Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  12:38:42

Πάλι μπλε όλη η Ελλάδα... Νίκη χωρίς φθορές για τη ΝΔ στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Όμως με κάποια δυσφορία-ανησυχία για το φαινόμενο των αρκετών ανταρτών. Κύριο

Ιδιαίτερα για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, όπου αναμετρώνται σε 4 Περιφέρειες νεοδημοκράτες πρώτοι και δεύτεροι σε ψήφους.

;1Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: «Γαλάζιος» ο χάρτης με τις Περιφέρειες
Μάχη μεταξύ του «επίσημου» και του «αντάρτη» της ΝΔ στον δεύτερο γύρο σε τέσσερις περιφέρειες - Αγοραστός εναντίον Κουρέτα στη Θεσσαλία

Άνετη βραδιά για τους επικεφαλής σε επτά περιφέρειες καταγράφει η ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων καθώς με την ενσωμάτωση να βρίσκεται πάνω από το 24% εμφανίζουν ποσοστά πολύ πάνω από το 43% που τους εξασφαλίζει την εκλογή από την πρώτη Κυριακή. Την ίδια στιγμή οι υποψήφιοι 4 περιφερειών φαίνεται ότι θα ξενυχτήσουν καθώς βρίσκονται στο όριο του 43%.

Οι 6 που φαίνεται να εξασφαλίζουν από σήμερα την εκλογή τους έχουν επισήμως την υποστήριξη της ΝΔ ενώ η επτάδα συμπληρώνεται από τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη που έχει πολυκομματική στήριξη (και της ΝΔ). Επίσης, στις υπόλοιπες 4 + 2 περιφέρειες αν υπάρξει δεύτερος γύρος θα γίνει μεταξύ του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ και «γαλάζιου» αντάρτη.

Πιο αναλυτικά, τα «θρίλερ» καταγράφονται:

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης όπου ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος καταγράφει ποσοστό 41,67% με την ενσωμάτωση να είναι στο 16,39%. Πάντως, ο κ. Μέτιος προηγείται καθαρά του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη (34,3%) αν και οι εκτιμήσεις των προηγούμενων ημερών μιλούσαν για ντέρμπι.

Στο Βόρειο Αιγαίο ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής καταγράφει ποσοστό 41,16% με την ενσωμάτωση στο 24,95%. Ωστόσο, ο υποψήφιος της ΝΔ ακόμα και αν δεν κλειδώσει την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή μπορεί να πανηγυρίζει καθώς προηγείται καθαρά του νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη (33,93%).

Στην Θεσσαλία ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός παίρνει 41,46% με ενσωμάτωση στο 18,91%

Τέλος στην Πελοπόννησο ο κ. Δημήτρης Πτωχός παίρνει 43,24% με την ενσωμάτωση στο 20,06% και βρίσκεται οριακά πάνω από το όριο εκλογής από την πρώτη Κυριακή.

Οι «άνετοι»

Από την άλλη πλευρά ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης φαίνεται ότι εξασφαλίζει την επανεκλογή του καθώς στο 15,61% της καταμέτρησης παίρνει 59,55%

Ιδια εικόνα και στην Ηπειρο με τον κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη να συγκεντρώνει 56,06% στο 20,70% ενσωμάτωσης

Ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται ότι «κλειδώνει» την επανεκλογή του με 60,67% στο 18,08% της ενσωμάτωσης

Το ίδιος ισχύει και για τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που βρίσκεται στο 78,13% με την ενσωμάτωση στο 17,09%

Στην Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς καταγράφει 45,97% (ενσωμάτωση στο 24,49%)

Προς ανανέωση της θητείας του από την πρώτη Κυριακή οδεύει και ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο καθώς εμφανίζει ποσοστό 66,38% (ενσωμάτωση στο 20.94%).

Τέλος και ο κ. Φάνης Σπανός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται αρκετά πάνω από τον πήχη καταγράφοντας 48,26% με την ενσωμάτωση να είναι στο 17,23%.

Πού θα έχουμε επαναληπτικό γύρο

Σχεδόν βέβαιος θεωρείται ο επαναληπτικός γύρος στην Δυτική Μακεδονία όπου θα αναμετρηθούν στην τελική μονομαχία ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με τον κ. Γιώργο Αμανατίδη αλλά και στα Ιόνια Νησία μεταξύ της Ρόδης Κράτσα και του κ. Ιωάννη Τρεπεκλή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline