Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  14:39:35

«Δεν είμαι η Μαρία... Είμαι η Κάλλας». ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ χθες: «Bασισμένο σε προσωπικές μαρτυρίες, το νέο βιβλίο, αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία της κορυφαίας ερμηνεύτριας». Κύριο

Αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας του δημοσιογράφου Μιχάλη Δημητρίου, είναι ταυτόχρονα επίσης λογοτεχνικό έργο.

Το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου, είναι καρπός πολύμοχθης έρευνας στις πηγές, υποστηρίζεται από αρχειακό υλικό και βασίζεται σε αξιόπιστες μαρτυρίες όσων τη γνώρισαν και-όπως αναγνωρίζεται από τις πρώτες αντιδράσεις σχολιαστών και αναγνωστών-,. Το βιβλίο, γραμμένο γλαφυρά, συνθέτει τη ζωή της μεγάλης ντίβας ,διακρίνοντας μύθους και αλήθειες.
Όλο και διευρύνεται η καλή υποδοχή, με τα θερμά, θετικά σχόλια από τους πρώτους αναγνώστες για το νέο βιβλίο του Μιχάλη Δημητρίου, και γενικά η δημοσιότητα σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ, από τις εφημερίδες και το Διαδίκτυο, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

-Συντάκτης ενός εκτενούς κειμένου χθες στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με τον τίτλο «Η Μαρία πίσω από την ντίβα», ο κορυφαίος μουσικοκριτικός Νίκος Α. Δοντάς για το ανατρεπτικό-αντισυμβατικό βιβλίο του Μιχάλη Δημητρίου για την Μαρία Κάλλας .
Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, διδάκτωρ μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεργάτης της εφημερίδας Η Καθημερινή από το 1988, υπεύθυνος του Τομέα Δραματολογίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) από το 2006, συγγραφέας και επιμελητής αφιερωματικής έκδοσης για την ΕΛΣ (2020), συνεργάτης του 29τομου εγκυκλοπαιδικού λεξικού Musik in Geschichte und Gegenwart, συνεργάτης του περιοδικού Ήχος και Εικόνα, συνεργάτης με τους τομείς εκδόσεων των Μεγάρων Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, του Φεστιβάλ Αθηνών, της ΕΛΣ κ.ά έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και έχει δώσει πλήθος διαλέξεων. Έχει συνεργαστεί με το Γ' Πρόγραμμα της ΕΡΑ, τον Σκάι 100.4 και τον Εν Λευκώ.

2.-Ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ: «Ένα βιβλίο-ντοκουμέντο. Η πρώτη και ίσως η μοναδική απόπειρα να δοθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ποια πραγματικά ήταν η Μαρία Κάλλας ... Το συνέγραψε ένας αληθινός μαέστρος του γραπτού λόγου ο Μιχάλης Δημητρίου»

3.ΒΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στη χθεσινή του επιλεκτική βιβλιοπαρουσίαση, των πιο σημαντικών βιβλίων κατά κατηγορίες, στη κατηγορία «βιογραφίες, αυτοβιογραφίες, προσωπικές μαρτυρίες», επισημαίνεται: «Εφέτος είναι η χρονιά της. Στα εκατό χρόνια από τη γέννηση της ελληνίδας ντίβας ο τόμος «Δεν είμαι η Μαρία... Είμαι η Κάλλας» (εκδόσεις BELL) του Μιχάλη Δημητρίου.

sdfg56

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline