Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  19:34:20

Άνθρακες η δίωξη... Οι «Σπαρτιάτες» στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης τώρα, δεν ανησυχούν.... Οι ανακρίσεις δεν πρόκειται δώσουν αποτελέσματα νωρίτερα από το τέλος του...2024. Κύριο

Παράλληλα έχουν αραιώσει, πλην δύο βουλευτών, τις πολιτικές σχέσεις τους με τον Κασιδιάρη, που απέδειξε στις δημοτικές εκλογές ότι έχει πλέον μειωμένη απήχηση και επιρροή στο ελληνικό σώμα.

1. Με άνεση χρόνου μπροστά τους για αρκετούς μήνες, οι «Σπαρτιάτες», σε πτώση επιρροής, θεωρούν δύσκολο η Δικαιοσύνη να αποφανθεί με συγκεκριμένα στοιχεία ότι παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό και τον Άρειο Πάγο και έτσι να καταργηθούν ως κόμμα και ως κανονικοί βουλευτές.

Με 285 ψήφους υπέρ και μία κατά, η Ολομέλεια της Βουλής ήρε τη βουλευτική ασυλία των 11 «Σπαρτιατών» βουλευτών.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο στη Δικαιοσύνη προκειμένου να τους καλέσει σε κατάθεση για το εάν εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα αποκρύπτοντας το ενδεχόμενο να είχαν «κρυφό αρχηγό» τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι τον Βασίλη Στίγκα, υπό τον οποίο «κατέβηκαν» στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Δεν ζητήθηκε άρση ασυλίας του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Στίγκα, καθώς η δική του καταγγελία προ μηνός άνοιξε τον δρόμο της δικαστικής διερεύνησης.

Λαμβάνοντας νωρίτερα τον λόγο, και οι 11 βουλευτές ζήτησαν την άρση ασυλίας τους για να λάμψει, όπως είπαν, όλη η αλήθεια και απέρριψαν τις κατηγορίες για χειραγώγηση τους από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, είχε αποφασίσει και εισηγηθεί ομόφωνα προς την Ολομέλεια, την άρση της ασυλίας τους, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

2.Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε αίτημα προς τη Βουλή για άρση της ασυλίας τους, προκειμένου να εξεταστούν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο, οι έντεκα βουλευτές των Σπαρτιατών θεωρούνται ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος, καθώς φέρονται να ανήκαν μεν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα να είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Ηλία Κασιδιάρη, έγκλειστου καταδικασμένου πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής.

Η έρευνα για τις δημόσιες καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών από το βήμα της Βουλής περί εκβιασμών και πρακτικών greek mafia στο κόμμα ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και διενεργείται αυτοπροσώπως από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο Βασίλης Στίγκας (που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα) είχε εμφανιστεί δύο φορές στον Άρειο Πάγο και είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι ενώπιον της εισαγγελέως επανέλαβε τις δημόσιες καταγγελίες του για εκβιασμούς. Όμως είχε αποφύγει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το εάν στο πλαίσιο της κατάθεσής του κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία να σχετίζονται με τους καταγγελλόμενους εκβιασμούς.

3. Β. Στίγκας: Κινήσεις εντυπωσιασμού για να ρίξουν αίμα στην αρένα των ΜΜΕ

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, που δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, απέδωσε την δίωξη των βουλευτών σε «κινήσεις εντυπωσιασμού για να ρίξουν στην αρένα των Μέσων Ενημέρωσης λίγο αίμα» και απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης των βουλευτών του από τον Ηλία Κασιδιάρη.
Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του κ. Στίγκα περί «εξωκοινοβουλευτικών κέντρων που λειτουργούν με όρους "Greek mafia"» και καθοδηγούν τους βουλευτές του, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η έρευνα από την δικαιοσύνη και περιλαμβάνονταν στο πρακτικό που εστάλη στη Βουλή μαζί με το αίτημα για άρση ασυλίας.

Ο κ. Στίγκας κατηγόρησε τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ ότι «διαμοιράζουν ήδη τα ιμάτια των Σπαρτιατών» και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν θα μπορούσε να γίνει αχυράνθρωπος κανενός. «Θέμα καθοδήγησης σε εμένα προσωπικά δεν υπήρξε ποτέ. Τουλάχιστον εγώ δεν μοιάζω με κανένα αρχηγό κόμματος που πέρασε από τη Βουλή. Ως άνδρας και ως πολιτικός ξέρω πολύ καλά να τιμώ τα πανταλόνια που φορώ. Ποτέ δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό κατ΄ εξακολούθηση πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες» υποστήριξε.

Οι βουλευτές που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη είναι οι: Αθανάσιος Χαλκιάς, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Αλέξανδρος Ζερβέας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργιος Ασπιώτης, Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, Ιωάννης Κόντης, Πέτρος Δημητριάδης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα των «Σπαρτιατών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline