Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024  19:35:30

Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση μέχρι το τέλος της τετραετίας Ιούνιο του 2027. Κατηγορηματική δήλωση του Π. Μαρινάκη με εντολή Πρωθυπουργού. Κύριο

Η διάλυση μιας σύγχυσης από «εμπιστευτική ατάκα» του αρμόδιου υφυπουργού Π. Τσακλόγλου.

1.Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου προ ημερών αναφέρθηκε στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, λέγοντας ότι «στην επόμενη τριετία δεν πρόκειται να δούμε αύξηση αλλά ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει». Δηλαδή όχι ως το τέλος της δεύτερης τετραετίας Μητσοτάκη. Χωρίς διασταύρωση, εύφλεκτοι οι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «πολιτική ατζέντα» και «νεοφιλελευθερισμό».

«Τα συστήματα που έχουμε στις δυτικές χώρες είναι στη βάση τους διανεμητικά. Οι εισφορές των εργαζομένων χρηματοδοτούν τις συντάξεις των συνταξιούχων. Όταν επιδεινώνονται και μάλιστα δραματικά τα δημογραφικά, έχουμε όλο και λιγότερους εργαζόμενους για να χρηματοδοτήσουμε μία σύνταξη, και παράλληλα έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη ότι δεν αυξάνεται μόνο το προσδόκιμο της επιβίωσης αλλά και της υγειούς επιβίωσης» ανέφερε το Σάββατο μιλώντας στον Ant1 ο κ. Τσακλόγλου.

«Αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι ότι είχαμε μία πρόοδο σε αυτόν τον τομέα μέχρι την πανδημία. Στην περίοδο ανατράπηκε αυτή η πρόοδος και είμαστε περίπου στο ίδιο σημείο που ήμασταν προηγουμένως. Στην επόμενη τριετία, γι' αυτό δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης. Αλλά ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία», σημείωσε.

Παύλος Μαρινάκης: Έγινε μια γενικότερη συζήτηση από τον Υφυπουργό – Δεν προανήγγειλε τίποτα
«Δεν έχουμε καμία περίπτωση και μάλιστα το έκανε σαφές ο υφυπουργός, κ. Τσακλόγλου, αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Να το κάνουμε και πάλι σαφές: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ή οποιασδήποτε αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης. Έγινε μια γενικότερη συζήτηση από τον Υφυπουργό, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες χώρες. Και σε αυτό το οποίο αναφέρθηκε θα είναι μια συζήτηση που γίνεται όπως γίνεται σε όλες τις χώρες, ανά τρία χρόνια μέχρι το 2027, χωρίς να προαναγγέλλει το οτιδήποτε ο Υφυπουργός.

Και μάλιστα έγινε και σαφές ότι οποιαδήποτε συζήτηση γίνει το 2027 δεν θα έχει τη λογική που είδαμε σε κάποια δημοσιεύματα κάποιων απότομων αλλαγών, όπως, τέλος πάντων, περιγράφηκε. Αλλά για να κρατήσουμε το σημαντικό και στα δύο που με ρωτήσατε, ούτε κατάργηση του ισοδύναμου υφίσταται ούτε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline