Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  12:23:54

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα από Παλαιστίνιους φανατικούς σε «εχθρικούς στόχους» Ισραήλ- ΗΠΑ- ΕΕ- ΝΑΤΟ. Κύριο

Αυξημένα μέτρα σε εισόδους, δομές, ακόμα και στην Ακρόπολη.


Επεισόδια από θερμόαιμους στη Σάμο. ΕΥΠ και Ελληνική Αστυνομία έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε συγκεκριμένα σημεία - στόχους σε όλη τη χώρα.

Σε συναγερμό βρίσκονται αρκετές χώρες της Ευρώπης λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ, καθώς και του τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες, φοβούμενες κάποιο «τυφλό» χτύπημα ως απάντηση στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ των χωρών που έχουν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας είναι και η Ελλάδα, με την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ να βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού».
Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη λάβει μέτρα στην πρωτεύουσα και τις άλλες μεγάλες πόλεις, προκειμένου να υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση συγκεκριμένων σημείων.

Εμπορικά κέντρα, πολυσύχναστα σημεία σε πόλεις και αρχαιολογικοί χώροι όπως η Ακρόπολη έχουν μπει σε καθεστώς αυξημένης ασφάλειας από Ελληνική Αστυνομία και ΕΥΠ.
Ανάμεσα στα σημεία που θα μπορούσαν να γίνουν «στόχοι» είναι κεντρικά σημεία πόλεων, εμπορικά κέντρα, διπλωματικά κτίρια, καθώς και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης.

Έγγραφο ντοκουμέντο από τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. σε πιθανούς στόχους
Επιπλέον, ενίσχυση σε μέτρα προστασίας εφαρμόζονται σε «διπλωματικά και προξενικά κτίρια του Ισραήλ και του Ιράν», καθώς και παλαιστινιακών σημείων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο επίθεσης.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για χτύπημα

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για πιθανή επίθεση στην Ελλάδα, όμως οι Αρχές σπεύδουν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν μπορέσουν.

2.Σάμος: Αναβρασμός στη δομή μεταναστών – Παλαιστίνιοι προσπάθησαν να ανοίξουν τις πύλες! – Πέντε συλλήψεις
Να ανοίξουν τις πύλες της δομής μεταναστών στην Σάμο επιχείρησαν το βράδυ της Τρίτης (17/10), παράτυποι μετανάστες, κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στην Γάζα.

Να ανοίξουν τις πύλες της δομής μεταναστών στην Σάμο επιχείρησαν το βράδυ της Τρίτης (17/10), παράτυποι μετανάστες, κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στην Γάζα.

Περίπου 700 άτομα ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης αλλά και το «Ο θεός είναι μεγάλος», ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα κατά του Ισραήλ.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν μια μικρή ομάδα ατόμων, προσπάθησε να ανοίξει τις πύλες της δομής και να βγουν εκτός.
Τότε παρενέβησαν διμοιρίες που επιτηρούσαν τα τεκταινόμενα με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε 5 συλλήψεις.
Πρόκειται για 3 Παλαιστίνιους και 2 Σύρους, οι οποίοι καλούσαν τους υπολοίπους διαμένοντες, Αραβικής καταγωγής, να πραγματοποιήσουν φθορές στο χώρο και αν αντισταθούν στους αστυνομικούς.
Κατά την διάρκεια της έντασης μάλιστα, μετανάστες εκτόξευσαν πέτρες κατά αστυνομικών, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο επικοινωνίας μέσω εφαρμογών στο internet, δέχονται προπαγανδιστικά μηνύματα από τη Χαμάς στα οποία τους πληροφορούν ότι «δικοί μας άνθρωποι σκοτώνονται σε μάχες με το Ισραήλ».
Για τον συντονισμό της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκε drone της αστυνομίας που πετούσε πάνω από την εγκατάσταση.
Η συγκεκριμένη δομή φιλοξενεί 4.000 άτομα από τα όποια το 15-20% είναι παλαιστινιακής καταγωγής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline