Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  07:41:10

Κασσελάκης πάντα στο πόδι κυριολεκτικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση με μένα, καμία αμφιβολία». Για να πλήξει τον Τσακαλώτο απαξιώνει το καμάρι του Αλ. Τσίπρα για το απόθεμα των 27 δις ευρώ στον Μητσοτάκη. Κύριο

«Χρειάζεται σχεδιασμός, προτάσεις νόμων, ξεκάθαρες πολιτικές, καινούργια φρέσκια ομάδα μαζί με τα έμπειρα στελέχη μας, που μπορούν να δώσουν εναλλακτική σοβαρή λύση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια , ακόμα, συνέντευξη στο πόδι κυριολεκτικά, μεταξύ περιπάτου και αχταρμά ερωτήσεων και απαντήσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση. Δεν φαίνεται να πείθει πολλούς, όπως θα το δείξουν, λέγεται, και οι νέες δημοσκοπήσεις, οι διεθνείς ανταποκρίσεις και ήδη οι συζητήσεις παντού για διαλυτικές καταστάσεις στην Κουμουνδούρου. Δεν πτοείται ούτε από όλες, μα όλες τις δημοσκοπήσεις ούτε από την κοινή γνώμη και στα σχόλια σε Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ ούτε από τις εικόνα κρίσης στο κόμμα του, που προκάλεσε ο ίδιος με τους ατυχείς αυταρχικούς χειρισμούς του.

«Το κόμμα μας, με κοινωνικά ερείσματα, θα γίνει κυβέρνηση. Καμία αμφιβολία. Αυτό σημαίνει σχεδιασμός. Δεν μπορεί ένα άτομο μέσα σε δύο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Χρειάζεται σχεδιασμός, προτάσεις νόμων, ξεκάθαρες πολιτικές, καινούργια φρέσκια ομάδα μαζί με τα έμπειρα στελέχη μας, που μπορούν να δώσουν εναλλακτική σοβαρή λύση. Χρειάζονται λοιπόν όλοι και όλες», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Τις εκλογές τις κερδίζουν οι ψήφοι, ο λαός, ό,τι και να λέμε για την "καρέκλα" του καθενός. Η μόνη αναμέτρηση που μετράει είναι η εμπιστοσύνη που θα δείξει ο λαός στις ευρωεκλογές και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Την εμπιστοσύνη του κόσμου θα την κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως το κόμμα «είναι για την κοινωνία» και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ενάντια στη λειτουργία των κομματικών οργάνων. «Δεν καταλαβαίνω πως κάποιος ο οποίος αυτοαποκαλείται αριστερός να είναι ενάντια στην άμεση Δημοκρατία.
Ουδέποτε είπα ότι τα όργανα δεν έχουν σημασία, το αντίθετο. Πάντα τηρώ το καταστατικό, αλλά υπάρχει και μία βάση, η οποία –καλώς ή κακώς– εκφράστηκε όχι μόνο τώρα, αλλά και στις προηγούμενες εκλογές. Χάσαμε κόσμο, χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή», ανέφερε.

Ζητώντας εκ νέου από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε: «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

«Θέλω να έχουμε μία κυβερνητική σύγχρονη Αριστερά, που σημαίνει και πατριωτική Αριστερά. Αυτή η προκατάληψη ότι δεν είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας – βεβαίως και είμαστε. Θέλουμε στιβαρή άμυνα, θέλουμε να μην αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά μας. Θέλουμε να έχουμε παρεμβατικό κράτος στο περιβάλλον, στη στέγαση, στη φτώχεια. Θέλουμε να χτίσουμε κοινωνικό κράτος πρόνοιας, με δημόσια υγεία και παιδεία», συμπλήρωσε.

2.Συνεχίζοντας τη βόλτα στα σοκάκια της Αθήνας και μιλώντας παράλληλα στο Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η μόνη αναμέτρηση που μετράει είναι η εμπιστοσύνη που θα δείξει ο λαός στις επόμενες ευρωεκλογές».
«Το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο κ. Τσακαλώτος ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κασσελάκης, ενώ υποστήριξε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Φίλη, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ζήτησε να μην χρησιμοποιεί τον όρο «πατριωτική Αριστερά».

«Για ποιο λόγο είναι όλοι εναντίον μου;»
«Για ποιο λόγο είναι όλοι εναντίον μου;», ρώτησε ο Κασσελάκης πλησιάζοντας δύο καταστηματάρχες που στέκονταν στην πόρτα του μαγαζιού τους και του έδωσαν το χέρι. «Πώς να θέσω πολιτική ατζέντα όταν υπάρχει πολυφωνία;» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline