Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  10:40:28

Κασσελάκης: Στριμώχνει, λέει, τον Μητσοτάκη για τον γάμο ομοφυλόφιλων με τον σύντροφο Τάιλερ και στριμώχνει τους βουλευτές του με πανεπόπτη τον Π. Πολάκη. Μήνυμα ομαδικής αντίστασης στις επιλογές του το 16- 28. Κύριο

Ντεμπούτο στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με εξυπνάδες του τύπου: «Δεν νίκησε ο Μητσoτάκης, αλλά εμείς χάσαμε» (μετά τόσες συνεχείς ήττες από το 2019). «Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί».- «Εμείς οι 48 απέναντι στους "άριστους" 158».

-Κατά την διάρκεια της σημερινής ομιλίας του νέου προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιήθηκε και το νέο προεδρείο με τους ρόλους που αναλαμβάνουν οι βουλευτές.

Σύμφωνα με αυτό νέα Γραμματέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παραμένει ο Νίκος Παππάς, μαζί με τους Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Διονύση Καλαματιανό, ενώ διευθυντής ΚΟ ορίζεται ο Γιώργος Τσίπρας. Τέλος συντονιστής της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου αναλαμβάνει ο Παύλος Πολάκης. Επιλογή που έχει γνωρίσει αντιδράσεις στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, αλλά ο νέος αρχηγός χθες επέμεινε στην προβληματική επιλογή του στον πιό συγκρουσιακό, αυταρχικό και υβριστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με συνέπεια να αντιμετωπίσει την ομαδική άρνηση τω ν 16 βουλευτών και δυσάρεστες εντυπώσεις, δεδομένου μάλιστα κατά τρόπο επιπόλαιο διέπραξε διπλό πολιτικό λάθος. Θέλησε να στριμώξει τον Μητσοτάκη ως προοδευτικό ή όχι με το θέμα του γάμου ομοφυλόφιλων και λεσβιών, θέμα που αφορά έντονα στον ( ανύμφευτο ακόμα) σύντροφό του Τάιλερ και αντίστοιχα τους βουλευτές του, με καπέλο τον επόπτη Παύλο Πολάκη..

«Έχουμε την πιο νωπή δημοκρατική εντολή των ψηφοφόρων μας. Αναλαμβάνουμε την τεράστια ευθύνη να τους τιμήσουμε. Να σταθούμε δίπλα τους και να τους υπηρετήσουμε. Εμείς εκπροσωπούμε την εθνική εξαίρεση του πρωθυπουργού της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ομιλία μπροστά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει επιλέξει μια ενωτική στάση, όπως διαφάνηκε από τις πρωτοβουλίες του όλες τις τελευταίες ημέρες και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιλέγοντας την ανακωχή απέναντι στις αντιδράσεις από τις τάσεις του κόμματος.

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην Κ.Ο. και υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και στην πατρίδα μας να υπηρετήσω μαζί με εσάς τις ιδέες τις αξίες του αριστερού και προοδευτικού κόσμου» τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης.

«Η διαδρομή του καθενός από εσάς αποτελεί ξεχωριστό οδικό χάρτη για ένα συμπαγές μέτωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο» πρόσθεσε.

«Έχουμε 47 βουλευτές ως αντιπολίτευση, θα έπρεπε να είναι παραπάνω». «Εμείς οι 48 απέναντι στους "άριστους" 158. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους όταν χειροκροτούν μια εθνικά και κοινωνικά επιζήμια πολιτική. Μακάρι κάποιοι να ψηφίζουν κατά συνείδηση, αλλά η βαρωνία Μητσοτάκη θα τους τιμωρήσει», είπε.

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία για τους συνανθρώπους που έχασαν το βιός τους. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό για την διαχειριστική τους ανικανότητα, το μόνο που έκαναν ήταν να ειρωνευτούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες».

«Αντί για την ανακούφιση που υποσχέθηκε μετά τον Ιανό ο κ. Μητσοτάκης, προσφέρει μόνο ειρωνεία, πόνο και χαστούκια στους συμπολίτες μας. Έπρεπε να ντρέπονται».

Μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας: «Στη Δικαιοσύνη εμείς οι 48 λέμε ξεκάθαρα να κάνει τη δουλειά της, χωρίς φόβο και γρήγορα, γιατί οι πολίτες ζητούν απαντήσεις».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κασσελάκης επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή: «Ο άριστος Καραμανλής προφανώς θεωρεί την εκλογή του σε αυτό το Σώμα, σωτηρία. Να αποφασίσει τώρα, έστω και καθυστερημένα. Έχει πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη ναι ή όχι; Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν, δεν θα συγκαλυφθούν και αυτός είναι όρκος τιμής. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον φράχτη, ένα μήνα μετά τα Τέμπη, για να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού», είπε.

Σκληρή επίθεση προς την κυβέρνηση αλλά και μηνύματα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ περιείχε η πρώτη ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Τσάμπα μάγκες στην κυβέρνηση»
Υπό την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία από τις πλημμύρες τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα έπρεπε να ντρέπεται».

Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία για τους συνανθρώπους που έχασαν το βιός τους. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό, το μόνο που έκαναν ήταν να ειρωνευτούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες. Αντί για την ανακούφιση που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που έχουν για τους πολίτες είναι... χαστούκια. Και θα έπρεπε να ντρέπονται».

Βέλη σε Κώστα Αχ. Καραμανλή

Στη συνέχεια έκανε ονομαστική αναφορά στον πρώην Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να ξεχαστούν τα Τέμπη. «Ο άριστος Καραμανλής προφανώς θεωρεί την εκλογή του σε αυτό το Σώμα, σωτηρία. Να αποφασίσει τώρα, έστω και καθυστερημένα. Έχει πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη; Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν και αυτός είναι όρκος τιμής. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον φράχτη, ένα μήνα μετά τα Τέμπη, για να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού», υπογράμμισε.

Πετώντας το μπαλάκι στον Κυριάκο Μητοτσάκη τον κάλεσε να φέρει το νομοσχέδια για την ισότητα των γάμων, «για να δούμε ποιος είναι ο μετριοπαθής». Μάλιστα, τόνισε ότι ας έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το λογότυπο της... ΝΔ. «Ας φέρει αύριο στη Βουλή για την ισότητα στο γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη Νέα Δημοκρατία, ο Βορίδης, ο Καρατζαφέρης, ο Βελόπουλος», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «εμείς οι 48 λέμε ξεκάθαρα να κάνει τη δουλειά της, χωρίς φόβο και γρήγορα, γιατί οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Να ξέρουν όλοι ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη δεν θα δεχθεί παρεμβάσεις από εμάς».

«Τίποτα δεν είναι γραμμένο σε πέτρα»

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και έμμεση αναφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους πάντες σε συστράτευση. Όπως είπε «θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας, να παλέψουμε μαζί». «Είμαστε η τελευταία ελπίδα για πάρα πολύ κόσμο. Αναλαμβάνω την ευθύνη να χτίσουμε μια νέα κινηματική δυναμική. Εκλέχθηκα με πρόγραμμα η βάση να συμμετέχει στην παραγωγή πολιτικής. Να πείσουμε όλοι μαζί πως αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Επικαλούμενος, δε, παλαιότερη φράση του Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι ο δικός του ρόλος είναι να πείσουμε όλοι μαζί ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. «Στερεότυπα τέλος. Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα, ο κόσμος αλλάζει, όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας... Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες. Αλλά δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να είμαστε αρεστοί σε όλους», σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακούει όλους και όλες», πρόσθεσε. «Και θα αναρωτηθούν κάποιοι. Τα ίδια λέγατε και στις εκλογές και κέρδισε ο κ. Μητσοτάκης με 20% διαφορά. Εγώ σας απαντάω ξεκάθαρα και ειλικρινά. Δεν κέρδισε. Εμείς χάσαμε», είπε σε άλλο σημείο.
«Ερχόμαστε από μακριά. Φτάσαμε πολύ μακριά. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο. Για να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά πρέπει να αλλάξουμε και οι ίδιοι. Ας είμαστε ειλικρινείς. Και πρέπει να υπηρετήσουμε με αφοσίωση το νικηφόρο αφήγημα που θα περιγράψω μέσα από τις ενωτικές, συλλογικές διαδικασίες του κόμματός μας . Γρήγορα και εύστοχα», είπε στη συνέχεια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline