Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  14:36:22

Εχασε το στοίχημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Οικονόμου. Χάος στην Αθήνα από το μποτιλιάρισμα ενώ αυτός ψάχνει ακόμα γερανούς και Τροχαία - 78 ώρες τον χρόνο «τρώνε» οι πολίτες στην κίνηση. Κύριο

Κηφισός, Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Κατεχάκη, Μεσογείων αλλά και Αττική Οδός και παραλιακές έχουν γίνει είναι οι καθημερινοί δρόμοι κυκλοφοριακής απελπισίας - Τροχονόμοι υπάρχουν μόνο όταν έρθει κάποιος επίσημος - 20 λεπτά για μια απόσταση ενός χιλιομέτρου θέλουν οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας.

Υποσχέθηκε ο νέος υπουργός Προ-πο , άπειρος στο αντικείμενο να μειώσει τον καθημερινό εφιάλτη στην λεωφόρο του Κηφισού, εξήγγειλε μέτρα ως προσωπικό του στοίχημα , υποσχέθηκε νέες αποτελεσματικές δράσεις, για να γίνουν σύντομα τα πράγματα χειρότερα. Ο κυκλοφοριακός εφιάλτης στον Κηφισό έγινε καθημερινός και πολύωρος, ενώ επεκτάθηκε σε άλλες κεντρικές λεωφόρους.
Κηφισός, Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Κατεχάκη, Μεσογείων αλλά και Αττική Οδός και παραλιακές έχουν γίνει είναι οι καθημερινοί δρόμοι κυκλοφοριακής απελπισίας - Τροχονόμοι υπάρχουν μόνο όταν έρθει κάποιος επίσημος - 20 λεπτά για μια απόσταση ενός χιλιομέτρου θέλουν οι οδηγοί στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, από τη Συγγρού και τη Μεσογείων έως την Κηφισίας και την Καβάλας.

Σε όλη την Αττική, η κίνηση είναι εφιαλτική. Η περίοδος της πανδημίας και της καραντίνας ήταν ένα μικρό διάλειμμα από τη διαρκώς αυξανόμενη κίνηση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, η οποία επέστρεψε με χρόνους καθυστέρησης που σπάνε κάθε ρεκόρ. Η κατάσταση, μάλιστα, αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μόλις επιστρέψει ο Δακτύλιος στους περιφερειακούς από το κέντρο δρόμους.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι Αθηναίοι περνούν 78 ώρες του χρόνου ακινητοποιημένοι μέσα σε ένα αυτοκίνητο ενώ ένας οδηγός θα χρειαστεί να οδηγήσει περίπου μια ώρα προκειμένου να διανύσει μια απόσταση 15 χιλιομέτρων μέσα στον αστικό ιστό. Κηφισός, Κηφισίας με Αλεξάνδρας, Λεωφόρος Κατεχάκη αποτελούν κάποια από τα σημεία της «Οδύσσειας» που περνά καθημερινά ένας οδηγός στους δρόμους του Λεκανοπεδίου προσπαθώντας είτε να πάει στη δουλειά του ή να επιστρέψει από αυτή μετά από ατελείωτες ώρες στο μποτιλιάρισμα.

Αυτά, μπορεί να φαίνονται αστεία, όμως στην πραγματικότητα έχουν δραματικές επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου, αλλά και στην οικονομία της χώρας. Από την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα ακινητοποιημένα στην κίνηση οχήματα, στη μειωμένη παραγωγικότητα και τις χαμένες εργατοώρες όσων εγκλωβίζονται στην κίνηση, ως και τα προβλήματα υγείας που προκαλεί το αυξημένο στρες της κίνησης και φυσικά η ρύπανση.

Οι... τρεις-χειρότεροι

Σε τουλάχιστον 15 οδικούς άξονες της Αττικής καταγράφεται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα τις καθημερινές, με τον φόρτο πλέον να έχει «ξεφύγει» και από τις λεγόμενες «ώρες αιχμής» και επιτείνοντας την ταλαιπωρία που βιώνει ένας οδηγός στους δρόμους της Αθήνας. Υπάρχουν ωστόσο οι «πρωταθλητές» της κίνησης. Οι λεωφόροι που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη για όσους τις διασχίζουν καθημερινά με τα αυτοκίνητά τους. Οι τρεις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες, οι οποίες έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline