Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  12:39:45

Ρεαλιστής ο Αδωνης Γεωργιάδης, μάχιμος πάντα (όταν άλλοι υπουργοί κρύβονταν προεκλογικά): «Πόνεσε πολύ η ήττα Μπακογιάννη στην Αθήνα -Λάθος του ο Μεγάλος Περίπατος». Αποσιώπησε όμως τα συστηματικά «ανοίγματα» Μπακογιάννη σε πασόκους και αριστερούς. Κύριο

Με τους νεοδημοκράτες στη γωνία και την κακή λειτουργία του δημοτικού του γραφείου και τους παραγοντισμούς είτε ευτελών προσώπων και ανάξιων, είτε συγγενών και θεσιθήρων πολέμιων της ΝΔ επί δεκαετίες μαζί με φήμες για σπατάλες και συναφή.

1. Αλλωστε, ήδη από την πρώτη Κυριακή πολλοί νεοδημοκράτες στα ίδια τμήματα των Αθηνών, ενώ ψήφισαν άνετα και έβγαλαν πρώτο και αυτόνομο το Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά δεν ψήφισαν ανάλογα υπέρ του Δημάρχου Αθηναίων. Με πολλούς από αυτούς να αδιαφορήσουν τελείως στο δεύτερο γύρο για τη βέβαιη εκλογή Μπακογιάννη, ενώ πολλοί προστατευόμενοι του στο Δήμο Αθήνα, υβριστές και πολέμιοι της ΝΔ επί χρόνια, από τον 984 έως τις δημοτικές υπηρεσίες και την Καθαριότητα ψήφισαν άνετα υπέρ του...Δούκα του ΠΑΣΟΚ.

2.«Οι συμπολίτες μας, μας έστειλαν ένα μήνυμα ότι μας θέλουν με πιο χαμηλούς τόνους, προσηλωμένους στην επίλυση των προβλημάτων τους και αυτό θα κάνουμε», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Δεν μπορείς να λύσεις όλα τα προβλήματα ποτέ, όμως σίγουρα προβλήματα όπως η ακρίβεια ή το λαθρομεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο έπαιξαν ρόλο. Υπάρχουν προβλήματα στους συμπολίτες μας που τους δημιουργούν ανησυχία και ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στη ΝΔ ότι δεν μπορεί να κερδίζει τα πάντα. Ούτως ή άλλως είμαστε νικητές και των αυτοδιοικητικών εκλογών», πρόσθεσε, μιλώντας στο MEGA.

2 ΑΥΓΗ Κώστας Μπακογιάννης: Ο «μεγάλος περίπατος» της πτώσης - Η συντριπτική ήττα μέσα από αριθμούς

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχασε περίπου 7.500 ψήφους σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, ενώ ο Χάρης Δούκας κέρδισε περίπου 45.000 και αναδείχθηκε δήμαρχος Αθηναίων
Βουτιά στο κενό η εκλογική αναμέτρηση του δεύτερου γύρου για τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος συνετρίβη από τον Χάρη Δούκα που αναδείχτηκε δήμαρχος Αθηναίων.
Η Νέα Δημοκρατία έχασε το «οχυρό» των Αθηνών και ο Κώστας Μπακογιάννης έπεσε κατά 7.397 ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Στον αντίποδα ο Δούκας, ο οποίος αν και ήρθε δεύτερος στον πρώτο γύρο, σήμερα βγήκε κερδισμένος κατά 44.213 ψήφους, όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης με πλήρη ενσωμάτωση των ψήφων, συγκέντρωσε ένα ποσοστό 44,04% και 50.403 ψήφους, με τον Χάρη Δούκα να φτάνει το 55,96% και τις 64.055 ψήφους και να αναδεικνύεται στα ηνία του δήμου Αθηνών για τα επόμενα 5 χρόνια.
Την πλήρη ευθύνη για την παταγώδη ήττα ανέλαβε ο τέως δήμαρχος Αθηνών σε δήλωσή του έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, από το οποίο πήρε τον... μεγάλο περίπατο εξαιτίας της νίκης Δούκα, προκαλώντας μεγάλο πατατράκ στο κόμμα του.
«Η ευθύνη του αποτελέσματος φέρει αποκλειστικά εμένα» σημείωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «φεύγω από το δημαρχείο όπως μπήκα. Με το κεφάλι ψηλά».

Από την πλευρά του, ο νέος δήμαρχος του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, σημείωσε πως «η πόλη αλλάζει σελίδα», ευχαριστώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Κώστα Ζαχαριάδη και την Ανοιχτή Πόλη, καθώς και όλους τους πολίτες που ήρθαν να ψηφίσουν.
«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσουμε μαζί να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει και της αξίζει. Μαζί θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline