Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  16:20:04

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στην ΕΡΤ: Παντού αποτυχίες σε όλα τα προγράμματα. Σπατάλες, κακοδιοίκηση και αλαζονεία. Σχόλια «φωτιά» από τον Καφετζόπουλο - «Ας τα πακετάρουν κι ας τα βάλουν εκεί που νομίζουν». Κύριο

Η θλιβερή μεταχείρηση της Αθηνάς Καπάκογλου στην επιτυχημένη μουσική εκπομπή Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, που έκοψε αυθαίρετα ο αλαζονικός Κ.Ζούλας και η νέα του κακομεταχείρηση της Γ. Επτακοίλη.

Του ειδικού συνεργάτη Κ.Π.

Αντώνης Καφετζόπουλος και Λυδία Φωτοπούλου

Ο «3ος Οροφος» της ΕΡΤ1 φαίνεται ότι θα έχει αρκετά πρόωρο φινάλε, με τον προγραμματισμό να έχει ήδη αλλάξει, σε σχέση με το αρχικό πλάνο του καναλιού. Πιο συγκεκριμένα, η καθημερινή σειρά θα κάνει φινάλε στις 30 Οκτωβρίου.

Η ιστορία, με τους Αντώνη Καφετζόπουλο και Λυδία Φωτοπούλου, παρακολουθεί την καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού συνταξιούχων. Στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, μέσα από τις ξεκαρδιστικές συζητήσεις που κάνουν στο σπίτι τους, ο 70χρονος Γιάννης, διαχειριστής της πολυκατοικίας, και η 67χρονη Υβόννη μάς δείχνουν πώς κυλάει η καθημερινότητά τους, η οποία περιλαμβάνει στιγμές γέλιου, αλλά και ομηρικούς καβγάδες, σκηνές ζήλιας με πείσματα και χωρισμούς, λες και είναι έφηβοι.

Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ανδρέα (Χάρης Χιώτης) και τη Μαρία (Ειρήνη Αγγελοπούλου), που το καθένα έχει πάρει τον δρόμο του, και εκείνοι είναι πάντα εκεί να τα στηρίζουν, όπως στηρίζουν ο ένας τον άλλον, παρά τις τυπικές γκρίνιες όλων των ζευγαριών.

Η αρχική συμφωνία ήταν να προβληθούν εξήντα επεισόδια διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, τα οποία θα έφταναν μέχρι τον Δεκέμβριο. Το πρόωρο τέλος, ωστόσο, δεν μπορεί να αποφευχθεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΕΡΤ προβάλλει διπλά επεισόδια, προκειμένου να καλύψει το μισάωρο κενό στο πρόγραμμά της. Ετσι, αντί τα επεισόδια να φτάσουν μέχρι τον Δεκέμβριο, η «αυλαία» θα πέσει στο τέλος του Οκτωβρίου.

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Ας τα πακετάρουν κι ας τα βάλουν εκεί που νομίζουν»
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Breakfast @Star» και σχολίασε το γεγονός πως η ΕΡΤ αποφάσισε να προβάλει καθημερινά διπλά επεισόδια για να ολοκληρωθεί νωρίτερα απ' ότι είχε κανονιστεί. «Με τη Λυδία Φωτοπούλου ήταν κάτι που το θέλαμε κι οι δύο και το κάναμε με όσο καλύτερο τρόπο και μεράκι είχαμε. Εχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα από πέρυσι. Η ΕΡΤ έκανε μία πατάτα. Ενώ παρήγγειλε κάτι, που ήταν ένα δεκαπεντάλεπτο την ημέρα, μετά δεν είχαν τι να βάλουν ανάμεσα στις σειρές τους κι αποφάσισαν να βάλουν δύο επεισόδια. Οπότε θα τελειώσουν πιο νωρίς. Ας τα πακετάρουν κι ας τα βάλουν εκεί που νομίζουν.

Πήραν στα χέρια τους κάτι, το οποίο δεν εκτίμησαν και αυτό είναι δικαίωμα κάποιου να μη τιμά κάτι. Ως εκ τούτου το σπαταλήσανε και το σκορπίσανε. Δεν έχω ιδέα, δεν ξέρω τι γίνεται στην ΕΡΤ. Υπήρξε μία απαξίωση σε αυτό το πράγμα. Όταν σε απαξιώνουν, δεν έχεις διάθεση να συζητήσεις ξανά με ανθρώπους που σε απαξιώνουν. Λες ας τραβήξουν αυτοί τον δρόμο τους κι εγώ τον δρόμο μου.

Δεν είχαμε συμφωνήσει τίποτα. Δική τους ιδέα ήταν να είναι 15λεπτα καθημερινά. Δεν άλλαξα γνώμη εγώ, αλλά αυτοί γι' αυτό που ζητήσανε. Πήραν αυτό κι αποφάσισαν ότι τελικά θέλουμε δύο 15λπετα την ημέρα. Τι να συζητήσω;» είπε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

ΕΡΤ: «Εκοψε» την εκπομπή της Τασούλας Επτακοίλη για τα ζώα - «Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου»

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη ανακοίνωσε ότι η εκπομπή της «Πλάνα με ουρά» δεν θα είναι φέτος στο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Στο πρόγραμμά της δεν χώρεσε μια ώρα την εβδομάδα για τη συνύπαρξή μας με τα ζώα, για τις φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το λέω γιατί τα μηνύματά σας είναι πολλά και δεν μπορώ να μην απαντώ. Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της δημόσιας τηλεόρασης, ειδικά τον Κωνσταντίνο Ζούλα και τη Λίνα Παπαδάκη για την (αρχική) εμπιστοσύνη και, κυρίως, όλους εσάς που σταθήκατε στο πλευρό μας σ' αυτή την προσπάθεια.

Θέλαμε τα πρώτα μας καινούργια επεισόδια να είναι στη Δαδιά και στην Αλεξανδρούπολη. Από τη Χρυσούπολη εθελοντές μας έστειλαν ένα συγκινητικό βίντεο για να μας προσκαλέσουν να δούμε το νέο τους καταφύγιο. Θα πηγαίναμε και στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας. Τι συμβαίνει, άραγε, σήμερα στα ρημαγμένα καταφύγια; Τι απέγιναν τόσα ζώα; Ποιος ξέρει... Στενοχωριέμαι αλλά αυτό συμβαίνει, όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στη ζωή: οι κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν. Ο κύκλος αυτής της εκπομπής ίσως ανοίξει ξανά. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι' αυτό.

Από τις εκατοντάδες φωτογραφίες των γυρισμάτων αποφάσισα να σας αποχαιρετήσω με αυτήν: η φρικτά κακοποιημένη σ' ένα ελληνικό χωριό Οφήλια ζει ευτυχισμένη στην Κοπεγχάγη. Ήταν ένα από τα επεισόδιά μας που με κάνουν να νιώθω περήφανη» έγραψε.

Το «Πλάνα με ουρά» έκανε πρεμιέρα πριν από τρία χρόνια στην ΕΡΤ2 και προβαλλόταν μία φορά την εβδομάδα. Η εκπομπή είχε σκοπό ν' αναδείξει την ουσιαστική σχέση ανθρώπων και ζώων και μάς ξεναγούσε σ' έναν κόσμο... δίπλα μας, όπου άνθρωποι και ζώα μοιράζονταν τον χώρο, τον χρόνο και, κυρίως, την αγάπη τους.

Η Τασούλα Επτακοίλη περιέγραφε ιστορίες ανθρώπων και ζώων. Ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς, στην πόλη και στην ύπαιθρο. Μπροστά από τον φακό του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά περνούσαν γάτες και σκύλοι, άλογα και παπαγάλοι, αρκούδες και αλεπούδες, γαϊδούρια και χελώνες, αποδημητικά πουλιά και φώκιες -και γινόντουσαν οι πρωταγωνιστές της εκπομπής.

Σε κάθε επεισόδιο, συμπολίτες μας που προσφέρουν στα ζώα προστασία και φροντίδα -από τους άγνωστους στο ευρύ κοινό εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων μέχρι πολύ γνωστά πρόσωπα από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών- μιλούσαν για την ιδιαίτερη σχέση τους με τα τετράποδα και ξεδίπλωναν τα συναισθήματα που τους προκαλεί αυτή η συνύπαρξη.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνεργάτες της εκπομπής, ένας κτηνίατρος κι ένας συμπεριφοριολόγος-κτηνίατρος, έδιναν απλές αλλά πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη υγεία, τη σωστή φροντίδα και την εκπαίδευση των κατοικιδίων μας. Σχετική διαμαρτυρία εκδήλωσαν δεκάδες τηλεθεατές και με επιστολή του ο συγγραφέας Νίκος Δήμου,..
.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline