Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  08:35:45

Δεν προβλέπονται εντάσεις και διάσπαση μέχρι το κρίσιμο Συνέδριο του Νοεμβρίου. Η Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις ενότητας και διάθεση συνεργασίας με την αρχηγία Κασσελάκη. Κύριο

«Από αύριο ξεκινάμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών για τις μεγάλες δημοκρατικές μάχες» ανέφερε στη δήλωσή της.

1.-Στο Συνέδριο θα αποφασισθούν τα όρια της αρχηγίας του κ. Κασσελάκη, η φυσιογνωμία του κόμματος το πρόγραμμα και η νέα συλλογική ηγεσία στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του

Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναγνώρισε την ήττα της

Η Έφη Αχτσιόγλου αναγνώρισε την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Κυριακής τηλεφώνησε στο Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Η Έφη Αχτσιόγλου παρακολούθησε από το γραφείο της, μαζί με στενούς συνεργάτες της, τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων η οποία δίνει (στο 75% του εκλογικού αποτελέσματος) ποσοστό 56,69% στον Στέφανο Κασσελάκη και 43,31% στην ίδια.

Η κα Αχτσιόγλου αναμένεται να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου προκειμένου να κάνει δηλώσεις για την εκλογική διαδικασία που βάζει σε μια νέα εποχή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην Κουμουνδούρου έσπευσαν πολλά στελέχη του κόμματος μετά την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

Στην Κουμουνδούρου έσπευσαν πολλά στελέχη του κόμματος μετά την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

2.Η κα Αχτσιόγλου μετέβη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου προκειμένου να κάνει δηλώσεις για την εκλογική διαδικασία που βάζει σε μια νέα εποχή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Από αύριο ξεκινάμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών για τις μεγάλες δημοκρατικές μάχες» ανέφερε στη δήλωσή της.

Εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τους στενούς συνεργάτες της Χαρίτση και Ηλιόπουλο αλλά και τον γιο της για την υπομονή του και του υποσχέθηκε μια καλύτερη ημέρα από αύριο.

Ήττα Αχτσιόγλου
1.Η διαχείριση της «μαύρης τρύπας»

Σε περίπτωση ήττας της κυρίας Αχτσιόγλου, τίθεται το θέμα πώς θα πορευτούν υπό την ηγεσία του κ. Κασσελάκη, ενός ανθρώπου που η συντριπτική πλειονότητα των υποστηρικτών της δεν τον αναγνώριζε ως «πολιτική οντότητα» και θεωρούσε παράδοξο να είναι υποψήφιος πρόεδρος με παρουσία στο κόμμα μόλις λίγους μήνες.
Θα αποχωρήσουν από το κόμμα; Δύσκολο για τους περισσότερους. Η κυρία Αχτσιόγλου θα παραμείνει, εκτός εάν συμβεί κάτι πάρα πολύ σοβαρό στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα προσπαθήσει να δει τα λάθη τόσο της ίδιας όσο και της ομάδας της για να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις για το μέλλον.

Σε μια τέτοια περίπτωση το μείζον είναι η διασφάλιση της δικής της παρουσίας και ευρύτερα της ομάδας της, όχι στο πλαίσιο προστασίας ατόμων αλλά προώθησης ιδεών και απόψεων, στο παιχνίδι της κομματικής εξουσίας. Για πολλούς υποστηρικτές της, η επόμενη περίοδος σε περίπτωση ήττας θα είναι δύσκολη και θα φανεί κατά πόσο θα μπορέσουν να αποδεχθούν πρώτα και μετά να συμβιβαστούν με τη νέα κατάσταση.

Εξάλλου έχουν ειπωθεί βαριές κουβέντες. Για τη συντριπτική πλειονότητα, με βάση τα σημερινά δεδομένα, εάν επικρατήσει σήμερα ο κ. Κασσελάκης, δεν αποτελεί διέξοδο η αποχώρηση από το κόμμα για πολλούς λόγους. Θα προσπαθήσουν να κατοχυρώσουν τη διακριτική παρουσία τους και οι μάχες θα δίνονται εντός των κομματικών οργάνων. Γι' αυτό και κρίσιμος παράγοντας για το πώς θα συνυπάρξουν και πώς θα κινηθούν είναι το ποσοστό των δύο υποψηφίων, καθώς διαφορετικά θα πράξουν εάν το αποτέλεσμα είναι π.χ. 55%-45% ή 60%-40% και αλλιώς θα δράσουν εάν η διαφορά είναι μεγάλη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ενδεχόμενη ήττα θα ανοίξει και μια μεγάλη συζήτηση για λάθη στρατηγικής που έγιναν και για τη διαχείριση της δεύτερης θέσης από εδώ και πέρα, εφόσον είχαν ξεκινήσει ως το απόλυτο φαβορί και έπεσαν σε «μαύρη τρύπα», καθώς υποτίμησαν τον κ. Κασσελάκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline