Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  10:43:46

Ανδρουλάκης στον κόσμο του: Δεν ανησυχεί με τις αλλαγές ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Επικίνδυνη μόνο κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης- «Προσπαθεί να συγκαλύψει την δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών». Κύριο

Μόνος στόχος είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του οικογενειακού του περιβάλλοντος».

Την κυβερνητική μεθόδευση για αντικαταστάσεις μελών της ΑΔΑΕ, η οποία είχε διαδραματίσει κομβικό ρόλο στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για εκ νέου ζήτημα για τους θεσμούς και την δημοκρατία στη χώρα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «επικίνδυνη κυβέρνηση» που πρέπει να λογοδοτήσει σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών με αφορμή την αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ, των οποίων η θητεία έχει λήξει, στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής παραμονή, ωστόσο, της απόφασης της ΑΔΑΕ για πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ για μη συνεργασία της με σκοπό τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών.

Στην έκτακτη παρέμβαση του στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «την Παρασκευή αυτή υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ για το θέμα που αφορά την ΕΥΠ. Η εισήγηση του προέδρου είναι ένα πρόστιμο 100.000 ευρώ στη ΕΥΠ γιατί δεν δέχεται να συνεργαστεί», είπε αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών. Και πρόσθεσε πως ενώ είναι αυτά τα δεδομένα της υπόθεσης «αύριο στην Διάσκεψη των Προέδρων έρχεται αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της Ανεξάρτητης Αρχής».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε την αλληλουχία «τυχαίων συμπτώσεων» από τη αρχή της αποκάλυψη του σκανδάλου που αποσκοπεί στην συγκάλυψη του σκανδάλου, γεγονός, όπως είπε, επικίνδυνο για την Δημοκρατία, τους Θεσμούς και το Κράτος Δικαίου. «Στόχος είναι η συγκάλυψη ευθυνών της κυβέρνησης, του κ. Μητσοτάκη και του οικογενειακού περιβάλλοντος του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην παρέμβαση του.

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «αυτή τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών προσπαθεί να συγκαλύψει η ΝΔ» και πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε καθημερινά για να καταλάβουν οι πολίτες ποια είναι η δημοκρατική παράταξη. Με μόνο στόχο να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του οικογενειακού του περιβάλλοντος».

Σε αυτό το πλαίσιο, λίγο αργότερα, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημείωναν πως ήταν γνωστό πως θα γίνει κάποια στιγμή η αντικατάσταση των μελών αλλά προκαλεί ερωτηματικά η σπουδή να γίνει παραμονή της συνεδρίασης της ΑΔΑΕ που θα επέβαλε το πρόστιμο στην ΕΥΠ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο σχεδιασμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας στοχεύει, μέσα από την αιφνιδιαστική εισαγωγή του ζητήματος στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να υπάρξει εξαναγκασμός σε παραίτηση του Χρήστου Ράμμου, επικεφαλής της Αρχής, μέσα από την αντικατάσταση των μελών της ΑΔAE.

Υπενθυμίζεται πως στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής χρειάζεται πλειοψηφία 3/5 για τα νέα μέλη της ΑΔΑΕ, δηλαδή εκτός από τη ΝΔ απαιτείται ένα ακόμη κόμμα να στηρίξει τον ορισμό νέων μελών στην ΑΔΑΕ.

Η «γαλάζια» απάντηση
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας προσπάθησε να απαξιώσει το θέμα κάνοντας λόγο για «διαδικαστικό ζήτημα». Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για «οργίλο ύφος», «εκμετάλλευση» και πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι «βαθιά εκτεθειμένος», καλώντας, παράλληλα, τα κόμματα να τηρήσουν την κοινοβουλευτική και συνταγματική τάξη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline