Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  14:44:59

Δυστυχώς, ο πόλεμος θα συνεχισθεί και θα γίνει σκληρότερος, μετά την αποτυχία της μεσολάβησης Μπάιντεν. Αδιάλλακτοι παραμένουν Ισραήλ-Χαμάς και σύμμαχοι τους. Θέλουν όλοι να νικήσουν και να εξοντώσουν τους αντιπάλους. Κύριο

Οι πάντες είτε εκτοξεύουν απειλές είτε κάνουν δυσάρεστες προβλέψεις για την Ειρήνη στην περιοχή.. Ήδη, φαίνεται απίστευτο αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε τους....20 μήνες.

Α.ΟΗΕ: Υψηλός ο κίνδυνος ευρύτερης κλιμάκωσης όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις
Ο συντονιστής του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, λέει ότι όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος στη Γάζα, τόσο πιο πιθανό είναι να συμβεί ένα περιστατικό που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «πολύ επικίνδυνη» κατάσταση που θα οδηγούσε σε ευρύτερη κλιμάκωση στην περιοχή.
«Πρέπει να πω ότι ένα από αυτά τα περιστατικά ήταν ο χθεσινός βομβαρδισμός σε νοσοκομείο στη Γάζα», είπε στο Al Jazeera.

Β.Γερμανία: Το Ισραήλ θα αποφασίσει πόσο θα διαρκέσει η στρατιωτική του επιχείρηση
Εναπόκειται στο Ισραήλ να εκτιμήσει πόσο θα διαρκέσει η στρατιωτική του επιχείρηση, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία μια τρομοκρατική οργάνωση όχι μόνο επιτέθηκε αλλά συνεχίζει να επιτίθεται στο Ισραήλ», είπε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εκκλήσεις του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Προς το παρόν, εναπόκειται στο Ισραήλ το να αξιολογήσει πότε αυτή η τρομοκρατική απειλή δεν είναι πλέον τόσο μεγάλη ώστε να μπορεί να μην είναι πια σε θέση άμυνας», είπε ο εκπρόσωπος.
Τη Δευτέρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε να εγκρίνει ψήφισμα που θα απαιτούσε ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός.

Γ.Βρετανός ΥΠΕΞ: «Να περιμένουμε τα στοιχεία» για την έκρηξη στο νοσοκομείο
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, συνέστησε προσοχή σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις που γίνονται σχετικά με την έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αλι, προτρέποντας τους πάντες να «αναμένουν τα στοιχεία».
«Χθες το βράδυ, πάρα πολλοί έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με την τραγική απώλεια ζωών στο νοσοκομείο Αλ Αλι», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το να κάνουμε αυτό το λάθος, θα έθετε σε κίνδυνο ακόμη περισσότερες ζωές».

Δ.Χαμάς: «Οι ΗΠΑ είναι συνεργός στις σφαγές» του Ισραήλ
Η Χαμάς κατηγόρησε σήμερα την Ουάσιγκτον ότι είναι «συνεργός στις σφαγές» που διαπράχθηκαν, όπως υποστηρίζει, από το Ισραήλ στη Γάζα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υιοθέτησε την ισραηλινή εκδοχή για ρίψη ρουκέτας που προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στο νοσοκομείο Αλ Αλι.

«Το γεγονός πως ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθετεί την ισραηλινή εκδοχή, κυρίως εκείνην στο θέμα της σφαγής του νοσοκομείου (...) επιβεβαιώνει πως η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει τυφλά το Ισραήλ και πως είναι συνεργός σε αυτές τις σφαγές», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Επιπλέον, ο Οσάμα Χαμντάν, αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στον Λίβανο πως οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ «φέρουν πλήρη ευθύνη για τον πόλεμο εναντίων αμάχων στη Γάζα».

Ε.ΗΠΑ: «Κυρώσεις που σχετίζονται με τη Χαμάς»
Οι ΗΠΑ εξέδωσαν την Τετάρτη κυρώσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία και στοχεύουν σε εννέα άτομα και μία οντότητα που συνδέονται με τη Χαμάς. Σημειώνεται πως η ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνουν ταχεία και αποφασιστική δράση για να στοχεύσουν τους χρηματοδότες και τους διαμεσολαβητές της Χαμάς μετά τη βίαιη και ασυνείδητη σφαγή Ισραηλινών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

ΣΤ.Τουρκία: «Τίποτα συγκεκριμένο» προς το παρόν από τις συνομιλίες με τη Χαμάς για τους ομήρους

Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων που συνέλαβε στο Ισραήλ και μετέφερε στη Γάζα, αλλά «δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο» προς το παρόν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σήμερα Τετάρτη.
Ο Φιντάν είπε χθες ότι η Αγκυρα συζητά την απελευθέρωση ξένων υπηκόων, αμάχων και παιδιών, που κρατούνται από τη Χαμάς και πρόσθεσε ότι «πολλές χώρες» ζήτησαν τη βοήθεια της Τουρκίας για τη διευκόλυνση της απελευθέρωσης των πολιτών τους.

Ζ.Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Διαφορετικός ο πόλεμος της Γάζας, διαφορετικός ο εχθρός»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διεμήνυσε στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο πως το Ισραήλ θα προσπαθήσει να αποφύγει απώλειες αμάχων στον πόλεμο της Γάζας, κάτι που ο ίδιος περιέγραψε πρόκληση λόγω των τακτικών που χρησιμοποιεί η Χαμάς.
«Αυτός θα είναι ένας διαφορετικού είδους πόλεμος διότι η Χαμάς είναι διαφορετικού είδους εχθρός» ανέφερε ο ίδιος στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline