Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  12:26:10

H εγκληματική Χαμάς καλεί για σήμερα Παρασκευή και 13, τον μουσουλμανικό κόσμο σε παγκόσμιο «ιερό πόλεμο». Μηνύματα θρασύτητας και φανατισμού για «δράσεις έντασης» σε όλες τις χώρες. Κύριο

Σύμφωνα με το ερευνητικό μιντιακό ινστιτούτο για τη Μέση Ανατολή (MEMRI) - «Είναι ημέρα θυσίας, ηρωισμού και αφοσίωσης».

Εκτακτα μέτρα ασφάλειας σε όλες τις χώρες ιδιαίτερα εκείνες (που είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι περισσότερες) , οι οποίες έχουν καταδικάσει την εισβολή και πολεμική επιχείρηση της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ και τους πρωτοφανείς σφαγιασμούς.
Ωστόσο, επίμονη και αμετανόητη, σε «ιερό πόλεμο» καλεί σήμερα τους μουσουλμάνους η Χαμάς αποκαλώντας την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 2023 ως «Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της που επικαλείται το ερευνητικό ινστιτούτο «Middle East Media Research Institute» (MEMRI).

Η παλαιστινιακή σουνιτική οργάνωση «βάπτισε» την αυριανή ημέρα ως «Flood Al Aksa», αναφερόμενη στο όνομα της αιφνιδιαστικής επίθεσης που εξαπέλυσε στη Γάζα το περασμένο Σάββατο, οδηγώντας στον θάνατο περισσότερους από 1.300 Ισραηλινούς, την ώρα που οι τραυματίες ανέρχονται σε τρεις χιλιάδες και οι όμηροι που κρατούνται αιχμάλωτοι από τους τρομοκράτες υπολογίζονται σε 130.

Σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο των ΜΜΕ για τη Μέση Ανατολή (Middle East Media Research Institute - MEMRI) , η σχετική ανακοίνωση της Χαμάς επισημαίνει: «Δηλώνουμε ότι η αυριανή ημέρα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, θα είναι ημέρα γενικής κινητοποίησης στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο αλλά και των ελεύθερων ανθρώπων ανά τον πλανήτη. Είναι μια ημέρα συσπείρωσης, υποστήριξης, αλληλεγγύης και ενεργού συμμετοχής. Είναι μία ημέρα αποκάλυψης των εγκλημάτων της κατοχής, απομόνωσης και αποτροπής όλων των επιθετικών μεθόδων της. Είναι μια ημέρα για να δείξουμε την αγάπη μας για την Παλαιστίνη, την Ιερουσαλήμ και το τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ».

«Είναι ημέρα θυσίας, ηρωισμού και αφοσίωσης και για να κερδίσεις την τιμή της υπεράσπισης της πρώτης Qibla (σημαίνει πυξίδα στα αραβικά) των Μουσουλμάνων, του τρίτου ιερότερου τζαμιού... Καλούμε τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να κινητοποιηθούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και να υποστηρίξουν τη δίκαιη υπόθεση και τα νόμιμα δικαιώματά τους για ελευθερία, ανεξαρτησία, και αυτοδιάθεση».

Η Χαμάς κάλεσε επίσης, τους Παλαιστινίους της Δυτικής Όχθης (γνωστούς στους Ισραηλινούς ως Ιουδαίους και Σαμαρείτες) να ξεσηκωθούν ενάντια στους Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ κάλεσε τους Άραβες πολίτες του Ισραήλ να εξεγερθούν ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

Οι απειλές της Χαμάς διατυπώνονται με αφορμή την αυριανή Ημέρα Προσευχής για τους Μουσουλμάνους, όπως κάθε Παρασκευή. Πρόκειται για ένα από τα ύψιστα ισλαμικά τελετουργικά με τους μουσουλμάνους να ακούνε το κήρυγμα του ιμάμη και εν συνεχεία να παρακολουθούν την προσευχή της Παρασκευής.

2.Ισραήλ: Η Χαμάς απειλεί να μεταδώσει εκτελέσεις στο Διαδίκτυο – Κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει

Η βάρβαρη προπαγάνδα του πολέμου δύσκολα θα απομακρυνθεί από το Διαδίκτυο.

Η απειλή της Χαμάς να μεταδώσει ζωντανά εκτελέσεις ισραηλινών ομήρων επαναφέρει μνήμες των σοκαριστικών βίντεο με αποκεφαλισμούς που αναρτούσε την περασμένη δεκαετία το Ισλαμικό Κράτος. Τώρα όπως και τότε, οι εταιρείες του Διαδικτύου δεν μπορούν να κάνουν πολλά για να σταματήσουν τις εικόνες φρίκης.

Ακόμα κι αν οι πλατφόρμες σπεύσουν να απομακρύνουν τυχόν βίντεο της Χαμάς, εκτίμησαν ειδικοί που μίλησαν στην Washington Post, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορέσουν να το κάνουν έγκαιρα, πριν προλάβουν οι χρήστες να κατεβάσουν τα βίντεο και τα αναρτήσουν σε μικρότερες πλατφόρμες που ειδικεύονται στο βίαιο περιεχόμενο.
Αυτό είχε συμβεί εξάλλου με τα βίντεο από τις μαζικές δολοφονίες στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας το 2029 και το Μπάφαλο των ΗΠΑ το 2022.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια μετάδοση σε στιλ Κράιστσερτς»

«Η στρατηγική της Χαμάς είναι να προκαλέσει όσο γίνεται μεγαλύτερες βλάβες και να προσελκύσει όσο γίνεται περισσότερη προσοχή προκειμένου να υποκινήσει τον φόβο στο ευρύτερο κοινό» είπε ο Γκράαμ Μπρούκι, διευθυντής ψηφιακής εγκληματολογίας του Ατλαντικού Συμβουλίου.
«Είναι μια από τις πρώτες φορές που βλέπουμε αυτό το φανταχτερό περιεχόμενο προπαγάνδας να καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο».
Περισσότεροι από 100 πολίτες του Ισραήλ εκτιμάται ότι έπεσαν στα χέρια της Χαμάς μετά την πρωτοφανή εισβολή των μαχητών της στο νότιο Ισραήλ, μια κλιμάκωση που απειλεί με ανάφλεξη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline