Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  13:18:21

Με χαμηλά ποσοστά, χωρίς επιτυχία Ρώμας, Πατούλη, Γκλέτσος, Σερίφης γιατί το celebrity δεν αρκεί πάντα. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι επιτυχόντες ως απλοί σύμβουλοι. Ποιοί είναι. Κύριο

Συνεχίστηκε και στις εκλογές των ΟΤΑ, κάπως πιο χαλαρά, το φαινόμενο στις διπλές εθνικές εκλογές Μαΐου- Ιουνίου.

1.Τότε τα κόμματα περιόρισαν στα ψηφοδέλτια τους τις λεγόμενες γνωστές-λαμπερές προσωπικότητες του θεάματος και μάλιστα του ανάλαφρου είδους, τηλεοπτικού και θεατρικού. Προτίμησαν επαγγελματίες επιστήμονες και πρόσωπα με διακρίσεις στην κοινωνία και την επιστήμη.

Με ποσοστά γύρω στο 15%, αποκλείστηκαν από τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή (15/10) ο Χάρης Ρώμας και η Μαρίνα Πατούλη, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι για τη δημαρχία των Δήμων Χαλανδρίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης, αντίστοιχα. Χαμηλά ήλθε παρά την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Απόστολος Γκλέτσος ως υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, χαμηλότερα από τις εκλογές του ς2019.

Ο αγαπημένος ηθοποιός και σεναριογράφος κατέληξε τρίτος στην κατάταξη των υποψηφίων συγκεντρώνοντας το ποσοστό του 14,91% και πιο συγκεκριμένα 3.857 ψήφους. Νικητής της αναμέτρησης ο Ρούσσος Σίμος με ποσοστό 42,84% και συνολικά 11.080 ψήφους.
Και οι δυο τους ήρθαν τρίτοι στην κατάταξη των υποψηφίων

Σε ό,τι αφορά την Μαρίνα Πατούλη, η οποία διεκδίκησε τη δημαρχία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με τον συνδυασμό «Ενωμένοι για τη Λυκόβρυση-Πεύκη» κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσοστό του 16,25% που αντιστοιχούν σε 1.985 ψήφους.
Πρώτος στην αναμέτρηση βρήκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, με ποσοστό 31,16%, που θα αναμετρηθεί στον β' γύρο με τον Μάριο-Γεώργιο Ψυχάλη, ο οποίος συγκέντρωσε το ποσοστό του 27,28%.
Δείτε αναλυτικά την κατάταξη των υποψηφίων:
Δήμος Χαλανδρίου:
• Ρούσσος Σίμος 42,84% / Ψήφοι: 11.080
• Αγαπητού Χρύσα 25,52% / Ψήφοι 6.600
• Ρώμας Χάρης 14,91% / Ψήφοι: 3.857
• Καρατζά Κονδυλία: 6,01% / Ψήφοι: 1.550
• Κρανίδης Εμμανουήλ: 4,50% / Ψήφοι: 1.163
• Ανδρεόπουλος Ευστάθιος: 2,54% / Ψήφοι: 657
• Πράσσος Νικόλαος: 2,46% / Ψήφοι: 635
• Λαπιέρης Σωτήριος 1,22% / Ψήφοι: 316

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
• Γρηγόρης Λέων: 31,16% / Ψήφοι: 3.807
• Μάριος Γεώργιος Ψυχάλης: 27,28% / Ψήφοι: 3.332
• Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη: 16,25% / Ψήφοι: 1.985
• Καρδάσης Βασίλειος: 9,31% / Ψήφοι: 1.137
• Κυριακίδης Άρης Λάζαρος: 9,08% / Ψήφοι 1.109
• Κωνσταντίνου Νικηφόρος: 3,96% / Ψήφοι: 484
• Ιωάννου Παναγιώτης: 2,96% / Ψήφοι 362

2.Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι διάσημοι που «σάρωσαν» – Ποιοι δεν τα κατάφεραν.

Τρανταχτά ονόματα τόσο από τον χώρο της υποκριτικής, της showbiz όσο και του αθλητισμού κατάφεραν να κερδίσουν τη «μάχη» του σταυρού σε αρκετούς δήμους και περιφέρειες.
Η καταμέτρηση των σταυρών για την ανάδειξη των συμβούλων που θα πλαισιώσουν τον Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος με 51 έδρες εκλέγεται περιφερειάρχης Αττικής από την πρώτη Κυριακή, δείχνουν στις πρώτες δεκάδες -εκτός από έμπειρους αυτοδιοικητικούς- και διάσημα ονόματα με έντονη τηλεοπτική παρουσία, από τον καλλιτεχνικό χώρο κυρίως.
Ανάμεσα στους περιφερειακούς συμβούλους που φαίνεται, λοιπόν, να εκλέγονται, ξεχωρίζουν τα ονόματα της Έρρικας Πρεζεράκου, του Θανάση Βισκαδουράκη, της Βασιλικής Μιλλούση, του Σφακιανάκη Εμμανούλ, της Μαριάννας Τουμασάτου, του Κώστα Σόμμερ, της Μπέσσυ Αργυράκη, αλλά και του ιατρού Θάνου Ασκητή, του νικητή του Survivor, Σάκη Κατσούλη, όπως επίσης των πρώην αθλητών Μιχάλη Ζαμπίδη και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.
Γιώργος Τσαλίκης: Επανεξελέγη από τους πρώτους στον Δήμο Περιστερίου

Τη μάχη των σταυρών κέρδισε και ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης ο οποίος κατάφερε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στον συνδυασμό του Ανδρέα Παχτουρίδη ο οποίος εξελέγη για έκτη φορά Δήμαρχος Περιστερίου.
«Σήμερα νιώθω πολύ χαρούμενος, δικαιωμένος, πολύ όμορφα! Δόξα τω Θεώ είμαι στις πρώτες θέσεις σε σταυρούς με χιλιάδες ψήφους σε αυτόν τον πολύ σημαντικό δήμο. Αυτό που έχει γίνει είναι πολύ συγκινητικό.
Είχα αγωνία γιατί τις τελευταίες μέρες δέχθηκα έναν πόλεμο πολύ βρώμικο, ειδικά στα Κέντρα Φιλίας που είμαι αντιδήμαρχος και πολύ ακαταλαβίστικο σε έναν άνθρωπο που είναι καλλιτέχνης και απλά προσφέρει στην πολιτική. Μου έκαναν έναν πόλεμο αήθη και στεναχωρήθηκα» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Happy Day.
«Σάρωσε» στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρώτος σε ψήφους με τον συνδυασμό του Στέλιου Αγγελούδη ήρθε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο Σάκης Αρναούτογλου. Οι πολίτες που τον ψήφισαν για δημοτικό σύμβουλο στον δήμο της Θεσσαλονίκης ήταν 1.768, με τον Γάκη Βασίλειο να έρχεται δεύτερος με 1.519.
Ο Στέλιος Αγγελούδης τονίζεται πως περνάει στον δεύτερο γύρο έχοντας απέναντί του τον νυν δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Οι διάσημοι που δεν τα κατάφεραν στην κάλπη
Παρά την επιτυχία αρκετών γνωστών ονομάτων του καλλιτεχνικού κυρίως χώρου στη διεκδίκηση δημαρχίας ή περιφέρειας σε διαφορες περιοχές στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, υπήρξαν και αρκετοί που δεν τα κατάφεραν.
Απόστολος Γκλέτσος
Ανάμεσα σε αυτούς, ο Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας με ενσωματωμένο το 32,41% των ψήφων, μένει στη δεύτερη θέση με 25,14%, ενώ ο Φάνης Σπανός (ΝΔ) εκλέγεται με άνετο προβάδισμα από τον α' γύρο με 48,44%.

Γιάννης Βούρος
Ο ηθοποιός και δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, θα δώσει μάχη στο β' γύρο για την επανεκλογή του.
Με ενσωματωμένο το 33,33%, ο κ. Βούρος είναι πρώτος με 26,20%, ενώ δεύτερος έρχεται ο Γιάννης Τομπούλογλου με 22,25%.
Μπο
Τη μάχη του σταυρού φαίνεται ότι δεν κερδίζει και ο ράπερ Χαράλαμπος Ξενίδης, γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Bo.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline