Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  14:27:08

Το Ισραήλ απαντά με οργή στον απαξιωμένο Τ. Ερντογάν, που του έκανε πριν ένα μήνα τον καλό φίλο: «Η Χαμάς είναι μία κατάπτυστη οργάνωση, χειρότερη από το ISIS». Ο αλαζόνας νέο- Σουλτάνος απομονωμένος από παντού, πλην Ρωσίας και Ιράν. Κύριο

Αμετροεπής και ανεύθυνος, ασταθής και ασυνεπής, χωρίς καμία εμπιστοσύνη από τις χώρες και τους θεσμούς της Ευρώπης, της Δύσης και της Μέσης Ανατολής.

1.«Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και τα υποκινούμενα λόγια του δεν θα αλλάξουν τη φρίκη που έχει δει όλος ο κόσμος και το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Χαμάς = ISIS», δηλώνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ
«Το Ισραήλ απορρίπτει ολόψυχα τα σκληρά λόγια του Τούρκου προέδρου για την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Λιόρ Χαϊάτ αφότου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Χαμάς δεν είναι ομάδα τρομοκρατών

«Η Χαμάς είναι μια κατάπτυστη τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το ISIS που δολοφονεί βάναυσα και σκόπιμα μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, κρατά ομήρους αμάχους και χρησιμοποιεί τους δικούς της ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες», υπογραμμίζει ο Χαϊάτ σε ανάρτησή του στο X/twitter.

«Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και τα υποκινούμενα λόγια του δεν θα αλλάξουν τη φρίκη που έχει δει όλος ο κόσμος και το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Χαμάς = ISIS», προσθέτει ο ίδιος.

2.Πιέσεις σε Λευκό Οίκο για Ερντογάν
Την ίδια ώρα, την άμεση ανάγκη οι Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία προκειμένου να σταματήσει να στηρίζει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χαμάς, εκφράζουν Αμερικανοί νομοθέτες σε δικομματική επιστολή που στέλνουν στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή Κρις Πάπας. Στην επιστολή τους οι βουλευτές περιγράφουν αναλυτικά τη διπλωματική, πολιτική, οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη που η Άγκυρα έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια στη Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν το ηθικό αλλά και το στρατηγικό καθήκον να χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να αποκόψουν την τρομοκρατική οργάνωση από τις βασικές πηγές ενίσχυσης της.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Τουρκία, οι νομοθέτες διατείνονται ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα, καθώς τα υλικά που συρρέουν από τη γειτονική μας χώρα στη Γάζα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ρουκετών που συνεχίζουν να πλήττουν το Ισραήλ. Ως εκ τούτου, πιστεύουν ότι είναι ασυγχώρητο για μια νατοϊκή χώρα να μην ευθυγραμμίζεται σε ένα τόσο σοβαρό θέμα με τα άλλα μέλη της Συμμαχίας, προτρέποντας έτσι τον Άντονι Μπλίνκεν να απαιτήσει από την Τουρκία να ενεργήσει άμεσα και χωρίς αστερίσκους κατά της Χαμάς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline