Σάββατο 13 Ιουλίου 2024  14:04:29

Οι περιοχές με τα ακριβότερα καύσιμα στη χώρα

Από τις αρχές του έτους οι τιμές βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Η αμόλυβδη έχει ξεπεράσει τα 2€, ενώ το Diesel έχει το 1,80€ ανά λίτρο.

Μεγάλη είναι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα, με τους οδηγούς να νιώθουν την πίεση στο πορτοφόλι τους τόσο κατά τη διάρκεια των διακοπών του Αυγούστου αλλά και τώρα, μετά από την επιστροφή στη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα όπου αποτυπώνονται τα ημερήσια δεδομένα για την αντίστοιχη μέρα πριν από ένα μήνα, οι τιμές των βασικότερων καυσίμων, της αμόλυβδης 95 οκτανίων και του Diesel κίνησης, έχουν ακολουθήσει ανοδική πορεία από τον Μάιο, όπου και είχαν μειωθεί. Η αμόλυβδη πλέον έχει ξεπεράσει τα 2€, ενώ το Diesel έχει ξεπεράσει το 1,80€ ανά λίτρο.

Σε όλες τις κατηγορίες καυσίμων, οι νησιωτικοί νομοί έχουν τα ηνία της ακριβότερης μέσης τιμής καυσίμου. Πιο συγκεκριμένα ο νομός Κυκλάδων διαθέτει την ακριβότερη αμόλυβδη (95 και 100 οκτανίων) και Diesel, ενώ ο νομός Χίου έχει το ακριβότερο Υγραέριο.

Πέρα από τις νησιωτικές περιοχές όμως, και περιοχές της ενδοχώρας πρωταγωνιστούν στις αυξήσεις των τιμών. Συγκεκριμένα η Ευρυτανία και η Φωκίδα βρίσκονται στις top 5 περιοχές με την ακριβότερη αμόλυβδη και Diesel.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline