Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024  19:27:27

Αχτσιόγλου σε αντεπίθεση: «Μπορώ να κάνω την ανατροπή όπως και ο Μητσοτάκης με 11 μονάδες πίσω από τον Μεϊμαράκη..... Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει σχέδιο και πολιτική εμπειρία». Κύριο

«Ο βασικός άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης, εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις απέναντι σε εμένα, στους προηγούμενους υποψηφίους και σε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η Εφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της και σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ΟΡΕΝ.

Τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την πραγματοποίηση ενός debate με το Στέφανο Κασσελάκη, ενόψει του δεύτερου γύρου στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε η Εφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας πως η ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης αποτελεί κοινό στόχο.

1.ΜΙλώντας χθες βράδυ στην τηλεόραση του ΟΡΕΝ τόνισε ότι μπορεί να ανατρέψει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου 35-26%, όπως έκανε και ο Κυρ.Μητσοτάκης με τον Βαγγ. Μειμαράκη, καθώς από τον πρώτο γύρο υστερούσε σε 11 μονάδες. Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι δεν αμφιβάλλει για τις καλές προθέσεις του ανταγωνιστή της να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα, αλλά εξακολουθεί να γενικολογεί, να είναι τελείως από διοίκηση και από συντονισμό στο κόμμα, να μην παίρνει θέση σε καίρια θέματα ( όπως τα εθνικά και τα θεσμικά).

2.Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5», η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε πως «δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου μου. Γι' αυτόν τον λόγο ζήτησα να υπάρξει ένα debate, με συντροφικούς όρους, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα διακριτά πολιτικά σχέδια. Δυστυχώς, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον συνυποψήφιό μου, αν και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς το πολιτικό του σχέδιο, γιατί δεν το έχει παρουσιάσει».

«Από τη δική μου πλευρά έχω καταθέσει ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο, με τέσσερα κεντρικά ζητήματα: κράτος, εργασία, οικονομία και δικαιώματα. Με ποιον συγκεκριμένο τρόπο πρέπει να θέσουμε εμείς τον πήχη στα επίδικα της εποχής. Ποιες οργανωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο συνυποψήφιός μου περιορίστηκε το προηγούμενο διάστημα σε κάποια συνθήματα, τα οποία στην πολιτική είναι αναγκαία, όμως δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτά. Οταν για παράδειγμα λέει "θα τα αλλάξω όλα", τι εννοεί; Ποιες πολιτικές θέσεις θα αλλάξει; Θα αλλάξει η θέση μας για την εξωτερική πολιτική; Θα αλλάξει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και στην κατάργηση του Άρθρου 16;».

«Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο το οποίο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην ελληνική κοινωνία και να δείξει την πόρτα της εξόδου στις πολιτικές της Δεξιάς. Έτσι νικιούνται τα καθεστώτα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο ούτε και στοιχειώδη πολιτική εμπειρία», ανέφερε.

Ερωτηθείσα για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως «η ενότητα είναι απολύτως αναγκαία για την επόμενη μέρα, είναι το ελάχιστο, το κρίσιμο είναι να κερδίζουμε κάθε μέρα και περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε κυβερνητικό κόμμα και επιδιώκουμε να πείσουμε, να γίνουμε πλειοψηφικοί στην κοινωνία, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή. Άρα η ενότητα είναι αναγκαίος κοινός παρονομαστής».

«Σε ό,τι με αφορά έχω αποδείξει ότι λειτουργώ με όρους που διασφαλίζουν την ενότητα στον χώρο. Το ερώτημα της ενότητας όμως θα πρέπει να απαντηθεί εμπράκτως κυρίως από την άλλη πλευρά. Διότι ο βασικός άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης, εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις απέναντι σε εμένα, στους προηγούμενους υποψηφίους και σε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρα, το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από εκεί πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφιός μου, που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη ως τον βασικό του άνθρωπο, να μην λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις», είπε και δήλωσε «απολύτως αισιόδοξη» ότι «το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής μπορεί να είναι νικηφόρο, είναι απολύτως ανατρέψιμος ο συσχετισμός της πρώτης Κυριακής».

Κάλεσε, επίσης, σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές ώστε «να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο ρεύμα» επισημαίνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή γιατί αυτό είναι ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι και προχωράμε δυνατά, είναι μήνυμα ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν κυβερνά με λευκή επιταγή, αλλά η αριστερή, η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και διεκδικεί ξανά τη διακυβέρνηση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline