Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  06:27:32

Είκοσι γέφυρες κατέρρευσαν στη Θεσσαλία, οι περισσότερες κατασκευασμένες επί ΙΑΝΟΥ προ τριετίας, στη θέση όσων κατέρρευσαν.. Φήμες έντονες και υποψίες. Κύριο

Ένοπλες Δυνάμεις: Ολοκληρώθηκε η γέφυρα Μπέλεϋ στα Καλά Νερά μέσα σε 30 ώρες. Θα κατασκευασθούν και άλλες παρόμοιες.

Σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων σε γέφυρες αφού έχουν καταρρεύσει.... είκοσι από αυτές σε όλη την Θεσσαλία, όλες νέας κατασκευής , καλοπληρωμένες, στη θέση όσων (παλαιάς κατασκευής προ πολλών δεκαετιών, οι περισσότερες) με την κακοκαιρία του ΙΑΝΟΥ στην περιοχή τρία χρόνια. Με συνέπεια να έχουν προκληθεί πολλά ερωτηματικά και φήμες γύρω από το θλιβερό φαινόμενο των 20 γεφυρών. Παράλληλα οι ανάγκες είναι επείγουσες και έτσι ολοκληρώθηκε εντός 30 ωρών από κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ του ΓΕΕΘΑ και του Στρατού Ξηράς η μεταλλική στρατιωτική γέφυρα Μπέλεϋ για την ένωση του οδικού δικτύου Βόλου - Νότιου Πηλίου.

Ολοκληρώθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις η γέφυρα Μπέλεϋ στα Καλά Νερά.

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας: «Ολοκληρώθηκε εντός 30 ωρών από κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ του ΓΕΕΘΑ και του Στρατού Ξηράς η μεταλλική στρατιωτική γέφυρα Μπέλεϋ 30 μέτρων και φέρουσας ικανότητας 16 τόνων στα Καλά Νερά για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Βόλου – Νότιου Πηλίου λόγω κατάρρευσης», από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προχωρήσει συνολικά σε 2.029 διασώσεις. Όπως αναφέρει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος «Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τους συνανθρώπους μας και το καλό της κοινωνίας. Με όλα μας τα μέσα και με όλες μας τις δυνάμεις. Και σώζουμε ζωές! Παλεύουμε κάτω από πολύ αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, μέσα στις λάσπες».

Ενισχύονται το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, μετά από διαταγές και οδηγίες του ΓΕΕΘΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας επιχειρούν τέσσερις φορτωτές γαιών – εκσκαφείς τάφρων, οκτώ φορτωτές γαιών, δύο προωθητές γαιών, επτά λέμβοι, οχήματα γενικής χρήσης καθώς και ένα λεωφορείο. Επιπλέον, σε ετοιμότητα συνδρομής βρίσκεται ένας Λόχος Εκτάκτων Αναγκών με 71 άτομα του σχεδίου «Ξενοκράτης».

Επίσης, έχει εγκριθεί και θα τοποθετηθεί γέφυρα Bailey στα Καλά Νερά Βόλου ενώ έχει γίνει αναγνώριση για τοποθέτηση γεφυρών Bailey στα Στουρναρέικα Τρικάλων και στο Μουζάκι Καρδίτσας.

2.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε δηλώσεις του τόνισε ότι συνάντησε σε ολόκληρη τη Θεσσαλία απόγνωση με την ολοσχερή καταστροφή της ζωικής και τη φυτικής παραγωγής.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφέρειας είναι πολύ μεγάλες. Δεν κατάφεραν να θωρακίσουν τη Θεσσαλία από αυτά τα ακραία φαινόμενα. Πρέπει να ελεγχθεί η ποιότητα των αντιπλημμυρικών έργων, που έχουν πραγματοποιηθεί. Αλλά, επίσης, πρέπει να απολογηθούν και για τα έργα που δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline