Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  02:36:35

Με συνοδεία δύο μπράβων ο αμφιλεγόμενος εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, ναυαγισμένος βαρώνος στα ΜΜΕ χτύπησε ύπουλα τον Γιώργο Παπαχρήστο. Κύριο

Μετά τον τραμπουκισμό του, ως γενναίος κρύφτηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο.

2.Γνωστή, παρωχημένη περίπτωση στον χώρο της δημοσιογραφίας, χωρίς να έχει αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Με συνοδεία δύο μπράβων ο αμφιλεγόμενος εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, ναυαγισμένος βαρώνος στα ΜΜΕ χτύπησε ύπουλα τον Γιώργο Παπαχρήστο .

2.Συνεχίζει να διαφεύγει της διαδικασίας του αυτόφωρου ο νταής εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης μετά την τραμπούκικη επίθεση που έκανε ο ίδιος και οι μπράβοι του κατά του Συμβούλου Έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργου Παπαχρήστου.

Η επίθεση κατά του δημοσιογράφου, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό του, σημειώθηκε κατά την ανάπαυλα του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα το βράδυ της Τρίτης, μπροστά σε δεκάδες φιλάθλους που παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι όσα εξελίσσονταν μπροστά στα μάτια τους.
Αποκάλυψη in: Το έγγραφο ντοκουμέντο – Ήξεραν μέχρι και τους αριθμούς των ΙΧ των Κροατών χούλιγκαν

Ο νταής εφοπλιστής έτρεξε να εξαφανιστεί μετά την τραμπούκικη επίθεση, ενώ ο Γιώργος Παπαχρήστος, αφού ολοκλήρωσε τις προληπτικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του τραμπούκου εφοπλιστή, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.
Ωστόσο, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο ίδιος δεν έχει συλληφθεί, κάτι που προκαλεί ερωτήματα. Οι διευθύνσεις του σπιτιού του και της εταιρείας του είναι γνωστές στις Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος κρύβεται στο σκάφος του SILY στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης.
Ένα από τα ερωτήματα που φυσιολογικά προκύπτουν είναι αν η διαδικασία του Αυτοφώρου είχε κινηθεί για κάποιον μη επώνυμο πολίτη, και όχι για τον συγκεκριμένο εφοπλιστή, θα υπήρχε η ίδια καθυστέρηση από τις Αρχές; Ή μήπως υπάρχουν πολίτες που ανήκουν σε ξεχωριστή κατηγορία λόγω του στάτους τους;

Πώς έγινε η επίθεση – Καταδίκη από κόμματα και φορείς

Όπως έγινε γνωστό, ο Γιάννης Καραγιώργης, συνοδευόμενος από δύο μπράβους, πλησίασε τον Γιώργο Παπαχρήστο την στιγμή που συνομιλούσε με συνάδελφο του δημοσιογράφο και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον, με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Η επίθεση έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών, με τον δημοσιογράφο να αδυνατεί να αντιληφθεί, τον εμφανή λόγο ο οποίος την προκάλεσε.
Όπως προαναφέρθηκε ο νταής εφοπλιστής, συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι «θα σκοτώσει» τον δημοσιογράφο, ότι «είναι τελειωμένος», ενώ σε κάποια στιγμή έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επί τόπου!
Παράλληλα, ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για τον Γιώργο Παπαχρήστο και την οικογένειά του.

Πολλές είναι οι αντιδράσεις μετά την τραμπούκικη επίθεση στον Γιώργο Παπαχρήστο. Την επίθεση έχουν καταδικάσει η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, η ΕΣΗΕΑ και πολλοί δημοσιογράφοι.

ΝΔ: Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

ΣΥΡΙΖΑ: Τραμπούκικη επίθεση

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές», τονίζει.
Και καταλήγει: «Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

ΠΑΣΟΚ: Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι

Την επίθεση στον Γιώργο Παπαχρήστο καταδίκασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας.
«Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο. Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών» ανέφερε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline