Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  10:26:32

«Να φύγουν, να ησυχάσουμε..» Πρωτοπαλίκαρο μαζί με Πολάκη και Αυγέρη- Τζάκρη, ο ναύαρχος και Επικρατείας Ε. Αποστολάκης δηλώνει οπαδός της σκληρής γραμμής Κασσελάκη. Τους αποχαιρέτησαν χθες Βούτσης-Σκουρλέτης. Κύριο

Ακόμα και γνωστοί προεδρικοί διαφωνούν τόσο με την ανάλαφρη πολιτική τακτική του νέου αρχηγού όσο και με τις διαγραφές και τη γραμμή εκκαθαρίσεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

1. «Βαθιά δημοκρατική η ενωτική στάση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, συνεχίζει να είναι θεσμικός», είπε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παρά τις διαγραφές και το... δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης ο στενός συνεργάτης του και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βλέπει στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια δημοκρατική και ενωτική στάση.

«Βαθιά δημοκρατική η ενωτική στάση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, συνεχίζει να είναι θεσμικός», τόνισε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
«Ήδη από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών και αναδείχτηκε ως πρόεδρος ο κύριος Κασσελάκης η θέση του συνειδητά ήταν ενωτική, απευθύνθηκε σε όλους», πρόσθεσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δεν προβληματίζεται ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

«Πρέπει μέχρι τις Ευρωεκλογές το κόμμα να πατήσει στα πόδια του»
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε, δε, ότι «κάποια στελέχη ξέφυγαν, έχει οξυνθεί η κατάσταση», ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί να αμφισβητείται το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών από μέλη του κόμματος».
«Πρέπει να λυθούν γρήγορα όλα τα εσωτερικά ζητήματα, δεν έχουμε περιθώρια», επισήμανε, σημειώνοντας ότι «πρέπει μέχρι τις Ευρωεκλογές το κόμμα να πατήσει στα πόδια του».

2.Σαρωτικές προβλέπονται οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο (11-12 Νοεμβρίου) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ήδη οι αποχωρήσεις των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Βούτση έδωσαν το στίγμα για το τι θα συμβεί με τα στελέχη της

«Ομπρέλας», τη στιγμή που οι «προεδρικοί» υπερασπίζονται τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει δημοψήφισμα επί των διαγραφών που έχει προαναγγείλει.
Μάλιστα κατά τον Ευάγγελο Αποστολάκη που μίλησε στην ΕΡΤ, εκ των στενών συνεργατών του προέδρου από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, πρόκειται για μια «ενωτική στάση, βαθιά δημοκρατική» η οποία αποδεικνύει πως ο Στέφανος Κασσελάκης «συνεχίζει να είναι θεσμικός».

«Κάποια στελέχη ξέφυγαν»

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε επίσης πως «ήδη από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών κι αναδείχτηκε ως πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης απευθύνθηκε σε όλους», συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των εσωκομματικών αντιπάλων του ζητώντας τους, όπως συμπλήρωσε ο εν αποστρατεία ναύαρχος «να αναλάβουν κάποιο κάποιο ρόλο στο κόμμα».
Κόντρα σε αυτήν τη στρατηγική, «κάποια στελέχη ξέφυγαν», σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, με αποτέλεσμα να «έχει οξυνθεί η κατάσταση».

Κατά τον βουλευτή Επικρατείας της παράταξης δεν είναι δυνατόν «ν' αμφισβητείται το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών από μέλη του κόμματος» και γι' αυτό «πρέπει να λυθούν γρήγορα όλα τα εσωτερικά ζητήματα».

«Το κόμμα να πατήσει στα πόδια του»

«Δεν έχουμε περιθώρια, δεν υπάρχει χρόνος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, καθώς στο διάστημα που μεσολαβεί «μέχρι τις Ευρωεκλογές το κόμμα πρέπει να πατήσει στα πόδια του».
Κλείνοντας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης αρνήθηκε ότι έχει επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «μένει έξω απ' όλα αυτά». Προτιμά κατά τον κ. Αποστολάκη να «παρακολουθεί την κατάσταση». «Ενδιαφέρεται, έχει εικόνα, αλλά δεν συμμετέχει» κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline