Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024  19:17:22

Τρίτη εκδοχή χθες Κασσελάκη για τα 37 δις του ανοικονόμητου Τσακαλώτου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλε από τα μνημόνια, λέει σε νέα ανάρτηση». Με αντεπίθεση στον... Μητσοτάκη, Ραγκούσης: «Πολιτικό λάθος που θα ακολουθεί τον νέο πρόεδρο». Κύριο

Μπούμεραγκ πολλαπλής αστοχίας η υιοθέτηση της άποψης Πολάκη ότι το απόθεμα ήταν πολιτικό λάθος της Κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα που δημιούργησε μετά τη δήλωση για τα 37 δισ. ευρώ.

Αποκλιμάκωση της εσωκομματικής κρίσης που προκάλεσε με την δήλωση του περί μαξιλαριού επιχειρεί εμμέσως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σε νέα ανάρτηση του κάνει λόγο για «κυβέρνηση της ρύθμισης του χρέους και της εξόδου από τα μνημόνια», αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη.

- Δια στόματος κυβερνητικού εκπρόσωπου θεωρεί ότι όποιος έχει εργαστεί στη Goldman Sachs είναι εν δυνάμει υποστηρικτής της δικτατορίας στην Ελλάδα!

- Και αυτοπροσώπως, αποκαλώντας «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση της ρύθμισης του χρέους και της εξόδου από τα μνημόνια.

Ακόμα και ένα κόμμα που κυβερνάει χέρι χέρι με την Ακροδεξιά εσωτερικού (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) και εξωτερικού (Βελόπουλος), προσωπικά δε θα το αποκαλούσα ποτέ μόρφωμα, σεβόμενος τη δημοκρατική ψήφο των πολιτών. Όμως αυτή είναι η διαφορά μας».

ΔΗΛΩΣΗ 14.11.2023....«Το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο κ. Τσακαλώτος ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κασσελάκης, ενώ υποστήριξε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Φίλη, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ζήτησε να μην χρησιμοποιεί τον όρο «πατριωτική Αριστερά»

«Οι αντιφάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ»

Η «Ομάδα Αλήθειας» κατέγραψε τις αντιφάσεις του κ. Κασσελάκη σχετικά με το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ: Στη σημερινή του συνέντευξη μίλησε για την «πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε μάλιστα ότι θα μπορούσε ο κ. Τσακαλώτος να χρησιμοποιήσει μέρος του για να καλύψει λαϊκές ανάγκες, ενώ στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ είχε εκθειάσει το «μαξιλάρι», μνημονεύοντας και σχετικούς επαίνους Διεθνών Οίκων, όπως οι S&P.

Σημειώνεται ότι παρά την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - κυρίως από τον Παύλο Πολάκη, που κατηγορούσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και για την ήττα του 2019 - το «μαξιλάρι» ήταν μνημονιακή υποχρέωση, μια «εγγύηση» της χώρας ότι δεν θα υπήρχαν προβλήματα στην αποπληρωμή του χρέους.
Είχε προηγηθεί τέλη Οκτωβρίου η εξύμνηση ως οικονομικής και πολιτικής επιτυχίας των 37 δις , από τον κ.Κασσελάκη στην «δεξιά» ομιλία του στο ΣΕΒ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline