Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  12:25:36

Μόλις επτά συμβούλους εξέλεξε τελικώς ο Κωστής Μπακογιάννης από τους «45 επίλεκτους» για δημοτικούς συμβούλους, που τον ακολουθούσαν. Ποιοι και ποιες είναι... Κύριο

Αξιόλογα πρόσωπα του δημόσιου βίου, με πολύχρονη θητεία και εμπειρία σε κρίσιμους τομείς διοίκησης, κοινωνική αναγνώριση-καταξίωση και διάθεση να προσφέρουν.

Και βεβαίως, πιστεύουν, χωρίς σοβαρή στήριξη στις προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων από τον κομματικό μηχανισμό της Πειραιώς.

-Απογοήτευση σε πολλούς από τους «45 επίλεκτους», που δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν και εξετέθησαν με διάφορες βεβαιότητες, σχέδια, φιλοδοξίες και πρωτοβουλίες για το μέλλον με την (βέβαιη) επανεκλογή Μπακογιάννη.. Πεποίθηση τους είναι ότι ο δήμαρχος Μπακογιάννης ακολούθησε προβληματική προεκλογική τακτική, απολογητική χωρίς οραματικές πρωτοβουλίες, είχε επιλέξει σε πολλούς τομείς προβληματικούς συνεργάτες κακής συμπεριφοράς και φήμης , κατηγορήθηκε αδίκως για σπατάλες.

Επιπλέον ανέχθηκε υπερβολικά πασόκους και αριστερούς «παράγοντες», τους οποίους ανέδειξε σε θέσεις και ρόλους ισχύος στο Δήμο δυσαρεστώντας μεγάλες ομάδες δεξιών και παραδοσιακών νεοδημοκρατών, τους οποίους η δημοτική αρχή Μπακογιάννη συστηματικά αγνόησε από κάθε άποψη και πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.

2.Ποιοί επώνυμοι και πρόσωπα προβολής, δεν εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη

O Κώστας Μπακογιάννης από την παρουσίαση των υποψηφίων

Μόλις 7 δημοτικούς συμβούλους θα έχει η παράταξη του Αθήνα Τώρα του Κώστα Μπακογιάννη, μετά την ήττα στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Πολλά γνωστά ονόματα μένουν εκτός του δημοτικού συμβουλίου έπειτα από το αποτέλεσμα της Κυριακής.
Οι 7 δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν είναι:
Αβραμίδης Νικόλαος (10.672 σταυροί)
Τεντόμας Χρήστος (8.213 σταυροί)
Καλαμπόκας Μανόλης (6.975 σταυροί)
Έβερτ Αλβέρτη Αλεξία (5.777 σταυροί)
Βουλγαράκης Γεώργιος (4.640 σταυροί)
Γκαγκάκη Δημητριάδου Κατερίνα (4.069 σταυροί)
Κολλάτος Σάκης (3.517 σταυροί)

Ωστόσο δεν θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι ήλπιζαν μετά τον πρώτο γύρο, πολλά γνωστά ονόματα και εξετέθησαν με τις βεβαιότητες , τις οποίες είχαν για σχέδια και ρόλους στο μέλλον με την νέα πενταετία Μπακογιάννη.
Ν. Αβραμίδης, Κ. Γκαγκάκη, Νίκη Αραμπατζή, Γ. Βουλγαράκης, Δανάη Βορίδη-Μιχελάκη
Μεταξύ αυτών η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά η οποία πήρε 1.540 σταυρούς. Εκτός μένει ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος πήρε 2.282 σταυρούς και ταύτισε το όνομά του με το μεγάλο project στον Βοτανικό για το γήπεδο του ΠΑΟ.

Εκτός μένει η κόρη του σπουδαίου Μίμη Δομάζου, η Πόπη Δομάζου η οποία πήρε 2.173 ψήφους., πρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού αλλά και ο Ελευθέριος Σκιαδάς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβιυλίου. Και τόσοι, τόσοι άλλοι.
Εκτός και ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος είχε πάρει μόλις 1.686 σταυρούς.

Δεν εκλέγονται ακόμη ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας και η τηλεοπτική παραγωγός, Φρόσω Ράλλη, άλλοτε πρώτη σύζυγος του Γιάννη Πρετεντέρη..
Δεν εξελέγησαν επίσης η σύζυγος του Μάκη Βορίδη, Ιωάννα – Δανάη Μιχελάκου Βορίδη, η δικηγόρος Μαρία Αραμπατζή, ο Βασίλης Κορομάντζος, ο γνωστός οδοντίατρος Κ. Δέδες με θητεία στο δήμο την προηγούμενη τετραετία, ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος ο οποίος πήρε 1.925 σταυρούς.

Οι 45 προσωπικότητες με τον Μπακογιάννη
31-07-2023

Mεταξύ των υποψηφίων είναι ο Βασίλης Αγγελόπουλος (ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον Παύλο Γερουλάνο), ο Κριστόφ Βαζέχα, από τους θρυλικούς παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Βασίλης – Πάρις Καπερνάρος, γιος του Βασίλη Καπερνάρου ο οποίος είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο νυν δημοτικό συμβούλιο), η Μάρω Θεοδωράκη (κόρη της Νίτσας Λουλέ και ανιψιά του Μ.Θεοδωράκη), ο Χάρης Περδίκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας των Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο, η Ντόρα Βυζοβίτη (στενή συνεργάτιδα του Κ. Καραμανλή), ο Γιώργος Γιατρομανωλάκης (πρώην υφυπουργός Πολιτισμού), ο Άγγελος Προβιάς Συγγραφέας, ο Βασίλης Καραμητσάνης, συνδημιουργός και πρόεδρος του Animasyros. Επίσης στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν και άλλα ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμα πρόσωπα, όπως η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά , ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας και ο σεφ Βασίλης Καλλίδης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline