Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  06:39:53

Δεν είναι ρατσισμός αλλά αναγκαίο το κυνηγητό αυτών των Ρομά-τσιγγάνων. Εκατοντάδες με διαθέσεις για πλιάτσικο σε πλημμυρισμένα σπίτια στη Θεσσαλία: Συνελήφθησαν δύο άτομα επ΄ αυτοφώρω - Έκλεβαν κουζίνα και ψυγείο. Κύριο

Ομάδες περιφρούρησης από την Αστυνομία και από στελέχη της Περιφέρειας και ομάδες επιφυλακής από κατοίκους.

Δυσάρεστες, αρκετά ενοχλητικές και απαράδεκτες για σύγχρονο Κράτος, καταστάσεις ζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας καθώς ενώ έχουν πλημμυρίσει οι περιουσίες τους, τους κλέβουν και τα αντικείμενα που έχουν διασωθεί. Εκατοντάδες Ρομά από διάφορες περιοχές καταγγέλλονται ότι περιφερόμενοι έχουν διαθέσεις-και κάποτε το επιτυγχάνουν- κλοπών και λεηλασιών από διάφορα σπίτια, συνήθως συνημμένα και εγκαταλελειμμένα.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά λεηλασίας σπιτιών, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς είναι πλημμυρισμένα.
Άγνωστοι εισβάλουν στα σπίτια, με το πρόσχημα της βοήθειας και κλέβουν ό,τι έχει μείνει σε καλή κατάσταση!

Κάτοικοι σε Παλαιά, Παλαιό Λιμεναρχείο και Αγριά έχουν ήδη καταγγείλει τα περιστατικά στην Αστυνομία, ενώ ελέγχους κάνει η ΟΠΚΕ και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να προφυλάξουν τους πολίτες.

Συνελήφθησαν δύο άτομα επ΄ αυτοφώρω

Σύμφωνα με το Open, δύο δράστες πιάστηκαν επ΄ αυτοφώρω την ώρα που έκλεβαν μια κουζίνα και ένα ψυγείο, τα οποία είχε βγάλει έξω από την οικία της μια 43χρονη για να καθαρίσει.
Οι δύο Έλληνες 34 και 38 ετών οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και οι συσκευές αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.
Λόγω των τραγικών αυτών καταστάσεων, οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές κάνουν οι ίδιοι περιπολίες για να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα.

2.Κακοκαιρία Daniel: Τους έπιασε επ' αυτοφώρω να κάνουν πλιάτσικο στο πλημμυρισμένο σπίτι του στο Πήλιο
Μέχρι τώρα έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις για κλοπές σε Βόλο και Τρίκαλα

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία, με την σφοδρή βροχόπτωση να «βυθίζει» ολόκληρα χωριά και να μετατρέπει τους δρόμους σε λασπωμένα ποτάμια, ενώ χάσανε τη ζωή τους και 15 συνάνθρωποί μας.
Παρά τον όλεθρο και την καταστροφή, πολλοί είναι οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται την «εμπόλεμη» κατάσταση και εισβάλλουν στα κατεστραμμένα σπίτια, προσπαθώντας να αρπάξουν ό,τι μπορούν.
«Εγώ βρισκόμουν μέσα στο σπίτι, δεν μπορούσα να βγω»

Κατεστραμμένος δρόμος στην περιοχή Άγιος Ιωάννης

Όπως κατήγγειλε στο Mega και την εκπομπή Live News ο κος Λάμπρος, κάτοικος Πηλίου, μία ημέρα μετά την έντονη βροχόπτωση βρήκε δύο άτομα να προσπαθούν να μπουν στο σπίτι του, το οποίο έχει γεμίσει από μπάζα που παρέσυραν τα ορμητικά νερά.
«Έψαχναν μέσα στα μπάζα να κλέψουν. Δεν μπορούσαν να μπουν στο σπίτι, τα μπάζα ήταν πιο πάνω από την είσοδο... εγώ βρισκόμουν μέσα στο σπίτι, δεν μπορούσα να βγω, όλη αυτή η καταστροφή έγινε μέσα σε ένα τέταρτο» είπε.

Ο κος Λάμπρος αναφέρθηκε και στο πως κατάφερε να σωθεί, τονίζοντας πως κατάφερε να βγει από μία τρύπα μπουσουλώντας.
«Ευτυχώς, ο Θεός με βοήθησε και έζησα. Φωνάξαμε την Αστυνομία, τρόμαξαν, έτρεξαν και έφυγαν» περιέγραψε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν 4 άτομα, σε Βόλο και Τρίκαλα, για κλοπές στις πληγείσες περιοχές. Οι δράστες αφαίρεσαν, έξω από πλημμυρισμένα σπίτια, στην πρώτη περίπτωση 2 ηλεκτρικές συσκευές, και στη δεύτερη 1 κρεβάτι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline