Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  10:47:06

Νέο γκάλοπ με άνετες πρωτιές Νίκου Χαρδαλιά, Κώστα Μπακογιάννη και - ως συνήθως- Κυριάκου Μητσοτάκη, Περιφέρειες. Κύριο

Στράτος Φαναράς: Δεν αποκλείω το 13 στα 13 για τις Περιφέρειες, που έθεσε ως στόχο ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ανοιχτό άφησε ο Στράτος Φαναράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει και τις 13 Περιφέρειες στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

«Εκείνο που φαίνεται από όσα τουλάχιστον έχουμε μελετήσει εμείς, γιατί προφανώς δεν έχουμε μελετήσει όλη τη χώρα, εκείνο που νομίζω ότι φαίνεται πιο σίγουρο από όλα είναι ότι θα "καθαρίσει" από την πρώτη Κυριακή ο κ. Αρναουτάκης στην Κρήτη και αυτό φαίνεται. Νομίζω ότι είναι ένα λελογισμένο ρίσκο. Φαίνεται ότι και ο κ. Χαρδαλιάς έχει αυτή τη δυνατότητα. (...) Για την Περιφέρεια νομίζω ότι αυτό είναι μια πιθανότητα που ξεπερνάει το 50%» είπε ο Στράτος Φαναράς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Δεν αποκλείεται το 13 στα 13»

Για τον στόχο που έθεσε ο πρωθυπουργός «13 περιφέρειες στις 13» ο κ. Φαναράς, τον χαρακτήρισε «μαξιμαλιστικό», ωστόσο προσέθεσε δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.
Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται υψηλή συμμετοχή, αλλά περιορισμένη και αυτό είναι μια λογική εκτίμηση, όπως σημείωσε, καθώς ύστερα από τις πρόσφατες μετρήσεις του βαθμού ενδιαφέροντος για τις τοπικές εκλογές, κυμαινόταν λίγο κάτω από το 70, όταν στις βουλευτικές ήταν στο 87, δηλαδή 20 μονάδες κάτω. «Και αυτό θα έλεγα ότι είναι και η αίσθηση της κοινωνίας. Δηλαδή βλέπετε ότι στην ουσία τα φώτα προς τις δημοτικές εκλογές στράφηκαν την τελευταία εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαναράς.

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Προβάδισμα Μπακογιάννη και Χαρδαλιά

Χαμηλά τα ποσοστά αποδοχής του Στέφανου Κασσελάκη σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Prorata - Τα φαβορί των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Προβάδισμα 19 ποσοστιαίων μονάδων σημειώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Prorata που παρουσιάστηκε στο Attica tv.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, 11,5 % είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεγάλη άνοδο (9,5%) εμφανίζει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ. Ενισχυμένη εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση (6%), ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας κινούνται από το 2% έως το 3,5%.

Ακόμα, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, ο Κωστας Μπακογιάννης και ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίζονται τα μεγάλα φαβορί για τον δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια αντίστοιχα. Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίζεται να αποσπά το 40% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Σγουρό (13,5%) και τον Γιώργο Ιωακειμίδη (12%).

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης προηγείται με ποσοστό 38% έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 37% των ερωτηθέντων, δεύτερος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες του 17%, κατακτώντας την τέταρτη θέση.

Η δημοσκόπηση καταγράφει τις πρώτες αξιολογήσεις των ψηφοφόρων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.
Όπως προκύπτει, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται με δυσπιστία ακόμη και από τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι το 41% δηλώνει ότι δεν έχει ούτε θετική ούτε αρνητική γνώμη για εκείνον, ενώ το 13% απάντησε ότι έχει αρνητική εικόνα.

kko9

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline