Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  01:09:16

«Κεντρική πολιτική επιλογή αυτής της κυβέρνησης η αντιμετώπιση των ανισοτήτων»

Ερωτώμενος για την κοινωνική πολιτική και την επίτευξη στόχων σε σύγκλιση με την Ευρώπη, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων είναι κεντρική πολιτική επιλογή αυτής της κυβέρνησης.

Είπε ότι «κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση γνωρίζοντας ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη που πρέπει να διανύσουμε». Μίλησε για τη βελτίωση της θέσης της χώρας μας στην Ευρώπη με την αξιοποίηση σημαντικών εργαλείων, αναφέρθηκε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στην επιδοματική πολιτική που πρέπει να γίνει ακόμη πιο στοχευμένη. Τόνισε όμως ότι «για την αντιμετώπιση της φτώχειας πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να στοχεύσουμε στο ζήτημα της εργασίας και την αντιμετώπιση της δομικής ανεργίας» είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε ότι ο άνθρωπος που έχει μία αξιοπρεπή δουλειά με έναν αξιοπρεπή μισθό βγαίνει κατά κανόνα από την παγίδα της φτώχειας. Εξήγησε ότι ακόμη δεν είμαστε εκεί που θέλουμε με την ανεργία αλλά η ανεργία αποκλιμακώνεται και αναφέρθηκε στο ξεπάγωμα των τριετιών που εξήγγειλε. Μία ανάπτυξη με περισσότερη ισότητα ή με λιγότερες ανισότητες είναι στον πυρήνα και της δικής μου φιλελεύθερης πολιτικής κοσμοθεωρίας, είπε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline