Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  10:48:15

Kασσελάκης σε πρώτη συνέντευξη: «Βεβαίως και είμαι αριστερός – Θέλω νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ- Δεν πιστεύω στην απλή Αναλογική, αλλά ούτε και στις διαγραφές». Κύριο

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων ενώ υποστήριξε ότι έχει ζητήσει να δει δυο φορές τον Νίκο Φίλη.

Με άνοιγμα στους εσωκομματικούς αντιπάλους του δηλώνοντας ότι «η Αριστερά είναι συντροφικότητα».

Την ανάγκη για νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς απόλυτο σκοπό προέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λίγες μέρες μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι «είναι αριστερός» και τάχθηκε κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Αρχικά, ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει αποτύχει να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος. Είναι το κράτος που δεν προστατεύει τον πολίτη του. Δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Ο μηχανισμός της Ν.Δ. απέτυχε. Πρέπει να γίνει απορρόφηση των πόρων για να γίνουν έργα».

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για όσα δήλωσε στην κεντρική ομάδα της Ν.Δ., λέγοντας: «Να ασχολείται με το κράτος, όχι με εμένα. Έχει ζωές στα χέρια του. Η απουσία μου από τη Βουλή δεν είναι πρόβλημα».

Σε ερώτηση για την απουσία του από τη Βουλή, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. «Όχι, δεν είναι πρόβλημα. Είναι και μια ανακούφιση για εμένα που υπάρχει ο κ. Φάμελλος γιατί είναι τόσο το έργο που πρέπει να έχουμε έναν πραγματικό επιστήμονα. Να είμαι έξω στην κοινωνία και να φέρουμε τη δική μας Κ.Ο. από τους κλειστούς διαδρόμους της Βουλής μέσα στην κοινωνία».

Όσον αφορά τις κατηγορίες για έλλειψη συγκεκριμένων θέσεων, απάντησε: «Η υποψηφιότητά μου άρχισε από τις θέσεις μου. Ήμουν ο μόνος από τους υποψήφιους που έβαλε στον κόσμο θέσεις ξεκάθαρες. Θέσεις που πήρε ο κόσμος, τις εμπλούτισε. Όταν ο κόσμος άρχισε όχι μόνο να πατάει like στο Facebook αλλά να με παροτρύνει να κατέβω. Δεν είχα σχέδιο από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να κατέβω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση για το αν στηρίζει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέλω να έχω συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια. Πρέπει να επενδύσουμε στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα δημόσια έχουν κάνει ένα τεράστιο έργο. Πρέπει να κάνουμε συμπράξεις».

Σον αφορά το εσωκομματικό τοπίο μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε να έχει ένα κόμμα ιδιοκτησία του ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαι ιδιοκτήτης του κόμματος. Είμαι υπηρέτης του, έχω τεράστια ευθύνη πάνω μου. Πρέπει όλοι να είμαστε νηφάλιοι για τους λόγους που είμαστε στην πολιτική. Αν ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη, πρέπει να δείξουμε σύνεση και ψυχραιμία. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη» συμπλήρωσε ενώ σχετικά με τον Νίκο Φίλη τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχω ήδη ζητήσει από τον κ. Φίλη να τον δω δυο φορές».

Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική»¨

«Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική, πιστεύω στην αυτοδύναμη σύγχρονη Αριστερά» τόνισε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο πώς σκέφτεται τον νέο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι τα μέλη του κόμματος πρέπει να συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία μετέχοντας ακόμα και διαδραστικά στα όργανα του κόμματος.
Κασσελάκης στο Star: «Άνοιγμα» στους εσωκομματικούς αντιπάλους του»

Έκανε πάντως άνοιγμα στους εσωκομματικούς αντιπάλους του δηλώνοντας ότι «η Αριστερά είναι συντροφικότητα».
Για την αντίληψη σε μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «ποιος είναι αυτός που ήρθε να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ότι δεν νοιώθει κάτι τέτοιο και σχολίασε: «Εγώ είμαι υπηρέτης του κόμματος». Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι δεν πιστεύει στις διαγραφές αλλά και ότι δεν πιστεύει πως θα γίνει διάσπαση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της στρατιωτικής του θητείας δήλωσε «Θα πάω και είναι τιμή μου που θα πάω στον στρατό. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα πάω σύντομα, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και μπουν τα πράγματα στην σειρά. Είναι εξαιρετικό που έχουμε τον κ. Φάμελλο στη Βουλή. Αν και δεν επιλέγω εγώ, ωστόσο θα ήθελα να πάω στην παραμεθόριο και σε ακριτικό νησί. Είναι συγκινητικό να μπορώ να ζω στην χώρα μου και να μπορώ να προσφέρω».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline