Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  16:37:28

Λεονταρίζουν οι πάντες, φιλοπόλεμοι μεν και έτοιμοι για αλληλοεξόντωση αλλά και αναλογιζόμενοι το νέο κόστος του πολέμου. Κύριο

Νέο δεδομένο αναβολής η προσδοκία να αφεθούν ελεύθεροι ορισμένοι, μόνο 50, όμηροι της Γάζας. Κατά τα άλλα και αναμενόμενα-Ισραήλ Το Ιράν εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς - «Έχουμε στοιχεία».....Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν το Ισραήλ: Αν χρειαστεί, θα χτυπήσουμε χωρίς δισταγμό με πυραύλους τη Χάιφα.

1.Για 50 άτομα κάνουν λόφο οι New York Times σε ένα σύνολο πάνω από 200. - Υπάρχει συμφωνία Κατάρ και ΗΠΑ, αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ.

-Στην παράδοση και άλλων ομήρων τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να προχωρήσει η Χαμάς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το Channel 12, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την ισραηλινή κυβέρνηση, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Κατάρ και ΗΠΑ για την απελευθέρωση από τη Χαμάς ενός αριθμού ομήρων με διπλή υπηκοότητα και αναζητείται ο τρόπος και το σημείο που θα υλοποιηθεί η συμφωνία.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, δεν αποκλείεται να αφεθούν ελεύθεροι έως και 50 όμηροι, χωρίς αναφέρεται το αντάλλαγμα που έχει ζητήσει η Χαμάς.

2.-Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν το Ισραήλ: Αν χρειαστεί, θα χτυπήσουμε χωρίς δισταγμό με πυραύλους τη Χάιφα

«Οι ΗΠΑ δημιούργησαν το Ισραήλ για τη δική της ασφάλεια. Αν αισθανθεί ανασφαλής, πολύ εύκολα θα το θυσιάσει», τόνισε ο Ali Fadani

Ευθείες απειλές εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε ο υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, υποστηρίζοντας, πως «αν χρειαστεί, δεν θα διστάσουμε να χτυπήσουμε με πυραύλους την πόλη Χάιφα», στο Ισραήλ.
O Ali Fadani έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στο Τελ Αβίν και στην Ουάσινγκτον, λέγοντας: «Αν είναι απαραίτητο, και δοθεί η εντολή, το Ιράν θα χτυπήσει τη βόρεια πόλη του Ισραήλ (σ.σ. τη Χάιφα), χωρίς κανένα δισταγμό».
Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, ο υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης τόνισε επίσης ότι οι Ισραηλίνοι λένε ψέματα για την αποτελεσματικότητα του Iron Dome, υποστηρίζοντας ότι υπολογίζεται στο 30% και ότι στα υψηλά ποσοστά που υποστηρίζει το Τελ Αβίβ.

«Οι ΗΠΑ δημιούργησαν το Ισραήλ για τη δική της ασφάλεια. Αν αισθανθεί ανασφαλής, πολύ εύκολα θα το θυσιάσει (σ.σ. το Ισραήλ)», πρόσθεσε ο Fadani απευθυνόμενος στους φοιτητές του Πανεπιστημίου των
Φρουρών της Επανάστασης,

2.Ισραήλ: Το Ιράν εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς - «Έχουμε στοιχεία»

Οι επιτιθέμενοι ήταν «καλά εκπαιδευμένοι και καλά εξοπλισμένοι», δήλωσε ο υποστράτηγος Michael Edelstein - Ο Ισραηλινός στρατηγός τόνισε ότι βρέθηκαν έγγραφα πάνω σε μέλη της Χαμάς που σκοτώθηκαν
Στοιχεία για την εμπλοκή του Ιράν στην τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου η Χαμάς υποστηρίζει πως διαθέτει το Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, Στρατηγού Michael Edelstein.

Ο υποστράτηγος Michael Edelstein, δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι ήταν «καλά εκπαιδευμένοι και καλά εξοπλισμένοι».
«Σίγουρα μπορείτε να δείτε στοιχεία, έχουμε αποδείξεις για την ιρανική ανάμειξη», είπε σε ενημέρωση με δημοσιογράφους τη Δευτέρα, κατά την παρουσίαση στοιχείων για το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου.
Ο Ισραηλινός στρατηγός, όπως αναφέρει το skynews, δεν παρουσίασε κάποια στοιχεία για τον ισχυρισμό του, επιμένοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και ότι μπορεί να να τα δει κάποιος.
«Δεν μπορώ να επεκταθώ πάρα πολύ, αλλά μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ. Όχι μόνο για τον εξοπλισμό αλλά και για περισσότερα από αυτό», τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν τα στοιχεία που επικαλείται αφορούν το ότι τα μέλη της Χαμάς εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό, απάντησε: «Δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες. Λυπάμαι. Έχτισαν κάποιους χώρους εκπαίδευσης στη Γάζα και μπορώ να πω ότι συμπεριφέρονται πολύ επαγγελματικά, δυστυχώς. Με πολύ κακό τρόπο. Αλλά αυτός είναι ο τρόπος που εκπαιδεύτηκαν να ενεργούν».

Ο αξιωματικός πρόσθεσε επίσης ότι έγγραφα που βρέθηκαν πάνω στα μέλη τηςΧαμάς που σκοτώθηκαν στην επίθεση, καθώς και σε δεκάδες ενόπλους που έχουν συλληφθεί, παρέχουν στοιχεία για τις συγκεκριμένες οδηγίες που τους δόθηκαν.
Πηγή: skai.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline