Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  10:38:16

Οι δημογέροντες του ΣΥΡΙΖΑ (Φίλης, Βούτσης, Σκουρλέτης, Παπαδημούλης, Δρίτσας κ.α.) ανοικτά πλέον κατά Αλέξη Τσίπρα, ως κρυφού μέντορα του «αμερικάνου». Διαρκείς πλέον οι αιχμές εναντίον του. Κύριο

Στενοί συνεργάτες του νέου αρχηγού προτείνουν μια τελευταία προσπάθεια του κ. Κασσελάκη για συνδιαλλαγή με την ομάδα αυτή πριν την ανοικτή σύγκρουση το Συνέδριο του κόμματος Νοέμβριο-Δεκέμβριο.

Η πολιτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά ένα μεγάλο μέρος της, 60% υπέρ της νέας αρχηγίας Στ. Κασσελάκη, φαίνεται να έχει αποδεχθεί την πολιτική αποστρατεία πολλών στελεχών του κόμματος ως αναπόφευκτη συνέπεια της εκλογής του «εντελώς καινούργιου» μετά από αισθήματα ταπείνωσης, κούρασης, φθοράς και εσωστρέφειας από τους δημογέροντες του κόμματος, επίμονα αρνητικούς τον τελευταίο.

Ο λόγος για τους δημογέροντες του ΣΥΡΙΖΑ ( Φίλης, Βούτσης, Σκουρλέτης, Παπαδημούλης, Δρίτσας κ.α.), οι οποίοι ανοικτά πλέον καταφέρονται κατά Αλέξη Τσίπρα, ως κρυφού μέντορα του «αμερικάνου». Διαρκείς πλέον οι αιχμές εναντίον του.

1.Απασφάλισε ο Φίλης: Ο Κασσελάκης έχει ύφος Τραμπ - Πυρά κατά του Τσίπρα
«Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι» σημείωσε για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Φίλης
Newsroom Πηγή: Eurokinissi

Απασφάλισε ο Νίκος Φίλης, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, όσο και προς τον πρώην, Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι "δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε "εγώ και ο λαός"»., είπε στον Ant1, για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Συμπλήρωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «είπε ότι θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.

Συνέχισε κατά του Στέφανου Κασσελάκη είπε ακόμη «πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε «Μεσσιανισμό».
Ακολούθως, ο Νίκος Φίλης έστρεψε τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει».

Επιπλέον, για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδο του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

2.Σκουρλέτης: Ο Κασσελάκης δεν με εκφράζει ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα και κατά τοιυ Αλεξη Τσίπρα.

Ο κ. Σκουρλέτης έστρεψε τα βέλη του προς τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη που τον περιβάλλουν, αλλά και προς τον Αλέξη Τσίπρα. 28.09.23
Newsroom

2«Πρέπει να καταργηθεί το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και να αντικατασταθεί με ένα υπέρ-κυβερνητικό συμβούλιο», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τις συνέπειες της κακοκαιρίας Elias στον Βόλο.

Μιλώντας στον Ant1, για την σκληρή κριτική που άσκησε σε πρόσωπα που έχουν περιστοιχίσει τον Στέφανο Κασσελάκη και στον ίδιο τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «δεν είναι δόκιμος ο χαρακτηρισμός για παλιά και νέα στελέχη, εδώ μιλάμε για πολιτικές απόψεις. Δεν είναι μόνο "ζήτημα Κασσελάκη" η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Έπρεπε να υπάρξει απολογισμός σε βάθος, που να έχει το στοιχείο της αυτοκριτικής και αυτό έκανε εμένα και άλλους με την ίδια άποψη, μία ομάδα μειοψηφίας», είπε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα. Επεσήμανε δε ότι «είναι λάθος να λέμε ότι χάσαμε τις εκλογές γιατί κάποιοι υπονόμευσαν τον Τσίπρα».

Επεσήμανε ότι «η περίπτωση Κασσελάκη δεν είναι κάτι που προετοιμάστηκε τις τελευταίες 20 μέρες. Ο Αποστολάκης μιλάει για διάσπαση, αλλά εγώ θέλω σύνθεση. Συμμετείχαν μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στις εσωκομματικές εκλογές, ικανοποιητικός αριθμός για εμάς, αλλά αυτό δεν είναι μήνυμα επανεκκίνησης».

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι «καταπατήθηκε το καταστατικό με την τοποθέτηση της Αυγέρη ως εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος. Ποτέ ο Τσίπρας δεν είχε διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο, χωρίς να ενημερώσει τα όργανα του κόμματος».
«Δε με εκφράζει ο Κασσελάκης ως αρχηγός του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, σύμφωνα με το τελευταίο συνέδριο. Αύριο, αν αλλάξει αυτό, αλλάζουν και τα δεδομένα», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

3.Ν. Βούτσης: Υπήρξε «κυνήγι μαγισσών» για να φέρουν τον Κασσελάκη ως αντισυστημικό και ως εκλεκτό του Τσίπρα.

Για «κυνήγι μαγισσών», περί υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να παρουσιάσουν τον Στέφανο Κασσελάκη σαν αντισυστημικό και να εκλεγεί ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας τις σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις «βόθρο».

«Παίχτηκε κάτι που είναι προβληματικό. Χωρίς να γίνει συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας και της υποχώρησης κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών ότι κάποιοι είναι υπονομευτές. Ήταν εμβρυουλκός για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα ως οιονεί αντισυστημική και περιβεβλημένη από την υποστήριξη Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Αναφερόμενος στο αφήγημα των υποστηρικτών της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη, είπε ότι δημιουργήθηκε η εντύπωση πως «ψηφίζοντας τον Κασσελάκη, ψηφίζουμε τον Τσίπρα. Και αυτό πέρασε ως fake news» και έκανε λόγο για «μικρές εστίες μέσα στο διαδίκτυο, από κεντρικά τροφοδοτούμενους λογαριασμούς με μια κουλτούρα ύβρεων και ανθρωποφαγίας» και για «βόθρο του διαδικτύου».

Επίσης, άσκησε κριτική στην επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «μη όντας βουλευτής και χωρίς να έχει εξοικείωση, κατά δική του ομολογία, στην πολιτική και το πρόγραμμά μας θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και θα είμαστε αναποτελεσματικοί στην αντιπολίτευση».

3.Θ. Δρίτσας: «Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη, Γιώργο Τσίπρα, έχετε επίγνωση μα τω Θεώ;»

Εν τω μεταξύ, ο Θοδωρής Δρίτσας καλεί τους Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη και Γιώργο Τσίπρα να σκεφτούν βαθιά τι έχουν επιλέξει να κάνουν. Σε ανάρτησή του με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ» χαρακτηρίζει το Στέφανο Κασσελάκη συμπαθέστατο, πολυτάλαντο, πολυπράγμονα και γενναίο αλλά και απίστευτα αμετροεπή.
Καλεί τους ψηφοφόρους να διαβάσουν το βιβλίο «Με την πλάτη στον τοίχο» στο οποίο «με πρωτοβουλία και επιμέλεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου και με τη συμμετοχή του Γιώργου Σταθάκη και πολλών άλλων άξιων ενεργών συνεργατών, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια, ειλικρίνεια και γενναιότητα, η διαδικασία της σκληρής διαπραγμάτευσης που μας έβγαλε από τα μνημόνια» και να στείλουν ένα βροντερό μήνυμα κατά της «αριστερής παρένθεσης».

Ο κ. Δρίτσας καταλήγει αναρωτόμενος:

«Στέφανε Κασσελάκη, έχετε ποτέ τραγουδήσει το "...για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ"; Κι αν ναι, το έχετε νιώσει; Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη, Γιώργο Τσίπρα, αληθινά έχετε σκεφτεί βαθιά τι είναι αυτό που επιλέγετε να κάνετε; Έχετε επίγνωση μα τω Θεώ; Σκεφτήκατε έστω φευγαλέα ότι, οι επιλογές σας και επιλογή σας σφραγίζουν οριστικά τύποις και ουσία την οριστική και τελική ολοκλήρωση του σχεδίου «αριστερή παρένθεση»; Μάλλον ματαιοπονώ ε; Μη σας διαφεύγει όμως ότι οι μοιραίες εποχές, γεννούν και μοιραίους ανθρώπους!»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline