Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  16:31:20

Ευκλ. Τσακαλώτος, φυγόκεντρος, όπως προβλέψαμε: Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή η ενότητα - Αντιδρά έντονα στους αυθαίρετους «αποκεφαλισμούς» -διαγραφές της ηγεσίας Κασσελάκη. Κύριο

Σταδιακά αλλά σταθερά απομακρύνεται, κριτικάρει σε θέματα αρχών της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα σύντομο, αλλά αιχμηρό σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τις «διαγραφές» του Νίκου Φίλη, του Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικητής της ηγεσίας στις πρόσφατες εκλογές, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τις διαγραφές, Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη.

«Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή. Ίδωμεν», καταλήγει.

2.Κασσελάκης ξεκάθαρος για ένα ΣΥΡΙΖΑ πειθαρχημένο, «καθαρό από παλαιούς των ημερών και απείθαρχους». Διαρροές για νέο κόμμα ως τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου με πιθανό αρχηγό τον Ευκλ. Τσακαλώτο

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 00:32

Κλιμακώνεται συνεχώς, εντείνεται και οξύνεται, γίνεται αδιέξοδη πλέον η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
1.Χωρίς τέλος η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, που αναζωπυρώθηκε με την αποχώρηση Κούλογλου από την ευωροομάδα, ενώ είχε προηγηθεί η διαγραφή Τζουμάκα από τον Στέφανο Κασσελάκη. Ενδεικτικά, ο Νικος Φίλης προανήγγειλε ότι στο συνέδριο θα θέσει θέμα ηγεσίας, ενώ ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα.

Κατόπιν αυτών, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν πλέον την άποψη ότι η στάση κάποιων στελεχών μαρτυρά «σχέδιο δημιουργίας νέου κόμματος».

«Όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης εντάσσεται στο σχέδιο, για τη δημιουργία νέου κόμματος».
Φήμη που καλλιεργείται από φανατικούς της πλευράς του κ.Κασσελάκη που θέλουν να τελειώνουν με τόσους αντίθετους «παλαιούς των ημερών» και υποστηρικτές βουλευτές της κ Ε.Αχτσιόγλου, ενώ παράλληλα αποτελεί σοβαρή εκδοχή μιας μελλοντικής συσπείρωσης, εκτός Κουμουνδούρου για ένα κόμμα αριστερό, ριζοσπαστικό, προοδευτικό, δημοκρατικό στη λειτουργία του (κατά τις προδιαγραφές του κ.Βίτσα)με στόχο τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 και επιθυμητό , αξιόπιστο αρχηγό τον πρώην υπουργό Ευκλ. Τσακαλώτο.

Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κλιμακώνεται διαρκώς και θα οδηγηθεί σύντομα σε αδιέξοδο καθώς η ανεξαρτητοποίηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του κόμματος και η δήλωση του Δημήτρη Βίτσα ότι από τη διάσπαση του κόμματος θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα με αξιώσεις να εκλέξει ευρωβουλευτή, έχουν ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Φωτιά πάντως που σκαλίζει και ο πρόεδρος του κόμματος, που από τη Νέα Υόρκη απέδωσε την κριτική που δέχεται σε «κόμπλεξ» και στο βιωματικό του προφίλ, αλλά όχι σε πολιτικές θέσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline