Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  23:06:13

Στέφανος Τζουμάκας και Λάκης Λαζόπουλος τα δύο άκρα του πολέμου περί τον Κασσελάκη: 1. «Θα έχει κλείσει τον κύκλο του ως τις Ευρωεκλογές»- 2. «Ο Τσακαλώτος μια απλή σταγόνα νερού, σε ένα ποτήρι νερού», (που είναι ο Κασσελάκης). Κύριο

Αναπόφευκτα οι εμφύλιοι πόλεμοι καταλήγουν δέσμιοι σε ακραίες αντιλήψεις και χώροι εντυπώσεων για φανατικούς.

1. Ακραία τελείως, ασυνήθιστα επιθετική-μειωτική ήταν η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα στους δημοσιογράφους μετά την γνωστοποίηση της αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος....Λαικίστικη τελείως.

«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, δεν είναι της τρέχουσας περιόδου. Στα μέρη μου λένε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ηγεσία μετά την αποχώρηση Τσίπρα, πηγαίνει από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα. Μέχρι τις Ευρωεκλογές θα έχει κλείσει ο πολιτικός κύκλος, να μην πω νωρίτερα» είπε αρχικά ο κ. Τζουμάκας.

«Ορισμένοι θρασύτατοι δεν έχουν όρια και μίλησαν με διατυπώσεις απαράδεκτες που μπορούμε να αντιστρέψουμε. Ποιοι έφεραν μαθήματα από την Golddman Sachs; Ποιοι παραδέχονται ότι έχουν πάρει χρήματα από τον τζόγο του χρηματιστήριου και δεν χρειάζεται να δουλέψουν ξανά;» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος κάλεσε κάθε στέλεχος, κάθε βουλευτή, κάθε μέλος της ΚΕ κάθε μέλος νομαρχιακής επιτροπής να αναλάβει την ευθύνη του.

«Για να βρεις στον ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπους με προσωπικές επιδιώξεις είναι γεμάτος ο τόπος» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι στην Πολιτική Γραμματεία έθεσε θέμα ηγεσίας καθώς, όπως είπε «δεν κάνει ο άνθρωπος, μας πάει συνεχώς σε ήττες».

Δείτε την επιστολή-ομιλία αποχώρησης του Στέφανου Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
hd575

2.Λαζόπουλος φανατικά υπέρ Κασσελάκη και κατά Τσακαλώτου: Το να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέγεται διάσπαση, αλλά ότι έφυγε μία σταγόνα από το ποτήρι.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η κριτική του Λάκη Λαζόπουλου προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, σχολίασε στο νέο του podcast τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας μεταξύ άλλων για την Ομπρέλα και το μέλλον της Αριστεράς.

«Να είμαστε έτοιμοι για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το να φύγει ο Τσακαλώτος δεν λέγεται και ακριβώς διάσπαση, λέγεται έφυγε μια σταγόνα από το ποτήρι το νερό.Ψάχνει λίγο χώρο μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ένας διάδρομος που μπορεί να το περάσει. Στο χολ της της ιστορίας θα μείνεις, στο χολ της ιστορίας θα μείνετε όλοι εσείς. Γιατί δεν τον έψαχνες από την αρχή αυτό το χώρο και πήγες και χώθηκες εσύ εκεί;», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Λάκης Λαζόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα είπε για Τσακαλώτο, ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερά ο Λάκης Λαζόπουλος στο νέο του podcast:
«Να είμαστε έτοιμοι για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το να φύγει ο Τσακαλώτος δεν λέγεται και ακριβώς διάσπαση, λέγεται έφυγε μια σταγόνα από το ποτήρι το νερό.
Ψάχνει λίγο χώρο μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ένας διάδρομος που μπορεί να το περάσει.

Στο χολ της της ιστορίας θα μείνεις, στο χολ της ιστορίας θα μείνετε όλοι εσείς. Γιατί δεν τον έψαχνες από την αρχή αυτό το χώρο και πήγες και χώθηκες εσύ εκεί;
Τους βλέπουμε όλους εκεί μαζεμένους είναι μια φωτογραφία που λένε "κάτι κουρασμένα παλικάρια" (σ.σ. δείχνει μια φωτογραφία με Φίλη, Σκουρλέτη, Βούτση). Πού θα πάτε με τον Τσακαλώτο; Δεν χωράτε στο χολ. Αφήστε λίγο την ιστορία ήσυχη, μην ψάχνετε να βρείτε χώρους εκεί που δεν υπάρχουν.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη η ιστορία της Αριστεράς. Τα κόμματα αυτά πάνε να μετατραπούν σε μουσειακές ιδεολογικές αναπαραστάσεις. Δεν μιλάει στο σήμερα η Αριστερά, έχει πιάσει το χθες και το λιβανίζει και δεν καταλαβαίνει.

Άκουσα τον Τσακαλώτο να λέει ότι "άλλο που δεν μας βγήκε η απλή αναλογική, εμείς δεν θα πάμε πίσω". Πες μου τι αρχηγός μπορεί να φτιαχτεί από αυτή τη σκέψη. Στο θέατρο αν δεν έρθουν οι θεατές δεν βρίζουμε τους θεατές αλλάζουμε το έργο, κατεβάζουμε το έργο δεν το πάμε για δεύτερη χρονιά. Δεν πάμε για δεύτερη χρονιά τα άδεια μας καθίσματα.
Η μανία να συνεχίζεις να ανεβάζεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την αποτυχημένη παράσταση με άδεια καθίσματα λέγεται αριστερόστροφη μαλακία, χρόνια μαλακιότητα, λιπώδης σκέψη ή μη επίγνωση της απογνώσεως.

Αντί να βάλουν όλοι τις δυνάμεις τους σε έναν κέντρο, έναν στόχο, θεωρεί ο καθένας εαυτό του κέντρο της πολιτικής σκέψης.
Τρελάθηκαν τα μυρμήγκια στη μυρμηγκοφωλιά και σκοτώνονται ποιος θα είναι αρχηγός των μυρμηγκιών ενώ δεν θα υπάρχει μυρμήγκι να τους ακολουθήσει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline