Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  05:04:02

Αγωνία για αγνοούμενους, τραυματίες αλλά και πολλούς νεκρούς σε Τρίκαλα –Καρδίτσα- Μαγνησία. Απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια από γέροντες, αποκλεισμένους μεσήλικες και γυναικόπαιδα. Κύριο

Αναζητήσεις σήμερα Παρασκευή για ανθρώπινες απώλειες..Είτε σε ερείπια και πλημμυρισμένα σπίτια.

1.Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Χάθηκαν κάτω από τα νερά χωριά στον Παλαμά Καρδίτσας.

Κραυγή αγωνίας από τους εγκλωβισμένους που άκουγαν από το πρωί ουρλιαχτά από γκρεμισμένα σπίτια. Οικογένειες με μωρά, άνθρωποι αβοήθητοι και ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας αναγκάστηκαν να ανέβουν σε ταράτσες, τραπέζια και σε πάγκους για να γλυτώσουν από τα νερά.

Γενική η αγωνία από συγγενείς, φίλους και συνεργάτες για αγνοούμενους, τραυματίες αλλά και πολλούς νεκρούς σε Τρίκαλα –Καρδίτσα-Μαγνησία. Απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια από γέροντες, αποκλεισμένους μεσήλικες και γυναικόπαιδα.

Αναζητήσεις σήμερα Παρασκευή για ανθρώπινες απώλειες..Είτε σε ερείπια και πλημμυρισμένα σπίτια από μονάδες εθελοντών, Πυροσβεστικής και Στρατού..

2.Υπάρχουν πάνω από 150 άτομα εγκλωβισμένοι», λέει κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας. Ο στρατός άρχισε τους απεγκλωβισμούς.

Ο εφιάλτης του Ιανού πριν από τρία χρόνια στον νομό Καρδίτσας φαίνεται πως δεν ήταν αρκετός ώστε η κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τις πρωτοφανείς -τότε- καταστροφές.
Η Ιστορία, λοιπόν, επαναλαμβάνεται στην Καρδίτσα -και όχι μόνο- οι κάτοικοι της οποίας ζουν ξανά τον ίδιο εφιάλτη, με τις ζωές τους να απειλούνται. Οι περιουσίες τους, άλλωστε, έχουν ήδη θαφτεί κάτω από τις λάσπες.
Στον Παλαμά Καρδίτσας η κατάσταση θυμίζει τοπίο που το σάρωσε τσουνάμι. Οι κάτοικοι έχουν ανέβει στις στέγες, καθώς η στάθμη του νερού έχει καλύψει τελείως τα σπίτια τους.
ADVERTISEMENT
Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Πέμπτης έφτασε ο στρατός και ξεκίνησε τους απεγκλωβισμούς με κάθε μέσο.

Οι αναφορές για αγνοούμενους όλο και αυξάνονται, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους.
Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Βλοχός, Μεταμόρφωση έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τον χάρτη, καθώς όπως αναφέρουν κάτοικοι το νερό έχει φτάσει μέχρι τις στέγες.

3.Κακοκαιρία Daniel: Με λέμβους και ερπυστριοφόρα οι απεγκλωβισμοί στον Παλαμά

Επιστρέφει ο Δένδιας από τα Εμιράτα για να συντονίσει τις επιχειρήσεις.
Οστρατός έχει αναλάβει πλέον το έργο του απεγκλωβισμού των πολιτών στα χωριά της Καρδίτσας, οι οποίοι βιώνουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel. Σε φωτογραφίες και βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται βαρέου τύπου οχήματα και φυσικά αρκετές βάρκες καθώς μόνο έτσι είναι πλέον δυνατό να προσεγγίσει κανείς την περιοχή.

Επιστρέφει ο Δένδιας από τα Εμιράτα

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε ανάρτησή του ο κ. Δένδιας σημειώνει ότι στόχος του είναι να επιβλέψει «τη μέγιστη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας και την παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline