Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  14:31:28

Νόμο και σύντομα θέλει ο Κυρ. Μητσοτάκης το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής με νέο ανώτατο όριο, τα 10.920 ευρώ τον χρόνο (αντί των 10.000). Κασσελάκης κορυφαίος του λαϊκισμού: «Οι τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες βαφτίζονται φοροφυγάδες». Κύριο

Αν και προέρχεται από τις ΗΠΑ, τη χώρα στην οποία η φορολογική-οικονομική παράβαση προκαλεί εξοντωτικές κυρώσεις, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ακολουθήσει τις χειρότερες μορφές λαϊκισμού και κλοπής ΦΠΑ και φόρων από τους μικρομεσαίους επαγγελματίες κάθε είδους.

-Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραγνωρίζει το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα, επιστήμονες γιατροί-δικηγόροι-μηχανικοί και απλοί τεχνικοί είτε καταστηματάρχες, εμπορικοί αντιπρόσωποι και εργοδότες δηλώνουν εισοδήματα οικογενειακής τους επιβίωσης ακόμα και κάτω από 800 ευρώ το μήνα, συνολικές τους δαπάνες, δηλαδή 10.000 τον χρόνο. Σε μια γενικά παραδεκτή, καταφανή, πολύχρονη , καταφανή διάσταση με τον τρόπο της ζωής τους και τις δαπάνες τους

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στη δήλωσε Μητσοτάκη ότι «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέφουν στην κοινωνία»., κάπου 700 εκατ. ευρώ τον χρόνο πρόσθετα έσοδα από το νέο σύστημα προσδιορισμού ελάχιστου εισοδήματος.

2.Με ένα ειρωνικό σχόλιο απάντησε το πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στη δήλωση του Κυριακού Μητσοτάκη για τη φοροδιαφυγή.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέφουν στην κοινωνία» με τον κ. Κασσελάκη να απαντάει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση πως «βαφτίζει» τους τίμιους ελεύθερους επαγγελματίες «συλλήβδην 'φοροφυγάδες' για να πληρώνουν παραπάνω φόρο 1444 ευρώ ανεξαρτήτως των εισοδημάτων τους».
Μάλιστα καταλήγει στην ανάρτησή του με ειρωνικό ύφος σημειώνοντας πως «παρακαλεί» τους ελεύθερους επαγγελματίες να τον «ενημερώσουν όταν δουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιστρέφει τους κόπους τους στην κοινωνία».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Οι τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες που βαφτίζονται συλλήβδην 'φοροφυγάδες' για να πληρώνουν παραπάνω φόρο 1444 ευρώ ανεξαρτήτως των εισοδημάτων τους, παρακαλώ να με ενημερώσουν όταν δουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιστρέφει τους κόπους τους στην κοινωνία».

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Νωρίτερα μέσω του εβδομαδιαίου απολογισμού του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέπεμψε το μήνυμα ότι η κυβέρνησή του είναι ανυποχώρητη απέναντι στη φορολογική αδικία και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για απολύτως μετρημένη και ισορροπημένη παρέμβαση, η οποία «δεν αποτελεί πρόσθετη φορολόγηση» και διαμήνυσε ότι «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία για καλύτερη υγεία, περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα, μεγαλύτερη στήριξη στις νέες οικογένειες».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, βάσει των οποίων η ανεργία υποχώρησε στο 10% τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Η Ελλάδα γίνεται σταδιακά μια πιο δίκαιη χώρα με λιγότερες ανισότητες για αυτές τις δύο ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline