Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  12:38:23

Κάλεσμα της ΝΔ στον Α. Λοβέρδο για συμπόρευση μέσω του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Μάκη Βορίδη. Ο πρώην υπουργός και καθηγητής του Συνταγματικού σε σταυροδρόμι για το πολιτικό του μέλλον. Κύριο

Τo ΠΑΣΟΚ θα συμπιεσθεί μέχρι τις Ευρωεκλογές στις αρχές Ιουνίου, τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από εκείνη της ΝΔ, καθώς και οι δύο ηγεσίες μεθοδεύουν ανοίγματα στον κεντρώο χώρο και αφαίμαξη του ΠΑΣΟΚ.

Οι «μεταγραφές» φαίνεται πως συνεχίζονται κι εκτός αυτοδιοικητικών εκλογών. Έτσι, άρχισε πάλι να συζητιέται η προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατίας.
Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, δήλωσε σε συνέντευξη του: «Εκτιμώ ιδιαιτέρως τον Ανδρέα Λοβέρδο, θεωρώ ότι είναι σημαντικό και σπουδαίο στέλεχος. Έχει υπηρετήσει το έθνος με συνέπεια σε πάρα πολλές στιγμές. Δεν ξέρω τι απόφαση θα πάρει, αλλά θα χαιδρόμουν να πάρει την απόφαση να έρθει στη Νέα Δημοκρατία. Είναι δική του απόφαση». Ο Ανδρ. Λοβέρδος έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.

Εάν θέλετε τη γνώμη μας, μια χαρά θα «ταίριαζε» ο Λοβέρδος στη ΝΔ. Το είπε, άλλωστε, και ο Βορίδης, έχουν συνεργαστεί σε μνημονιακές καταστάσεις και σίγουρα δεν θα έχει θέμα «προσαρμογής».

Η ΝΔ σε λίγο καιρό θα εντάξει στις τάξεις της τον Ανδρέα Λοβέρδο, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτή που δεν κατάφερε να εκλεγεί
Eτοιμάζεται άνοιγμα στο Κέντρο και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ από την Νέα Δημοκρατία και αυτό ακούει στο όνομα Ανδρέας Λοβέρδος.
Κάτι που ήταν ουσιαστικά προγραμματισμένο εδώ και πολύ καιρό, αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά.

«Ισχυρή και υπολογίσιμη η δυναμική Λοβέρδου»

Η ΝΔ σε λίγο καιρό φέρεται ότιι μάλλον θα εντάξει στις τάξεις της τον Ανδρέα Λοβέρδο, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτή που δεν κατάφερε να εκλεγεί πρώτος , όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν.

Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να μην εξελέγη στις τελευταίες εκλογές αλλά η εκλογική δυναμική του είναι ισχυρή και υπολογίσιμη πάντα εκλεγόμενος στην πρώτη θέση με δεκάδες χιλιάδες σταυρών επί πολλά χρόνια και εκλογές, όπως άλλωστε συγκέντρωσε και στις τελευταίες εκλογές του Μαίου, όπου πολεμούμενος από τη Χαριλάου Τρικούπη βρέθηκε δεύτερος στη σειρά. Όμως, σε επίπεδο εικόνας και συσχετισμών, αποτελεί ισχυρό χαρτί και χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ από την κυβερνώσα παράταξη.

Θα συμπιεστεί από Κασσελάκη και ΝΔ το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα συμπιεστεί και από τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος έχει αποφασίσει να στρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά και να απαγκιστρωθεί από την αριστερή πτέρυγα.

Η ΝΔ λοιπόν θα εντάξει τον Ανδρέα Λοβέρδο στις τάξεις τους, όπως είχε κάνει και με τον Γιώργο Φλωρίδη, τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη και άλλα πρόσωπα που μετακόμισαν από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. θα συμπιέσει από την πλευρά της το ΠΑΣΟΚ. Καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ βλέπουν ως αναγκαία μια συνεργασία με τη ΝΔ είτε τη στροφή του Κινήματος σε κεντροδεξιές θέσεις, κεντρώες παραδόσεις και αξίες. Οχι αντιγραφή των σοσιαλιστικών διακηρύξεων του παρελθόντος. ..

Κοντά στο σύστημα Μητσοτάκη

Αλλωστε, ο κ. Λοβέρδος ήταν πολύ κοντά στο σύστημα Μητσοτάκη και μάλιστα είχε βοηθήσει σε συγκεκριμένες φάσεις τη ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία όταν ανέλαβε δικηγόρος του Καλογρίτσα που με τις καταθέσεις του έστειλε τον Νίκο Παππά, τον στενό συνεργάτη του Α.Τσίπρα, στo Ειδικό Δικαστήριο.
Η καταδίκη Παππά 13-0 ήταν μία νίκη της ΝΔ.

Ο κουμπάρος

Από εκεί και πέρα, ο ερχομός Λοβέρδου στη ΝΔ είχε ουσιαστικά αρχίσει, όταν ο κουμπάρος του, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κόνσουλας έφυγε και εκείνος από το ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε στις τάξεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά.
Κόνσουλας και Χαρδαλιάς είχαν αντιπαρατεθεί σφόδρα παλιά στην διεκδίκηση του δήμου Βύρωνα όμως τώρα έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι και συνεργάτες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline