Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  12:41:08

Συνάντηση- αβάντα Μητσοτάκη με τον κλυδωνιζόμενο Κασσελάκη (που είχε υποσχεθεί να τον νικήσει στις νέες εκλογές). Τα αιχμηρά σχόλια του Γιώργου Παπαχρήστου στα ΝΕΑ. Κύριο

Κοινή πεποίθηση στους χώρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Πρωθυπουργός καθόρισε την συνάντηση «στήριξης-αναβάθμισης» αυτή με τον βαλλόμενο από παντού κ.Κασσελάκη, με πτωτικές επιδόσεις σε όλες τις μετρήσεις και ισχυρά αμφισβητούμενο ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

1.ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΧΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ :
Σωσίβιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Μια ανάσα είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αλλά το χέρι βοήθειας για να κρατηθεί (ο ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση του δεν το δίνουν ούτε ο Τσακαλώτος ούτε η Αχτσιόγλου. Δεν το απλώνει ούτε ο Φίλης ούτε ο Σκουρλέτης! Θα σας εκπλήξω τώρα, αλλά δεν αντέχω να μην το κάνω. Το χέρι, το απλωμένο χέρι, είναι του Κυριάκου, του προέδρου Κυριάκου! Που αύριο Τετάρτη, στις 10 το πρωί, θα συναντηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη, λίγες ώρες πριν από το ταξίδι του στην Κίνα. Τίποτε το επείγον – πλην των κακών δημοσκοπήσεων... – δεν υπήρχε για τη συνάντηση αυτή.

Τίποτε το εξαιρετικό. Οπότε μοιραία γεννήθηκαν (σε εμένα, τον περίεργο) ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά της. Θέλει ο πρόεδρος Κυριάκος να ρωτήσει τον πρόεδρο Στέφανο ποιες είναι οι θέσεις του για τη σχέση της Ελλάδας με την Κίνα; Θέλει να τον διευκολύνει μήπως έχει κάποιο προσωπικό μήνυμα προς τον κύριο Σι Τζινπίνγκ, να το μεταφέρει; Αγνωστο. Η ουσία είναι ότι μέσα στην... «τούρλα» της Τετάρτης, και ενώ ο άλλος ψάχνεται να δει πώς θα ξεφύγει από τη μέγγενη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος Κυριάκος τού πετάει ένα σωσίβιο να κρατηθεί, διότι τι θα περάσει αύριο στα μέσα (ενημέρωσης); Συνάντηση, η πρώτη, Πρωθυπουργού – αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι ας τον αμφισβητούν ο Φίλης και ο Σκουρλέτης όσο θέλουν ή αν τον απειλούν με καθαίρεση στο Συνέδριο...

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ

2.Στην παρούσα φάση η συνάντηση στη Βουλή μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μια κίνηση καλής θέλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Στέφανο Κασελλάκη. Του προσφέρει, όπως εκτιμάται, σε μια δύσκολη περίοδο, μια επικοινωνιακή ανάσα. Μια υποστήριξη, μια αναγνώριση που έχει μεγάλη ανάγκη. Ο Πρωθυπουργός είναι ένας πολιτικός που διαθέτει κουλτούρα διαλόγου και το επιβεβαιώνει αποδεχόμενος την πρόσκληση. Ξέρει, όμως, ο κ. Μητσοτάκης, να διαβάζει και την πολιτική συγκυρία. Να παρεμβαίνει και να τη διαμορφώνει υπέρ του,.

Ο κ. Κασσελάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, ευρισκόμενος υπό πίεση και έχοντας το βλέμμα στις κακές για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπήσεις. Που δε λένε ότι στην εικόνα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πολύ lifestyle αλλά και θεσμικό κενό. Αυτό προσπαθεί να καλύψει ο κ. Κασσελάκης σε μια περίοδο που η εσωκομματική αμφισβήτηση δεν λέει να κοπάσει. Για αυτό ακριβώς το λόγο η αυριανή συνάντηση, επικοινωνιακά, εξυπηρετεί περισσότερο τους στόχους του κ. Κασσελάκη.
Είναι άγνωστο αν μετά τη συνάντηση του με τον κ. Κασσελάκη, ο Πρωθυπουργός επαναφέρει το παράπονο του για τη στάση του προέδρου του ΠαΣοΚ που σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να έχει κατ ιδίαν συνάντηση μαζί του.

Αλλά, αλήθεια τι θα γινόταν, αν μετά την εκλογή του ο Νίκος Ανδρουλάκης αποδεχόταν την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη «να βρεθούμε να τα πούμε»; Απλά θα γινόταν το έλα να δεις. Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο ( μεγάλη και αμαρτωλή ιστορία αυτή) θα έκαναν λόγο για επικείμενη συνεργασία της ΝΔ με το ΠαΣοΚ, για σκοτεινές συμφωνίες και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει το κάθε αρρωστημένο μυαλό. Ο κ. Ανδρουλάκης θα είχε υπονομεύσει τον εαυτό του και το αφήγημά της εκλογής του.

2.Στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10.00 π.μ. η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η συνάντηση έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα καθώς είναι η πρώτη μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 11:00, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Στις 18:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline