Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  07:48:11

Υπάρχει άραγε Περιφέρεια Αττικής; ... Σε ύπνωση μέχρι 31.12, απόμακρος από δημόσια δράση ο Γιώργος Πατούλης. Ο Χαρδαλιάς με άνεση: «Μας πλήττουν ακραία καιρικά φαινόμενα ...- Κατανοώ την αγανάκτηση των πολιτών». Κύριο

O Γιάννης Σγουρός επισημαίνει ελλείψεις και ευθύνες της Περιφέρειας: «Στον αέρα 7 σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, που καθυστέρησαν.  Δεσμευόμαστε για την άμεση επαναπροώθησή τους».

Απορίες για την απουσία από κάθε δημόσια δράση του Περιφερειάρχη μέχρι 31.12.2023 Γιώργου Πατούλη, καιρό τώρα από τα προβλήματα της Αττικής (σε αντίθεση με την μεγάλη δημοσιότητα στην οποία, επί χρόνια επιδιδόταν) τα οποία τις τελευταίες ημέρες από τους καύσωνες και τις πλημμύρες ήταν πολύ σοβαρά και απαιτούσαν την άμεση και γενική κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της Περιφέρειας, με πρώτο σε υποχρέωση καθήκοντος τον αφανή-απόντα κ. Πατούλη. αό την

- Οσα είπε με άνεση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από τον κρατικό μηχανισμό
Για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έκανε λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέροντας ότι η βροχή που έπεσε στο Πήλιο έσπασε το ρεκόρ της κακοκαιρίας Ιανός το 2020.

«Στην Κεφαλονιά το 2020 το ημερήσιο ύψος βροχής είχε φτάσει τα 654 χιλιοστά ενώ τώρα στο Πήλιο ύψος της βροχής έφτασε τα 754 χιλιοστά«, είπε ενδεικτικά ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να ανταπεξέλθει παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, τόνισε ακόμα ότι «προφανώς υπάρχει κόπωση γιατί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που χειρίστηκαν τις φωτιές» προσθέτοντας ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται και κατανοεί την αγανάκτηση των πολιτών.

Σγουρός: «Στον «αέρα» 7 σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική - Δεσμευόμαστε για την άμεση επαναπροώθησή τους

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα θωράκιζαν περιοχές και θέσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, όπου έχουν διαπιστωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα, αναφέρει ο κ. Σγουρός

Στον «αέρα» βρίσκονται επτά πολύ σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες στην Αττική, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται επαρκής αντιπλημμυρική προστασία και να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια και η περιουσία των συμπολιτών μας, τονίζει σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση».

Πρόκειται για παρεμβάσεις, προσθέτει ο Γ. Σγουρός, που θα θωράκιζαν περιοχές και θέσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, «όπου έχουν διαπιστωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και σε ρέματα που εμπίπτουν σε ζώνες δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας, σύμφωνα με τα σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας του υπουργείου Περιβάλλοντος και στα οποία παρουσιάζονται σημαντικότατες καθυστερήσεις».
Συγκεκριμένα, ο Γ. Σγουρός αναφέρει τις εξής περιπτώσεις:

Αντιπλημμυρική Προστασία στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα (περιοχή Καρέα - Αναστάσεως), προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ. Έχει εκτελεσθεί το 23% του έργου και μετά έγινε «διάλυση της σύμβασης» και το έργο έχει σταματήσει από τον Φεβρουάριο του 2022.

-Ρέμα Σαπφούς στον Βόρειο Τομέα, εκεί που τον Ιούλιο του 2018, το ένα πάρκινγκ μετατράπηκε σε πισίνα. Δεν δημοπρατήθηκε ποτέ. Μόνο διαρκώς αυξάνει ο προϋπολογισμός του: από 10 εκατ. έχει εκτιναχθεί στα 24 εκατ. ευρώ.

Αντιπλημμυρική Μελέτη Δυτικής Αθήνας, προϋπολογισμού 4.469.289 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 10/9/2018 και εδώ και τρία χρόνια βρισκόμαστε στη διαβούλευση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η σημερινή διοίκηση απέσυρε το σχετικό θέμα από την 11η συνεδρίαση ΠΕΣΥ στις 27 Μαΐου 2022 και έκτοτε αγνοείται.

-Αντιπλημμυρικό οδού Κανάρη στον 'Αλιμο, προϋπολογισμού 7.510.000 ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε, υπογράφηκε η σύμβαση αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ.
-Κατασκευή δικτύου όμβριων στους Δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, προϋπολογισμού 18.600.000 ευρώ. Κρίσιμο έργο για τις περιοχές αυτές. Δημοπρατήθηκε το 2020 αλλά η σύμβαση δεν υπογράφηκε ποτέ από τη διοίκηση Πατούλη.

-Ρέμα Κόρμπι στη Βάρη, προϋπολογισμού 20.249.000 ευρώ. Βάλτωμα του έργου κι εδώ. Η σύμβαση διαλύθηκε το 2021 έχοντας εκτελεστεί μόλις το 9% του έργου. Έκτοτε επιχειρείται η επαναδημοπράτηση του έργου με το Ελεγκτικό Συνέδριο να μην εγκρίνει τη διαδικασία.
-Σύνταξη μελετών για τα ρέματα της Κινέττας, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 7/8/2020, με διαδικασία κατεπείγοντος λόγω της επικινδυνότητας των ρεμάτων και των πλημμυρών του 2019 στην περιοχή. Έκτοτε η μελέτη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Επίσης, σε δηλώσεις του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός επεσήμανε: «Η επόμενη μέρα στην Αττική θέλει υποψηφίους με γνώση των προβλημάτων και του τρόπου επίλυσής τους. Χορτάσαμε από φιέστες, από ευχολόγια και από ουσία μηδέν. Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Είμαστε ήδη πολύ πίσω σε βασικές υποδομές θωράκισης και προστασίας. Η παράταξή μας δεσμεύεται για την άμεση επαναπροώθηση των αντιπλημμυρικών έργων και μελετών που έχουν κολλήσει, καταθέτοντας παράλληλα νομοθετική πρόταση για την απλοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου στην Αττική για να πάψει επιτέλους η μία υπηρεσία να πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στην άλλη».

1.8.2023.Γαλάζια «πειθαρχία»: Κι ο Πατούλης στηρίζει τώρα τον Χαρδαλιά στη θέση του

Ο Γιώργος Πατούλης στη δήλωσή του διαμηνύει πως «δε δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα»
Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 31 Ιουλίου, επίσημα ο Γιώργος Πατούλης, μετά την απόφαση να δοθεί το "χρίσμα" της Ν.Δ. στον Νίκο Χαρδαλιά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο κ. Πατούλης στη δήλωσή του διαμηνύει πως «δε δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα». Σημειώνει δε πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια, χωρίς όμως να αναφέρεται ονομαστικά σε αυτόν.

Σημειώνεται πως το βίντεο που έδειχνε τον κ. Πατούλη να χορεύει ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση στο Ζάππειο ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη καταστροφικές πυρκαγιές και η χώρα πενθούσε τους δύο πιλότους του Canadair είχε προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Πατούλη έχει ως εξής: «Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής. Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα "σημαία ευκαιρίας" για προσωπική ανέλιξη. Δε δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω απ' όλα σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον. Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας. Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση, γι' αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Το μήνυμα Μαρινάκη σε Πατούλη

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήταν σημαντική η προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο κόμμα, αλλά πρέπει να σεβαστεί την απόφαση.
Επίσης, πρόσθεσε πως είναι αυτονόητο ότι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Γιώργου Πατούλη θα πάνε αυτομάτως στο ψηφοδέλτιο που θα "τρέξει" ο Νίκος Χαρδαλιάς.
«Η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα, όσο και στην Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί αυτήν την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος», δήλωσε συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης.

Προσωπική επιλογή Μητσοτάκη ο Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού γιατί το «γυαλί είχε ραγίσει» εδώ και μέρες για τη στήριξη της Ν.Δ. στον Γιώργο Πατούλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Στέλλας Παπαμιχαήλ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, άμεσα ο κ. Χαρδαλιάς θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως υφυπουργός Άμυνας για να μπορεί να "τρέξει" την υποψηφιότητά του.
Στη λιτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. τονίζεται ότι «με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Πρόκειται για ένα στέλεχος "γέννημα-θρέμμα" της Νέας Δημοκρατίας και στο Μαξίμου θεωρούν πως διαθέτει χαρακτηριστικά που θα μπορέσουν να αποτελέσουν πολύ χρήσιμα "όπλα" στην Αυτοδιοίκηση.

Υπήρξε για πολλά χρόνια δήμαρχος Βύρωνα-Υμηττού και η θητεία του στην Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία ως «επιτυχημένη», ενώ είχε αναλάβει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και γι' αυτόν τον λόγο στο "γαλάζιο στρατόπεδο" θεωρείται «άνθρωπος των ειδικών αποστολών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline