).. Κύριο

Με αφορμή την επιβολή των νέων προστίμων χθες, ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, επισημαίνει πως «οι αυστηροί έλεγχοι αποδίδουν καρπούς».

1. Ολοφάνερο τι φταίει για την εξοργιστική κατάσταση, με πρώτο το Κράτος. Εδώ και εβδομάδες παραμένουν, παγκοσμίως, σταθερές οι τιμές σε 85 ευρώ το βαρέλι στο αργό πετρέλαιο, χωρίς καμία σοβαρή μείωση στις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, Πολύμηνη η ακρίβεια και στον τομέα αυτό, έχει φτάσει σε προκλητικά επίπεδα αυθαιρεσίας στις τιμές βενζίνης και πετρελαίου και μιας αισχροκέρδειας σε όλο το κύκλωμα παραγωγής- διακίνησης-εμπορίας.

2.Πρόστιμα 140.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία

Με αφορμή την επιβολή των προστίμων ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, επισημαίνει πως «οι αυστηροί έλεγχοι αποδίδουν καρπούς»

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 138.725,44 ευρώ επιβλήθηκαν στην εταιρεία «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» και σε 12 πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς μετά από ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκαν παραβάσεις περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Αναλυτικά, τα διοικητικά πρόστιμα αφορούν διάθεση προϊόντων και καυσίμων με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους του επιτρεπομένου από την νομοθεσία. Το πρόστιμο στην εταιρεία «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» ανέρχεται σε 78.725,44 ευρώ, ενώ στα 12 πρατήρια υγρών καυσίμων (9 στην Κεφαλονιά, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Αττική) το συνολικό πρόστιμο ανέρχεται σε 60.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του με αφορμή την επιβολή των προστίμων ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, επισημαίνει πως «οι αυστηροί έλεγχοι στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας για την αισχροκέρδεια αποδίδουν καρπούς». Οπως ανέφερε, το Δημόσιο με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς «ασκεί με αποτελεσματικότητα τον εποπτικό του ρόλο στην αγορά προς όφελος των καταναλωτών».

Βενζίνη: Πάνω από 2 ευρώ/λίτρο σε 27 νομούς

Επισημαίνεται ότι βάσει της νομοθεσίας η δημοσιοποίηση της εμπορικής επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα ισχύοντα μέτρα περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, λαμβάνει χώρα στις περιπτώσεις που το διοικητικό πρόστιμο υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ ή πρόκειται για υπότροπη εταιρεία, ανεξαρτήτως ύψους προστίμου.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα της προσφυγής ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline