Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  02:29:57

Πάντα «υποκριτής γείτονας» ο Ερντογάν ξεσπάθωσε διπλά χθες: 1. «Οι Ελληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη». Κύριο

2.Υπερασπίζεται τα «δίκαια τουρκικά πεπραγμένα» σε Αιγαίο, Κύπρο, Λιβύη.

«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

1. «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη», ισχυρίστηκε σε νέες δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τον Αύγουστο «ιδιαίτερο μήνα» για την Τουρκία «επειδή νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ», όπως είπε.

«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι «τον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη. Στις 26 Αυγούστου του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε τη μεγάλη επίθεση με την εντολή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ».

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «ο ηρωικός στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε το δρόμο προς τη Σμύρνη. Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της ᾽᾽μεγάλης επίθεσης᾽᾽ κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε».

Στο εν λόγω σημείο της ομιλίας του κατέληξε: «Κι έτσι κερδίσαμε τον πόλεμο με μάχες που δώσαμε επι τριάμισι χρόνια εναντίον του εχθρού, ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του αλλά και τις βρόμικες μπότες του λέρωσε την μόνιμη πατρίδα μας την Ανατολία».

2.Ο Ερντογάν υπερασπίζεται τα «δίκαια τουρκικά πεπραγμένα» σε Αιγαίο, Κύπρο, Λιβύη

«Η συμπεριφορά μας απέναντι σε επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο είναι ήδη γνωστή σε όλους τους συνομιλητές μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, στο πλαίσιο ομιλίας που εκφώνησε στην τουρκική Ναυτική Ακαδημία.

«Η συμπεριφορά μας απέναντι σε επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο είναι ήδη γνωστή σε όλους τους συνομιλητές μας. Υπερασπιζόμαστε, παράλληλα, τα δικαιώματα και τους νόμους των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο ομιλίας που εκφώνησε στην τουρκική Ναυτική Ακαδημία.

Εκπρόσωπος τουρκικού ΥΠΕΘΑ: «Δύο κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο»

Ο Τούρκος ηγέτης αναφέρθηκε, ωστόσο, και στις εξελίξεις στη Λιβύη. «Υποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, αποτρέψαμε τη διαίρεση αυτής της χώρας και διασφαλίσαμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

3.ΥΠΕΞ για δηλώσεις Ερντογάν πάντα χλιαρά και υποτονικά: «Δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας»
Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος σε νέες δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι «οι Ελληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη»

Απαντώντας στις νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι εχθροπαθείς δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές και δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ηρεμίας, συνεργασίας και διαλόγου που επιχειρείται να οικοδομηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις την τρέχουσα περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε πως «οι Ελληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Αύγουστο «ιδιαίτερο μήνα» για την Τουρκία «επειδή νίκησε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ», όπως είπε.

«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι «τον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη. Στις 26 Αυγούστου του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε τη μεγάλη επίθεση με την εντολή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline