Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  10:47:20

Υποτίθεται ότι σπούδασε σύγχρονα οικονομικά στις ΗΠΑ με την πιο αυστηρή νομοθεσία για φοροκλοπές και στους μικρομεσαίους... Κασσελάκης με κοινοτυπίες, ταυτισμένος με τους συνδικαλιστές: «Να αρχίσουμε στα φορολογικά από την κεφαλή του ψαριού». Κύριο

Χωρίς καμία νέα ιδέα και στόχευση και αγνοώντας , πλήρως, την πραγματικότητα ανάμεσα στους ελεύθερους επαγγελματίες, τεχνίτες, επιστήμονες κλπ κάθε είδους, την τρομακτική φοροκλοπή-παρανομία (μη έκδοση τιμολογίων, με απόδοση ΦΠΑ, μη κανονική φορολόγηση, κλοπή ασφαλιστικών εισφορών κλπ) στα μικρομεσαία καταστήματα, επιχειρήσεις και στα ελεύθερα επαγγέλματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις συναντήσεις με τις διοικήσεις των ΕΕΑ και ΓΣΕΒΕΕ δεσμεύτηκε ότι θα παλέψει για δικαιότερη κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα ασκήσει κάθε δυνατή πολιτική πίεση, προκειμένου να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στις συναντήσεις που είχε σήμερα στην Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων για τη νέα, ευνοϊκή πρόταση ρύθμισης, που διαμορφώνεται από το κόμμα ως προς τις ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις τους. Συζητήθηκαν επίσης οι παρεμβάσεις του κόμματος απέναντι στην φοροεπιδρομή που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών, υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά, καθώς και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας, ο Γ. Καββαθάς ενημέρωσε τον Στ. Κασσελάκη πως από τις περίπου 800.000 επιχειρήσεις, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, μπορούν να περάσουν το κατώφλι των τραπεζών μόλις οι 49,5 χιλιάδες, ένα ποσοστό μικρότερο του 5%.

Την ίδια στιγμή, η μεσοσταθμική αύξηση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας έχει φτάσει το 40%, ενώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς την ΑΑΔΕ αυξήθηκαν κατά 10 δισ. ευρώ τον τελευταίο χρόνο. Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ενώ η κυβερνητική ρύθμιση των 36 – 72 δόσεων δεν ήταν αποτελεσματική και οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 660 εκατ. ευρώ, μόνο το τελευταίο εξάμηνο.

Προηγουμένως συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τα μέλη του ΔΣ του ΕΕΑ, όπου άκουσε τις ανησυχίες των ελεύθερων επαγγελματιών για τη νέα φορολόγηση.
Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για τους μικρομεσαίους και πως το κυρίαρχο θέμα αυτή τη στιγμή είναι το φορολογικό, καθώς απασχολεί το 80% των μελών του ΕΕΑ. Είπε ότι πέρα από αυτό, το μεγάλο θέμα είναι εκείνο του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, καθώς «δεν μπορεί να φτάνει στις ΜμΕ μόλις το 3% του Ταμείου και το 6,5%». Σχολίασε ότι υπάρχει δυσαρμονία, καθώς «ένας θα πάρει φτηνό χρήμα και ο άλλος δεν θα πάρει, άρα στην οικονομία έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πολύ σημαντικό έναντι των υπολοίπων».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι έθεσε αυτό το ζήτημα στον επίτροπο Οικονομίας Π. Τζεντιλόνι κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, επισήμανε ότι όμως μόνο με πολιτική πίεση θα μπορέσει να υπάρξει μια αναστόχευση των πόρων: «Ποιος είναι πρωθυπουργός της χώρας; Εκείνος δεν αποφασίζει;».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι στη χώρα μας το 99% είναι ΜμΕ και πως ο τρόπος που θα διατεθούν τα χρήματα καθορίζει την εικόνα του μέλλοντος, θέτοντας το ερώτημα αν θα συνυπάρχουν οι ΜμΕ ή θα έχουμε μια κυριαρχία πέντε μεγάλων αλυσίδων.

Μεταξύ άλλων ζητημάτων που έθιξαν κατά την εισαγωγική τους τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΕΕΑ σχολίασε ότι «είναι άλλο πράγμα η καταγγελία για κάποιον που φοροδιαφεύγει και άλλο να πληρώνεις εκείνον που καταγγέλλει». «Αυτό μοιάζει με κυνηγούς κεφαλών. Δεν γνωρίζω άλλη χώρα που επιβραβεύει την καταγγελία, γιατί θα μπορούσε αύριο αυτό να γίνει ένα επάγγελμα», σχολίασε.

Από την πλευρά του, με αιχμές προς την κυβέρνηση, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι ο καλύτερος τρόπος να καταγγείλεις κάτι είναι να έχεις μια δικαιοσύνη που δουλεύει, που δεν χρειάζεται να περιμένεις χρόνια για να έχεις μια απόφαση και η απονομή της να μην είναι αντικειμενική πολλές φορές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε λόγο για τις ασυλίες που υπάρχουν για τους τραπεζίτες, σχολιάζοντας ότι από εκεί πρέπει να αρχίσουμε να καταγγέλλουμε, από την «κεφαλή του ψαριού». Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στο ζήτημα των πόθεν έσχες επισημαίνοντας ότι το έθεσε και στον πρωθυπουργό στη συνάντηση τους, σημειώνοντας ότι πρέπει να ξέρουμε ακριβώς τι ρυθμίσεις χρεών έχουν τα μέλη της Βουλής. «Να αρχίσουμε από την κεφαλή του ψαριού», τόνισε, αντί να τιμωρούμε ανθρώπους που μπορεί να θέλουν να σταθούν στα πόδια τους, τίμιους επαγγελματίες...».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline